Dagens Trippel 1/5 30/4 “Söndagstrippel”

Dagens Trippel 1/5 30/4 "Söndagstrippel"

Inte mindre än fyra allsvenska kamper liras första maj. Jag lockas av oddset på Brännans Mjällby som ska ha alla möjligheter att bemästra ett svagt HIF hemma på Listerlandet. Övriga spel på trippeln hämtas från England och Italien där undertecknad går emot Conference League-gängen Leicester och Roma. Drygt sju gånger smeten betalar trippeln.

Trippeln finns att rygga här

Mjällby – Helsingborg: 1 @ 1,97

Jag har inte alls imponerats av Helsingborg så här långt och på Listerlandet tror jag HIF får det svårt.

Brännans nya Mjällby har sannerligen fått en smakstart. Tio poäng har de gulsvarta plockat efter fem omgångar. Hittills enda förlusten var borta mot Cifuentes Bajen – inte mycket att säga om. Noterbart är att Mjällby nollat Sirius, Djurgården, Elfsborg och Varberg under inledningen.

Helsingborg är det laget som skapat minst målchanser så här långt och fyra poäng efter fem omgångar känns i överkant. HIF var det sämre laget i 1-0-segern hemma mot Elfsborg, likaså i krysset senast mot Häcken (1-1). HIF släppte till enormt med chanser mot Häcken och skapade väldigt lite framåt, men i den 97:e minuten lyckades Charlie Weberg böja in en frispark som knappast var otagbar för Peter Abrahamsson.

Av det jag har sett hittills känns HIF helt klart som ett av seriens svagaste kort. Möjligtvis att Giffarna och Degen ska hållas lägre, men närmare dubbel deg på ett starkt Mjällby hemma på Listerlandet känns alldeles för högt mot en svag nykomling.

Spel: 1 @ 1,97

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 15:00

Tottenham – Leicester: Tottenham -1,5 @ 2,23

I Premier League ställs ett motiverat Spurs mot Leicester i ett väldigt gynnsamt läge. Känslan är att det mycket väl kan bli proppen ur, således ger jag mig på en tuffare lina.

Kulusevski, Son och Kane har öst in mål under våren, men från ingenstans har Tottenham nu blivit nollade i två raka matcher mot Brighton och Brentford. Hoppet om Champions League-spel kommande säsong lever dock fortsatt och här är jag inne på att Spurs studsar tillbaka. Contes gubbar är helt utvilade och skadeläget ser ljust ut.

Annat läge är det hos Leicester som befinner sig i ett ingenmansland i tabellen. Spelet har sett risigt ut hela säsongen och faktum är att det endast är Norwich som har lägre expected points. Detta säger såklart en hel del om Leicesters svaga säsong. Dock är Rodgers rävar framme i semifinal i Europa Conference League och känslan är att allt fokus ligger där nu. Hemmamötet mot Roma i torsdags slutade 1-1 – returen spelas kommande torsdag.

Med tanke på vad som väntar till veckan blir jag inte alls förvånad ifall Rodgers snurrar på ett par positioner här. I Premier League har Leicester trots allt inget att spela för. Ett motiverat Spurs, med Kulan, Son och Kane i spetsen, ska ha alla möjligheter att såra ihåliga rävar med fokus på annat. 2,23 på att Tottenham vinner detta med två kulor liras.

Spel: Tottenham -1,5 @ 2,23

Tävling: Premier League

Plats: Tottenham Hotspurs Stadium

Tid: 15:00

Roma – Bologna: Bologna +1,5 @ 1,63

Vidare till Rom och Stadio Olimpico som Leicester ska besöka på torsdag. Precis som britterna har Mourinhos Roma fullt fokus på Europaspelet, något som jag tror kan påverka söndagens insats.

Mourinho har börjat få lite stabilitet hos sina romare under våren. Försvaret ser bättre och bättre ut och hela staden står nu bakom portugisen. Men som så många andra Mourinho-lag ser det rätt idéfattigt ut framåt. Det offensiva spelet hänger mycket på individuell briljans från spelare som Zaniolo, Pellegrini och Abraham. Att den trion ska spelas 90 minuter i den här matchen känns osannolikt.

Europeiska bucklor är inget Giallorossi blivit bortskämda med och främst fokus ligger definitivt på Conference League. Olimpico var helt slutsålt i kvarten mot Bodö och det kommer även att bli fullknökat mot Leicester på torsdag.

Bologna är i sin tur inget lag man bara kör över. I april har de rödblå plockat poäng av lag som Juve och Atalanta och tidigare i veckan blev det seger hemma mot Inter. Vinsten mot Inter speglade inte direkt matchen men med tanke på motståndet var det ändå en lovande insats från Svanberg och gänget.

Roma fick slita hårt på King Power i torsdags och här kan mycket väl Mourinho vila ett par nyckelspelare inför det som komma skall. Ett lurigt Bologna, som kommer att kunna spela helt avslappnat, räknar jag inte bort med dessa underlag. När lagen möttes i december på Dall’Ara var det de rödblå som vann med 1-0, då gjorde Svanberg matchens enda mål. Bologna +1,5 till 1,63 blir mitt sista bidrag.

Spel: Bologna +1,5 @ 1,63

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Olimpico

Tid: 20:45

Trippeln

Mjällby – Helsingborg: 1 @ 1,97Tottenham – Leicester: Tottenham -1,5 @ 2,23Roma – Bologna: Bologna +1,5 @ 1,63

Totalt odds: 7,16

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel