Dagens Trippel 10/5 10/5 “Tisdagstrippel”

Dagens Trippel 10/5 10/5 "Tisdagstrippel"

Ikväll är det främst spansk och engelsk fotboll som står på menyn. På Villa Park har Steven Gerrard har möjligheten att sumpa titelchanserna för hans älskade Liverpool. Spontant känns oddset för högt på Pool. Trippeln inleds dock med ett tidigt ångestmöte från Superettan.

Jönköpings Södra – Landskrona: 1 @ 1,99

På Stadsparksvallen står det viktiga poäng på spel. Varken Jönköpings Södra eller Landskrona har fått det att klaffa så här långt. Här väljer jag dock att ta tydlig ställning.

J-Södra har inte alls fått till det så här långt. Fyra förluster har det blivit efter fem omgångar. Redan efter tre matcher fick Patric Jildefalk sparken och nu är det den assisterande spanjoren Óscar García Rodrígues som håller i spakarna.

Trots att det inte alls studsat J-Södras väg så här långt har ändå prestationerna varit okej och så gott som samtliga matcher har varit jämna. Truppen som sådan är det inte alls något fel på. Då spelare som Barny, Book och Hamidovic finns ska inte J-Södra behöva slåss i den absoluta botten. Att Malmö-lånet Gwargis dragit korsbandet är dock ett tydligt avbräck.

Position för position ser inte Landskrona lika starka ut. Flera tongivande BoIS lämnade Billy Magnussons skuta i vintras. Skåne-laget har inte helt oväntat haft det jobbigt under inledningen – en vinst, ett kryss och tre förluster. Landskrona var ett av de lagen som avslutade förra säsongen allra sämst, dessutom ska man ha med sig att de vitsvarta var det laget i Superettans som tog minst antalet poäng på bortalag i fjol.

Blott två poäng har Landskrona tagit på de 13 senaste bortamatcherna i Superettan. Jönköpings Södra på Stadsparksvallen är en på pappret svår bortamatch och min känsla är att J-Södra tar kommandot här. Runt dubbel deg på raka ettan är taget.

Spel: 1 @ 1,99

Tävling: Superettan

Plats: Stadsparksvallen

Tid: 19:00

Valencia – Real Betis: 2 @ 2,26

Vidare mot Spanien och Mestalla där vi får en finalrepris från Copa del Rey. När lagen möttes i finalen för ett par veckor sedan var det Real Betis som segrade efter en gastkramande straffläggning. Jag är även inne på att Sevilla-klubben vinner detta.

Bortsett från framgångarna i Copa del Rey gör Valencia en riktigt usel säsong. Tittar vi till grundläggande statistik har Los Ché extremt svaga siffror. De vitsvarta har haft enorma problem med att skapa målchanser i flera av de senaste matcherna. I det mållösa mötet senast borta mot Athletic Club vann baskerna xG med tydliga 2,06 – 0,17. I matchen dessförinnan torskade Valencia xG hemma mot jumbon Levante (1-1) med hela 0,67 – 2,41.

Som om det inte vore nog med det är truppen sargad, framförallt backlinjen. Guillamón och kaptenen Gaya är avstängda medan Gabriel dras med en skada. Duro Hugo (7 mål) är även osäker till spel.

Mer positiva vindar blåser det i den grönvita delen av Sevilla. Pellegrinis Betis har gjort det bra hela säsongen och har fortfarande en minimal chans att norpa fjärdeplatsen. Betis har varit skickliga på bortagräs hela säsongen – endast Real Madrid och Barcelona har tagit fler poäng på resande fot. Truppmässigt ser det även okej ut.

Detta Valencia, som inte har speciellt mycket att spela för, ska Betis ha alla chanser att bryta ner på ren motivation och klass. 2,26 på raka tvåan hugger jag.

Spel: 2 @ 2,26

Tävling: La Liga

Plats: Mestalla

Tid: 19:00

Aston Villa – Liverpool: Aston Villa +1,5 @ 1,72

Vi avslutar med Gerrard-derbyt på Villa Park. Liverpool har som bekant matchats extremt hårt den senaste tiden och här är jag inne på att Pool får det tuffare än vad oddsen gör gällande.

Villa är inne i en av säsongens bästa perioder. Sju poäng har Gerrards gubbar plockat på de tre senaste omgångarna. 3-1-segern i helgen borta mot Burnley var stabil där tongivande spelare som Ings, Buendia och Watkins visade klass.

Liverpool har fått slita hårt i och med dubbelarbetet i Champions League. Trots att truppen är bred och skadeläget ser ljust ut bör det tajta spelschemat ändå påverka. Insatsen förra veckan mot Villarreal var rätt skakig och i helgen tappade Pool poäng hemma mot Tottenham. När tre omgångar återstår är avståndet upp till Man City tre poäng.

Jag tror att ett avslappnat och formstarka Villa ska kunna stå upp bättre än vad oddsen pekar på. Liverpool har fått slita extremt hårt de senaste veckorna. Med dessa underlag har jag svårt att se Pool bara gå ut och städa av Gerrards mannar på Villa Park. Aston Villa +1,5 till 1,72 liras.

Spel: Aston Villa +1,5 @ 1,72

Tävling: Premier League

Plats: Villa Park

Tid: 21:00

Trippeln

Jönköpings Södra – Landskrona: 1 @ 1,99Valencia – Real Betis: 2 @ 2,26Aston Villa – Liverpool: Aston Villa +1,5 @ 1,72

Totalt odds: 7,74

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel