Dagens Trippel 11/9 11/9 “Allsvensk trippel”

Dagens Trippel 11/9 11/9 "Allsvensk trippel"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-09-09 22:51

Det är fullt fokus på den svenska bollen den här söndagen. Givetvis kittlar toppmötet och derbyt mellan Hammarby och Djurgården lite extra. Det finns helt klart faktorer som talar för Bajen men undertecknad anser ändå att bröderna från Söder blir lite väl stora favoriter. Mot full pott!

Speltipset finns att rygga här

Hammarby – Djurgården: Djurgården +0,5 @ 1,76

Inför omgång 22 toppar Häcken Allsvenskan, med en poäng före Djurgården samt fem före Hammarby. Det är således oerhört viktiga poäng som står på spel i helgens derby.

Hammarby har varit väldigt stabila bakåt under Cifuentes men vissa frågetecken måste ändå sättas kring försvaret efter 2-2 mot AIK samt 1-4 mot IFK Norrköping. Det var en oroväckande genomklappning senast mot Peking.

Att Djurgården lirat Europaspel tidigare i veckan samt har Edvardsen på botbänken är knappast något plus. Däremot ser Blåränderna i mitt tycke minst lika bra ut som Bajen för dagen. I Allsvenskan har inte DIF torskat sedan maj månad, dessutom bör man ha med sig att Kim & Tolles mannar tagit poäng i samtliga matcher som spelats på konstgräs den här säsongen.

Speltips

Trots tajt spelschema samt avsaknaden av Edvardsen anser jag att Hammarby blir för stora favoriter. Hemmaplanfördelen är såklart minimal. Djurgården har agerat oerhört stabilt under hela sommaren och är som sagt obesegrade på konstgräs den här säsongen. Det finns även mer vinnarkultur hos DIF. Med dessa underlag känns DIF +0,5 till 1,76 något högt.

Spel: Djurgården +0,5 @ 1,76Tävling: AllsvenskanPlats: Tele2 ArenaTid: 15:00

Sundsvall – Elfsborg: Över 3,5 mål @ 2,18

Något nytt allsvenskt kontrakt lär det inte bli för GIF Sundsvall. Giffarna har kort och gott inte hållit måttet. Med Engblom i spetsen har Sundsvall en giftig offensiv, men bakåt läcker laget som ett såll. Något som 55 insläppta efter 21 omgångar vittnar om. På grund av det läckande försvaret är Sundsvall inte helt oväntat ett av seriens målgladaste lag med 3,5 mål per match i snitt.

Ett offensivt skickligt Elfsborg ska kunna straffa detta ihåliga gäng, precis som när lagen möttes i borås då de gulsvarta vann med 3-1. Sett till antalet målchanser var det ett resultat som var i underkant. Trots ett starkt spelarmaterial samt ett fint grundspel har Elfsborg underpresterat denna säsong, dock ska man ha med sig att det endast är tre lag i Allsvenskan som har högre expected goals än Elfsborg.

Speltips

Elfsborg är ett av de lagen som skapar flest målchanser i serien och ett ihåligt Sundsvall ska boråsarna definitivt kunna straffa. Bortser vi från Häcken så är Sundsvall och Elfsborg seriens målgladaste lag och nu när Svenska Spel erbjuder ett högt odds på över 3,5 mål tvekar jag inte på att slå till!

Spel: Över 3,5 mål @ 2,18Tävling: AllsvenskanPlats: NP3 ArenaTid: 15:00

Varberg – AIK: Under 2,5 mål @ 1,97

Lika målglatt lär det inte bli på den torftiga mattan i Halland. Blott sex av Varbergs 21 matcher har gått över 2,5 mål. Jocke Perssons gäng spelar bitvis en fin fotboll men känslan är att det saknas spets i den sista tredjedelen, framförallt då Matthews lämnat. I 0-1-förlusten senast mot Kalmar kom hallänningarna upp i blott 0,44 i expected goals.

Normalt sett är inte heller AIK något målglatt gäng. Gnaget har sett bättre ut framåt efter att Henok Goitom tog över rodret och givetvis finns det en hel del spets framåt i form av Bahoui och Guidetti. Den sistnämnda är dock osäker till spel på grund av en skada, Seb Larsson saknas även på grund av en avstängning.

Speltips

AIK övertygar sällan på bortagräs och då Larsson och eventuellt också Guidetti missar matchen lär det bli svårt att bryta ner ett förmodat defensivt inriktat Varberg. Närmare dubbel deg på att det blir under 2,5 mål känns således högt!

Spel: Under 2,5 mål @ 1,97Tävling: AllsvenskanPlats: PåskbergsvallenTid: 17:30

Trippeln

Hammarby – Djurgården: Djurgården +0,5 @ 1,76Sundsvall – Elfsborg: Över 3,5 mål @ 2,18Varberg – AIK: Under 2,5 mål @ 1,97

Totalt odds: 7,55

Speltipset finns att rygga här

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel