Dagens Trippel 11/5 11/5 “Målsnålt på Friends”

Dagens Trippel 11/5 11/5 "Målsnålt på Friends"

Det allsvenska toppmötet står i blickfånget den här aftonen. AIK har varit rena rama muren i hemmaborgen och här ställs de mot ett skadedrabbat MFF i ett rätt gynnsamt läge. Ny 1-0-seger för Gnaget? Senare under kvällen dyker undertecknad ner i La Liga och Premier League.

Trippeln finns att rygga här

AIK – Malmö FF: Under 1,5 mål @ 2,71

Precis som marknaden är inne på luktar det målsnålt på Friends. Här lär det bli fysiskt spel och mycket kamp under 90 minuter. Underspelet bör ligga nära till hands och jag väljer att kliva på en tuffare lina.

Som förutspått slutade AIK:s hemmamatch mot Blåvitt 1-0 i helgen. Detta var fjärde(!) raka ett-nollan hemma på Friends för Grzelaks gnagare. Sotte och Milosevic ser hur stabila ut som helst i mittlåset medan Otieno börjar hitta tillbaka till fjolårets form. Mendes gjorde även en fin insats på högerbacken i Lustigs frånvaro (skadad).

AIK är en maktfaktor på Friends där de är ytterst svåra att få hål på. Gnaget var det laget som släppte in minst mål i Allsvenskan i fjol då de släppte in blott åtta mål hemma på Friends.

Malmö FF har också inlett lovande, framförallt med tanke på det prekära skadeläget. Efter sju omgångar står MFF på raden 4-3-0 och målskillnaden 8:1. MFF saknade en hel drös med spelare mot Mjällby och även här riskerar de himmelsblå att sakna ett par nyckelspelare. Thelin, Nalic och Moisander saknas alltjämt medan frågetecken sätts på Christiansen, Reiks och Berget.

MFF krossade Gnaget i hemmamötet med 3-0 men här lär det blir tuffare. AIK gör aldrig bort sig i hemmaborgen medan MFF fortsatt lider av flera tunga avbräck. Båda lagen nöjda så länge det står 0-0 på tavlan? AIK:s fyra hemmamatcher har gått under 1,5 mål och jag tror mycket väl det kan bli femte raka här. 0-0, 1-0, 0-1 känns som troliga resultat. Hela 2,71 på under 1,5 mål känns smarrigt.

Spel: Under 1,5 mål @ 2,71

Tävling: Allsvenskan

Plats: Friends Arena

Tid: 19:00

Sevilla – Mallorca: Sevilla -0,5 @ 1,62

I La Liga väntar på pappret en av säsongens tuffaste bortamatcher för ett pressat Mallorca. Att det ska blir poäng för Mallis på Ramón Sánchez Pizjuán känns föga troligt.

Sevilla gör en ny stark säsong under Lopetegui. Truppen är slagkraftig och grundspelet är stabilt. Någon ny cuptitel kommer det inte att bli för Los Nervionenses, däremot ser Sevilla ut att lösa tredjeplatsen i det spanska finrummet. När tre omgångar återstår är avståndet net till Atlético Madrid en poäng. Skadeläget ser ljust ut och på hemmabanan är alltid Sevilla att räkna med. Här har de resultatraden 11-5-1.

Annat läge är det hos Mallorca som placerar sig under nedflyttningsstrecket. Mallis är seriens näst sämsta bortalag och formen är usel. I den förra omgången fick de rödsvarta däng med hela 2-6 mot konkurrenten Granada. Tio av de tolv senaste matcherna har Mallorca fått gäng i.

Det råder tydlig nivåskillnad mellan lagen. Ett så gott som skadefritt Sevilla runt 1,60 känns som ett bra odds mot ett bevisligen svagt Mallorca.

Spel: Sevilla -0,5 @ 1,62

Tävling: La Liga

Plats: Ramón Sánchez Pizjuán

Tid: 20:30

Leicester – Norwich: Över 2,5 mål @ 1,61

I Premier League bör vi kunna få se en del mål på King Power. Leicester och Norwich är två målrika lag som inte har speciellt mycket att spela för. Således räknar jag med att vi får se två avslappnade lag här.

Leicester är ute i Conference League och nu är säsongen i praktiken över. Rodgers rävar har gjort en rätt slätstruken säsong och har inte mycket att spela för i Premier League där de återfinns i ett ingenmansland. Försvaret har varit ihåligt hela säsongen men framåt finns det som bekant spets, framförallt nu när Vardy är tillbaka i spel. Med 3,1 i målsnitt är det endast Leeds och Liverpool som har högre siffror i serien.

Jumbon Norwich är redan klara för spel i Championship kommande säsong. Kanariefåglarna har varit en slagpåse som läckt som ett såll – 75 insläppta på 35 matcher. Närmast kommer Norwich från en 0-4-förlust hemma mot West Ham.

Grottar vi ner oss i grundläggande statistik så har Leicester, precis som Norwich, ruskigt svaga siffror. Endast Norwich och Leeds har högre xGA (expected goals against) än Leicester i Premier League. Jag räknar med att båda lagen bjuder upp till dans här och gillar över 2,5 mål till 1,61.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,61

Tävling: Premier League

Plats: King Power Stadium

Tid: 20:45

Trippeln

AIK – Malmö FF: Under 1,5 mål @ 2,71Sevilla – Mallorca: Sevilla -0,5 @ 1,62Leicester – Norwich: Över 2,5 mål @ 1,61

Totalt odds: 7,07

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel