Dagens Trippel 10/9 10/9 “Svenskt & italienskt”

Dagens Trippel 10/9 10/9 "Svenskt & italienskt"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-09-09 22:48

På grund av Elizabeth II bortgång har matcherna ställts in på de brittiska öarna, således är utbudet något mer begränsat den här helgen. Det svenska bollen är dock i full rullning och jag har spelidéer i både Allsvenskan och Superettan den här lördagen. Trippelns tredje bidrag hämtas från den italienska stöveln. Mot full pott!

Speltipset finns att rygga här

Brommapojkarna – Landskrona: 1 @ 1,47

Talangfabriken från Bromma stormar fram mot Allsvenskan. 2-0-segern senast mot Dalkurd var sjätte raka segern i Superettan. Dessförinnan blev det tre poäng i seriefinalen mot Halmstad där BP vann expected goals med 2,41 mot 0,49. För att hitta senaste förlusten måste vi backa bandet till den tredje juli.

Att ett blekt Landskrona ska sätta stopp för BP:s segertåg känns föga troligt. Skåningarna har en av seriens sämre trupper och på konstgräs är det väldigt BoISen övertygar. Faktum är att Landskrona bara vunnit en match på konstgräs det senaste året – mot Dalkurd i början av juli.

Speltips

Det råder tveklöst klasskillnad mellan lagen. Ser vi till grundläggande statistik har BP varit en klass för sig tillsammans med Halmstad, Landskrona är i sin tur ett av de lagen med sämst siffror i serien. Lägg därtill underlaget som ska vara en tydlig fördel för BP. Summa summarum känns 1,47 på hemmasegern som ett fullt godkänt inslag på trippeln!

Spel: 1 @ 1,47Tävling: SuperettanPlats: Grimsta IPTid: 13:00

Napoli – Spezia: Napoli -1,5 @ 1,74

Trots alla spelartapp ser Luciano Spallettis Napoli otroligt fina ut. Nyförvärvet Khvicha “Kvaradona” Kvaratskhelia har varit helt fenomonal, André-Frank Zambo Anguissa var även helt outstanding i 4-1-segern tidigare i veckan mot Liverpool. Napolitanarna är fortsatt obesegrade i Serie A och med vind i seglen lär Spezia bli en munsbit hemma på Maradona-stadion.

Spezia är ett förmodat bottengäng som föga förvånade torskat borta mot både Juve (0-2) och Inter (0-3). Dock har de vitsvarta skrapat ihop fem poäng, men det ska sägas att Spezia även var utspelade i hemmamötet mot Sassuolo som slutade 2-2.

Speltips

Det blåser mer och mer positiva vindar kring Napoli som var starkt ifrågasatt inför säsongen. Napolitanarna har bevisligen fått ihop det och lirat en fenomenal fotboll. Spezia har i sin tur en högst medioker trupp, dessutom en välfylld skadelista där bland annat Albin Ekdal tar plats. Jag tror napolitanarna vinner detta med marginal och spelar därför Napoli -1,5 till 1,74.

Spel: Napoli -1,5 @ 1,74Tävling: Serie APlats: Maradona-stadionTid: 15:00

Degerfors – Mjällby: 1 @ 2,92

I Allsvenskan dukas till synes fint odds upp på ett både formstarkt och motiverat Degerfors. Bruket har stått för flera bra insatser på slutet. Hemmasegern mot Sundsvall var fullt rättvis och detta följdes upp med en riktigt bra prestation borta mot Häcken som slutade 2-2. Spelare som Vukojevic och Faraj ser bara bättre och bättre.

På Stora Valla tar Degen merparten av deras poäng och på hemmaplan finns alla chanser mot ett lag som Mjällby. Gästerna från Listerlandet har förvisso varit en stor positiv överraskning. Andreas Brännström försvar har varit ramstarkt vilket bevisligen räckt långt. Mjällby befinner sig dock i ett ingenmansland i tabellen och har således inte speciellt mycket att spela för. Detta kan möjligen förklara hemmaförlusten senast mot IFK Göteborg (1-4) något.

Speltips

Med hemmaplan, fin form och full motivation tycker jag Degerfors ska ses med rätt fin chans. Jämför Degen och Mällby spelare för spelare så är det verkligen ingen större skillnad mellan lagen. Man ska dessutom ha med sig att Degen stod upp väldigt bra borta mot Mjällby, trots att värmlänningarna åkte på en relativt tidig utvisning. Närmare tre gånger fläsket på raka ettan är en ypperlig högoddsare!

Spel: 1 @ 2,92Tävling: AllsvenskanPlats: Stora VallaTid: 17:30

Trippeln

Brommapojkarna – Landskrona: 1 @ 1,47Napoli – Spezia: Napoli -1,5 @ 1,74Degerfors – Mjällby: 1 @ 2,92

Totalt odds: 7,46p

Speltipset finns att rygga här

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel