Dagens Trippel 11/4 11/4 “Superettan & Championship”

Dagens Trippel 11/4 11/4 "Superettan & Championship"

Spelmässigt var det dessvärre en mindre bra helg för egen del. Southamptons noll-sexa(!) mot Chelsea sammanfattar debaclet. Dock kan jag tycka att söndagens trippel förtjänade ett bättre öde (fattades ett mål) – både Palace och Brentford droppade i odds medan Gnagets seger kändes tämligen stabil.

Nåväl, nya tag ikväll. Det är mycket svenskt på menyn och jag har två idéer i Superettan – ett topptippat Halmstad gillas skarpt i hemmapremiären mot Norrby. Utöver svensk boll dyker undertecknad även ner i Championship-mötet mellan Hudds och Luton.

Trippeln finns att rygga här

Halmstad – Norrby: Halmstad -0,5 @ 1,87

Halmstad hade stolpe ut förra säsongen och trillade snöpligt ur Allsvenskan. Trots detta var det endast AIK som släppt in färre mål än HBK. Det blev även bara två förluster hemma på Örjans Vall.

Trots degraderingen så har Pelle Olsson och Magnus Haglund fått behålla stora delar av ryggraden. Baffo, Lundevall, Kroon, Boman, Allansson och Ante Johansson finns bland annat kvar. Allansson är dock skadad ska sägas. HBK fick en jobbig inledningen i premiären borta mot ÖIS (2-2) men hallänningarna stod för en ruskigt stark andra halvlek och hämtade upp ett 0-2-underläge. HBK hade även bud på ett 3-2-mål.

Norrby var länge med i toppskiktet av Superettan i fjol men avslutningen från boråsarna var rätt svag och det blev slutligen en fjärdeplats. Dijan Vukojevic (15 mål & 4 ass) var en av seriens bästa spelare men han har lämnat för Degerfors. Norrby inledde den här säsongen på bästa sätt då det blev tre poäng i hemmapremiären mot Dalkurd (1-0), men någon superinsats var det inte.

Topptippade Halmstad på Örjans Vall är på pappret säsongens tuffaste bortamatch i Superettan. Här fick lag som AIK, Norrköping och Häcken se sig besegrade så sent som i fjol. Mot ett lag som Norrby ska även HBK kunna dra viss fördel av den torftiga mattan med tanke på att boråsarna är ett utpräglat konstgräslag. Med dessa fundament känns som sagt närmare 1,90 på Halmstad -0,5 generöst.

Spel: Halmstad -0,5 @ 1,87

Tävling: Superettan

Plats: Örjans Vall

Tid: 19:00

Västerås – Östersund: Över 2,5 mål @ 1,89

Både Västerås och Östersunds premiärmatcher gick över 2,5 mål. Det betyder givetvis inte att det är målgaranti när lagen strålar samman på Iver Arena. Men här anser jag att marknaden underskattar målmöjligheterna.

Det finns hög potential i Kalle Karlssons unga och fysiska Västerås som gjorde en hel del mål i träningsmatcherna inför säsongen. Flera spelare står på tillväxt samtidigt som rutinerade Viktor Prodell finns kvar i anfallet. Grönvitt har även nyligen fått in Viktor Granath från Skövde som gjorde 24 pytsar i Division i fjol. Dock blev det förlust i premiären borta mot BP med 1-2.

Östersund har varit ett sjunkande skepp de senaste åren. Falkarna läckte som ett såll i Allsvenskan i fjol men framåt var de fullt dugliga – gjorde fler mål än både Örebro och Halmstad. ÖFK såg bra ut framåt i hemmapremiären mot Skövde där nyförvärvet Chovanie Amatkarijo gjorde både mål och assist, men det blev ändå torsk med 2-3. ÖFK blev passiva efter ledningsmålet och försvaret såg likt i fjol virrigt ut. Två insläppta hörnmål var signifikativt.

Båda lagen trivs på konstgräs så underlaget är inget som ska hämma lagen. Känslan är att Östersund alltjämt är rätt opålitliga bakåt. Ett fysiskt starkt VSK med Prodell längst fram tror jag har alla möjligheter att såra jämtarna på fasta situationer. Summa summarum känns över 2,5 mål till 1,89 lockande.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,89

Tävling: Superettan

Plats: Iver Arena

Tid: 19:00

Huddersfield – Luton: Under 2,5 mål @ 1,70

Överraskande nog återfinns både Huddersfield och Luton på playoff-platserna i Championship. En förlust i den här sexpoängsmatchen skulle vara väldigt förödande för båda lagen vilket jag tror kan påverka matchbilden.

Spanjoren Carlos Corberán har verkligen trollat med sitt Huddersfield. Trots en rätt medioker trupp har The Terriers varit ruskigt svårslagna under en längre tid. Försvaret är stabilt men för att vara ett topplag så skapar Hudds extremt lite målchanser. Endast sex lag i serien har lägre expected goals. Närmast kommer Corberáns mannar från en 1-0-seger borta mot Hull där Huddersfield fick en del hjälp av en tidig utvisning.

Luton Town har med all rätta hyllats under säsongen. Nathan Jones bossar inte över något stjärnspäckat lag, men The Hatters har spelat en småtrevlig fotboll och behöver inte alls be om ursäkt för tabellplaceringen. Dock har Luton helt klart stått för ett par sämre insatser på slutet. Den svaga insatsen i 2-2-matchen hemma mot Millwall, där Luton hade 0,85 i xG, följdes upp med 1-1 borta mot jumbon Peterborough. Matchen mot Peterborough var så gott som helt jämn.

Luton har en x-faktor i Elijah Adebayo men överlag tycker jag båda lagens styrkor sitter i det defensiva spelet. Hudds och Luton håller jämbördig nivå och jag blir inte förvånad ifall båda lagen kommer att vara “rädda om poängen” i den här tillställningen. Med tanke på tabelläget så handlar det framförallt om att inte förlora den här matchen. Således kan jag absolut se en relativt försiktig matchöppning. Under 2,5 mål till 1,70 känns därmed som en vettig position att ta.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,70

Tävling: Championship

Plats: John Smith’s Stadium

Tid: 20:45

Trippeln

Halmstad – Norrby: Halmstad -0,5 @ 1,87Västerås – Östersund: Över 2,5 mål @ 1,89Huddersfield – Luton: Under 2,5 mål @ 1,70

Totalt odds: 6,00

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel