Dagens Trippel 1/6 1/6 “Trippla landskamper”

Dagens Trippel 1/6 1/6 "Trippla landskamper"

Under onsdagskvällen drar landskamperna igång. Polen ställs mot Wales i Nations League, Skottland och Ukraina ska göra upp om en plats i playoff-finalen och på Wembley spelas “Finalissima” mellan Europamästarna och vinnarna från Copa América. Undertecknad har gått igenom matcherna och plockat ut ett par speltips till kvällen.

Trippeln finns att rygga här

Polen – Wales: 1 @ 1,80

I Wroclaw inleder Polen och Wales Nations Leagues A-division.

Som bekant säkrade Polen en VM-plats i Qatar efter 2-0-segern mot Sverige i slutet av mars. Någon övertygande insats var det inte från polackerna, men klasspelare som Zielinski och Lewandowski visade vilket spets de rödvita besitter. Den här samlingen finns även Klich och Milik med som saknades mot Blågult.

Wales är absolut ingen enkel motståndare. Britterna har ett fint landslagsår bakom sig. Spetsspelare som Ramsey och Bale växlar så gott som alltid upp när de tar på sig landslagsdressen, men här har jag svårt att se Wales gräva fram en topp-prestation. Så sent som på söndag väntar finalen i VM-playoffet mot antingen Skottland eller Ukraina.

Wales har tveklöst främst fokus på helgens playoff-final. Känslan är att coach Rob Page mycket väl kan rotera här. Således känns oddset på ett hemmastarkt Polen för högt. Runt 1,80 på hemmasegern är taget.

Spel: 1 @ 1,80

Tävling: Nations League

Plats: Stadion Miejski Wroclaw

Tid: 18:00

Italien – Argentina: 2 @ 2,50

För första gången sedan 1993 ska Artemio Franchi-trofén delas ut. På Wembley ställs Europamästarna mot vinnarna från Copa América.

Det har gått åt skogen för Europamästarna sedan framgångarna förra sommaren. Italien tappade poäng mot lag som Bulgarien och Nordirland i VM-kvalgruppen och i playoffet blev det torsk hemma mot lilla Nordmakedonien. Ryggraden med Chiellini och Bonucci blir knappast bättre med åren och den här samlingen saknas dessutom Immobile och Chiesa.

Argentina känns som ett bättre fotbollslag för dagen. Även fast Messi haft det jobbigt sedan flytten till Paris har den lilla magikern varit helt outstanding i landslaget. Messi gjorde sju mål under VM-kvalet som argentinarna gick obesegrade från. Anmärkningsvärt är att sydamerikanerna inte förlorat en landskamp sedan förlusten mot Brasilien i Copa América 2019.

Argentina har ett par riktigt fina år bakom sig och dagens trupp ser så gott som ordinarie ut. På neutral matta håller jag sydamerikanerna som favoriter mot Italien som sannerligen inte rosat marknaden sedan succén i hemma-EM. Tvåan runt 2,50 lockar.

Spel: 2 @ 2,50

Tävling: Finalissima

Plats: Wembley Stadium

Tid: 20:45

Skottland – Ukraina: Under 2,5 mål @ 1,52

Det kommer att bli en mäktig tillställning på Hampden Park i Glasgow. Ukraina är nu tillbaka i tälvingsspel efter uppehållet på grund av det tragiska som sker i hemlandet.

Vad det är för status på det ukrainska landslaget är såklart omöjligt att veta. Dock har coach Oleksandr Petrakov lyckats få med sig en stark trupp till den här samlingen. Klasspelare som Zinchenko, Yarmolenko och Yaremchuk finns bland annat med på tåget. De gulblå har varit tajta bakåt under det senaste året – sex av deras åtta matcher i VM-kvalgruppen gick under 2,5 mål.

Skottland styrkor sitter också i det defensiva spelet. I VM-kvalgruppen släppte britterna in blott sju mål på tio matcher. Sju av dessa kamper gick under 2,5 mål. Känslan är att det saknas viss spets i den sista tredjedelen, något som blev tydligt i EM förra sommaren då skottarna bara noterades för ett mål, trots att de blåvita skapade gott om målchanser i samtliga matcher.

Att den här kampen ska springa iväg målmässigt känns föga troligt. Den här typen av matcher brukar sällan göra det. Skottland och Ukraina är två “under-lag”, framförallt britterna som snittat en bra bit under 2,5 mål det senaste året. 1,52 på att det blir under tre mål i matchen känns vettig.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,52

Tävling: VM-kval

Plats: Hampden Park

Tid: 20:45

Trippeln

Polen – Wales: 1 @ 1,80Italien – Argentina: 2 @ 2,50Skottland – Ukraina: Under 2,5 mål @ 1,52

Totalt odds: 6,84

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel