Dagens Trippel 10/4 10/4 “Premier League & Allsvenskan”

Dagens Trippel 10/4 10/4 "Premier League & Allsvenskan"

Fyra matcher i Allsvenskan spelas under söndagen. Jag har en spelidé i bataljen på Friends där Norling ställs mot sin gamla klubb. Övriga två spel hämtas från Premier League där jag håller Crystal Palace och Brentford i handen. Dessa tre spel jobbas in till närmare åtta gånger smeten.

Trippeln finns att rygga här

Leicester – Crystal Palace: Crystal Palace +0,5 @ 1,63

Ett formstarkt Crystal Palace ställs mot Leicester i ett passande läge. Oddset på Palace har tickar ner en del men jag tror det mycket väl kan krypa ner ytterligare innan matchstart.

Leicester gör i det stora hela en svag säsong. Rodgers rävar återfinns på tionde plats och då ska det sägas att The Foxes haft riktigt bra poängutdelning sett till prestationerna. Endast Newcastle, Burnley och Norwich har lägre expected points.

Skador stör fortfarande Rodgers då både Ndidi och Vardy alltjämt saknas. Dessutom ska man ha med sig att Leicester spelade en tuff match med ett ordinarie lag så sent som i torsdags mot PSV (0-0) i Europa Conference League.

Palace kommer i sin tur till spel med råg i ryggen och även en full trupp. Londonlaget är obesegrade i sju raka matcher. Förra helgen krossades Arsenal i Londonderbyt på Selhurst Park med hela 3-0. Under 2022 har endast tre lag lyckats besegra Patrick Vieiras mannar – West Ham, Liverpool och Chelsea.

Med vind i seglen, bra status i truppen samt längre vila ska Palace ha riktigt goda möjligheter att ta poäng av ett i mitt tycke halvdant Leicester. Crystal Palace +0,5 till 1,63 spelas.

Spel: Crystal Palace +0,5 @ 1,63

Tävling: Premier League

Plats: King Power Stadium

Tid: 15:00

Brentford – West Ham: 1 @ 2,72

Marknaden har svårt att ställa ut en favorit i Londonderbyt på Brentford Community Stadium. Det är väl egentligen inget konstigt, men i min värld Brentford gälla som knappa favoriter på hemmagräset.

Brentford stod för säsongens bästa insats förra helgen då de gjorde fyra mål i den andra halvleken i bortamötet mot Chelsea (4-1). The Bees kom till extremt mycket chanser (2,54 i xG) och resultatet speglade faktiskt matchbilden.

Brentford har nu gått segrande från tre av de fyra senaste matcherna. Thomas Franks väloljade lag känns komplett och i Christian Eriksen har Brentford fått in en tydlig x-faktor. Dansken nätade mot både Nederländerna och Serbien under landslagsuppehållet och Eriksen fanns även med i målprotokollet mot Chelsea.

West Ham gör en ny fin säsong under David Moyes. The Hammers är i allra högsta grad med i racet om Europaplatserna. Känslan är dock att det här derbyt kommer olägligt. Så sent som i torsdags spelade WH en fysiskt krävande match mot Lyon (1-1) i Europa League. Britterna spelade hela den andra halvleken med tio man och hade blott 29% av bollinnehavet.

Med risk för slitna ben tror jag West Ham kan få det jobbigt mot Brentford som tveklöst är på uppgång. Båda lagen har kryssat få matcher (6 av 31 matcher vardera) under säsongen och sett till lagens tabellägen gynnas inte direkt någon part av ett oavgjort resultat. Således känns kryssrisken något reducerad. Jag drar därför en rövare och klickar raka ettan till drygt 2,70.

Spel: 1 @ 2,72

Tävling: Premier League

Plats: Brentford Community Stadium

Tid: 15:00

AIK – IFK Norrköping: 1 @ 1,79

Det var ingen vidare insats från varken AIK eller IFK Norrköping i premiäromgången. Trots Gnagets usla insats på Hisingen tror jag de har toppchans att studsa tillbaka här.

AIK stod för en riktigt risig insats borta mot Häcken då det blev torsk med 2-3. Men det ska sägas att AIK är som dag och natt hemma kontra borta, det var de gulsvarta i alla fall i fjol. Förra säsongen var Gnaget Allsvenskans klart bästa hemmalag på Friends med raden 13-2-0. Det var bara Mjällby och Malmö FF som tog poäng borta mot AIK.

Bartosz Grzelak trupp är i princip densamma i fjol så alla medel finns för att utmana om guldet, precis som förra säsongen. Någon John Guidetti blev det aldrig men under veckan har AIK plockat in Jordan Larsson som ska vara spelklar här mot sin gamla klubb.

IFK Norrköping torskade premiären hemma mot Varberg med 0-1. Peking kom inte alls upp i nivå och noterades för blott 0,59 i xG. Peking slutade inte bättre än på sjunde plats i fjol och årets upplaga ser i mitt tycke inte bättre ut. Visserligen har östgötarna fått in Ortmark samtidigt som Totte Nyman varit vass under försäsongen, men stora delar av ryggraden har lämnat, bland annat Castegren, Fransson och Adegbenro.

Jag räknar med att AIK kommer upp i en klart bättre insats i hemmapremiären. Ett till synes något nedmonterat Peking, som stod för en väldigt slät figur mot Varberg, bör vara en passande uppgift. Runt 1,80 på raka ettan är taget.

Spel: 1 @ 1,79

Tävling: Allsvenskan

Plats: Friends Arena

Tid: 17:30

Trippeln

Leicester – Crystal Palace: Crystal Palace +0,5 @ 1,63Brentford – West Ham: 1 @ 2,72AIK – IFK Norrköping: 1 @ 1,79

Totalt odds: 7,93

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel