Dagens Trippel 1/4 1/4 “Fredagsmys”

Dagens Trippel 1/4 1/4 "Fredagsmys"

Båda SHL-spelen satt som ett smäck under gårdagen, men dessvärre levde inte riktigt Arsenal upp till förväntningarna i damernas Champions League. Två nya hockey-rekar finns med på kvällens trippel. Det tredje bidraget hämtas från Bundesliga där hemmafavoriten backas till generöst odds i Berlin.

Skellefteå – Färjestad: Över 4,5 mål @ 1,62

Kvartsfinalserien mellan Skellefteå och Färjestad drar igång under fredagskvällen i Skellefteå Kraft Arena. Oddssättarna är inne på att det här blir en rätt målsnål historia men jag är inte lika säker på den saken.

Skellefteå är förvisso ett av de lagen som släppt in minst mål i SHL. Det är framförallt på hemmais de gulsvarta har varit svåra att få hål på. Men å andra sidan har Robban Ohlssons mannar fått riktigt fin utväxling på det offensiva spelet. De gulsvarta har ett av SHL:s bästa PP (29%) och Skellefteå var föga förvånande det laget som gjorde flest mål (167) i grundserien. Målsnittet per match ligger på 5,4.

Färjestad har på pappret en väldigt potential i spelarmaterialet och under den andra halvan av säsongen har värmlänningarna gått riktigt bra. Kaffelaget gjorde 50 kassar på de 15 avslutande omgångarna vilket var flest i hela SHL. Bakåt har dock Färjestad svajat under stora delar av säsongen och målvakten Dominik Furch står på blygsamma 90,12 i räddningsprocent. Med 5,6 mål per match i snitt var det endast Timrå och Oskarshamn som hade högre målsnitt i grundserien.

Fyra av fem möten mellan Skellefteå och Färjestad har gått över 4,5 mål den här säsongen. Senaste gången Färjestad var inblandade i en bortamatch som gick under 4,5 mål var i 3-1-segern mot Brynäs den 30:e december förra året. Med allt detta i åtanke ställer jag mig tveksam till att marknaden räknar med en relativt målsnål kamp. Över 4,5 mål till 1,62 är taget.

Spel: Över 4,5 mål @ 1,62

Tävling: SHL-slutspel

Plats: Skellefteå Kraft Arena

Tid: 19:00

Modo – Kristianstad: 1 @ 1,65

I Hockeyallsvenskan leder Modo med 3-1 i matchserien mot Kristianstad. Modo vann den senaste matchen med hela 7-2 i Kristianstads Ishall och det mesta talar för att matchserien kommer att avgöras ikväll.

Modo tog sig samman efter förlusten i match 3 och krossade som sagt Kristianstad senast med 7-2. Övikarna fick utdelning från alla enheter och kontrollerade tillställningen från start till mål. Efter knappt halvan matchen stod det 5-0 på tavlan. Återigen var det även en stabil insats från Bingolotto-specialisten Tex Williamsson i kassen.

Att Kristianstad ska vända på det här är såklart långsökt. I den senaste matchen gick topplocket på Herman Hansson som fick matchstraff efter ett par väl valda till domaren. Han har nu anmälts till disciplinnämnden. I det stora hela har Mikael Gaths skåningar gjort en fin säsong men nu tror jag mycket väl luften kan ha gått ur KIK något.

Modo i Övik är sannerligen ingen enkel bortamatch. Faktum är att de rödvita bara torskat två hemmamatcher den här säsongen. Lagen har under säsongen mötts vid fyra tillfällen i Hägglunds Arena och Modo har vunnit samtliga under ordinarie tid. Ettan ska ses som väldigt trolig och 1,65 känns bra nog för att sätta sig i Foppas stabila båt.

Spel: 1 @ 1,65

Tävling: Hockeyallsvenskan-slutspel

Plats: Hägglunds Arena

Tid: 19:00

Union Berlin – Köln: 1 @ 2,37

Vi avslutar med lite tysk boll från Stadion An der Alten Försterei i Berlin. Union Berlin och Köln är två klubbar som fajtas om Europaplatserna i det tyska finrummet. Båda lagen har varit skickliga på hemmaplan under hela säsongen och här känns oddset lockande på hemmafavoriten.

Det skiljer två poäng mellan lagen i Kölns favör efter 27 omgångar. Grottar man ner sig i grundläggande statistik så har även Union och Köln liknande siffror – Union marginellt högre expected points. Kort och gott är det här två jämna lag.

Innan landslagsuppehållet gick Köln något bättre än värdlaget från Berlin. Det var fina insatser från Köln i både segern mot Leverkusen (1-0) samt i krysset mot Dortmund (1-1). I 1-1-matchen mot BVB var det Sebastian Andersson som nätade. Här i Berlin är dock känslan att Steffan Baumgarts mannar blir lite väl högt värderade. Noterbart är att Köln saknar mittfältskuggen Ondrej Duda (avstängd) som medverkat i samtliga ligamatcher den här säsongen.

Båda lagen är som sagt starka på hemmabanan. Union Berlin har raden 7-4-2 på Stadion An der Alten Försterei. Det är endast Dortmund och Bayern München som besegrat huvudstadslaget på den här arenan. När Union och Köln möttes på RheinEnergieStadion i höstas slutade det 2-2 och då prisades Köln runt 1,95. Nu när vi får närmare 2,40 på Union i deras hemmaborg tycker jag det är läge att backa hemmafavoriten.

Spel: 1 @ 2,37

Tävling: Bundesliga

Plats: Stadion An der Alten Försterei

Tid: 20:30

Trippeln

Skellefteå – Färjestad: Över 4,5 mål @ 1,62Modo – Kristianstad: 1 @ 1,65Union Berlin – Köln: 1 @ 2,37

Totalt odds: 6,33

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel