Dagens Trippel 10/6 10/6 “Nations League”

Sju av de nio senaste spelen i Nations League har varit gröna. Igår fick vi nöja oss med två av tre då Portugal och Spanien gjorde jobbet medan Norge inte lyckades leva upp till förväntningarna mot Slovenien. Ikväll har jag bakat ihop en ny Nations League-trippel – oddset på Danmark gillas skarpt på Parken!

Trippeln finns att rygga här

Danmark – Kroatien: 1 @ 1,86

Sedan Kasper Hjulmand tog över rodret har Danmark gått från klarhet till klarhet. Bortser man från förlusten mot England i EM förra sommaren har de rödvita slaktat så gott som allt det senaste året. Hjulmands kumpaner har dessutom spelat en väldigt attraktiv fotboll. En stor del av truppen spelar till vardags på den högsta nivån och som svensk är det lätt att bli lite avundsjuk på våra grannar. Nations League har Danmark inlett med bortasegrar mot Österrike och Frankrike.

Kroatien har inte alls övertygat på samma sätt. Silvermedaljörerna från VM 2018 har sett rätt oinspirerade ut och känslan är att grabbarna från Balkan har sina bästa år bakom sig. Modric och gänget blir inte direkt yngre med åren. Kroatien lyckades sno en pinne hemma mot Frankrike i den förra omgången, men i premiären blev det torsk med hela 0-3 hemma mot Österrike.

Danmark vänder sannerligen hem till Parken med vind i seglen. Här har de rödvita chansen att koppla ett järngrepp om förstaplatsen i gruppen. Ett trött och till synes mindre motiverat Kroatien ska vara en passande motståndare. 1,86 på raka ettan liras.

Spel: 1 @ 1,86

Tävling: Nations League

Plats: Parken

Tid: 20:45

Österrike – Frankrike: Över 2,5 mål @ 1,94

Raffe Rangnick verkar ha fått fart på det österrikiska landslaget. Alpnationen har inlett Nations League på ett lovande sätt. 3-0 borta mot Kroatien i premiären säger en del om vilken kapacitet de besitter. Med Alaba, Sabitzer och Arnautovic finns det ett stort kunnande i laget. Det ska även sägas att Österrike stod för en bra insats i 1-2-förlusten senast mot Danmark.

De regerande mästarna har i sin tur underpresterat. Likt Kroatien har Frankrike sett rätt trötta och oinspirerade ut. 1-2 mot Danmark följdes upp med 1-1 mot Kroatien. I den senaste matchen mot kroaterna vilades både Benzema och Mbappé, men här förväntas duon vara åter i spel.

Närmare dubbel deg på över 2,5 mål känns som ett generöst odds då två offensivt skickliga lag strålar samman. Både lagen behöver dessutom gå för tre poäng med tanke på Danmarks framfart. Att både Benzema och Mbappé förväntas vara tillbaka i Les Bleus elva är såklart även ett stort plus för målspelet.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,94

Tävling: Nations League

Plats: Ernst-Happel-Stadion

Tid: 20:45

Albanien – Israel: Israel +0,5 @ 1,65

Albanien rosar inte direkt marknaden och i den första omgången av B-divisionen fick de rödsvarta nöja sig med 1-1 mot Island. När nivån på motståndet skruvas upp är det ytterst sällan grabbarna från Balkan räcker till. I försvaret finns det ett par etablerade Serie A-spelare, såsom Hysaj och Kumbulla, men framåt ser det extremt tunt ut, framförallt då Premier League-spelaren Broja saknas.

Mer spets finns det hos Israel som visat upp en hög höjd det senaste året. 5-2 hemma mot Österrike i VM-kvalet förra året är såklart ett resultat som sticker ut. I den blåvita delen av Mellanöstern finns det en oerhört pålitlig målgörare i Zahavi, men han finns dessvärre inte tillgänglig den här samlingen. Dock ska det sägas att Hoffenheims Dabbur och Valladolids Wiesmann är bra ersättare. I den inledande matchen mot Island (2-2) var israelerna det bättre laget.

Jag skriver inte riktigt under på att Albanien ställs ut som tämligen klara favoriter. Bortsett från vinsterna mot Ungern i VM-kvalet har det albanska landslaget haft extremt svårt att vinna matcher så länge inte motståndet varit San Marino eller Andorra. Jag vänder därför på klacken och lirar Israel +0,5 till 1,65

Spel: Israel +0,5 @ 1,65

Tävling: Nations League

Plats: Air Albania Stadium

Tid: 20:45

Trippeln

Danmark – Kroatien: 1 @ 1,86Österrike – Frankrike: Över 2,5 mål @ 1,94Albanien – Israel: Israel +0,5 @ 1,65

Totalt odds: 5,95

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel