Dagens Trippel 12/4 12/4 “Målspelstrippel”

Dagens Trippel 12/4 12/4 "Målspelstrippel"

Ikväll ska två semifinalister koras i Champions League! Returen i München ser väldigt öppen ut medan mesta mästarna är klara favoriter till avancemanget Madrid. Jag har vridit och vänt på matcherna och landat i två målspel. Först ut på trippeln är dock ett målspel från Superettan.

Trippeln finns att rygga här

Örebro – Jönköpings Södra: Över 2,5 mål @ 1,93

Det är allt annat än harmoniskt i Örebro. 0-5-smällen i genrepet mot antagonisten Degerfors följdes upp med 0-3 i premiären borta mot Brage. Detta ledde till att Joel Cedergren fick sparken – efter blott en seriematch alltså. Axel Kjäll är nu tillbaka på tränarposten.

ÖSK släppte in tre bollar på 23 minuter mot Brage och närkingarna får vara “nöjda” med att det stannade där. Det hade mycket väl kunnat bli större siffror. En av Kjälls första uppgifter blir såklart att få lite stabilitet i försvarsspelet, för det såg allt annat än bra ut mot masarna. Framåt finns det dock en hel del individuell spets – Jiloan Hamad och Ahmed Yasin är två spetsspelare som med rätt vägledning och inställning ska kunna hålla toppklass i Superettan.

Helt harmoniskt är det inte heller i Jönköping som inte alls fått det att klaffa under Patric Jildefalk. De grönvita avslutade svagt i fjol och var nära negativt kval. I premiären blev det förlust hemma mot AFC Eskilstuna med 2-3, trots att Jönköpings Södra hade två ledningar. Precis som i Örebro finns det gott om potential i offensiven, vilket J-Södra visat under försäsongen. Robin Book, MFF-lånet Peter Gwargis och Edin Hamidovic (15 mål 2019) ska vara pålitliga poängspelare i den här serien.

Det saknas stabilitet i båda lagen, däremot finns väldigt gott om offensiv klass i både ÖSK och J-Södra. Med dessa underlag känns drygt 1,90 på över 2,5 mål generöst.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,93

Tävling: Superettan

Plats: Behrn Arena

Tid: 19:00

Real Madrid – Chelsea: Över 2,5 mål @ 1,81

Benzema hade show på Stamford Bridge. 3-1 vann spanjorerna med i London. Det ska såklart mycket till för att Chelsea ska vända på detta, men får britterna in det första målet på Bernabéu känns vändet långt ifrån helt osannolikt.

Chelsea kändes aningen naiva i hemmamötet. Real fick gott om omställningslägen vilket en sylvass Benzema utnyttjade på bästa sätt. En liknande matchbild tror jag mycket väl att det kan bli på Bernabéu med tanke på att britterna förr eller senare måste framåt.

Thomas Tuchels Chelsea har överlag varit starka bakåt men de senaste veckorna har de kungsblå släppt in en hel del mål. Däremot skapar Chelsea ofta gott om målchanser. The Blues hade högre xG (1,67) än Real i hemmamötet och i helgen spelade Chelsea ut hela registret då Southampton slaktades med hela 6-0(!) på St Mary’s.

Att Real sjunker lågt och spelar på omställningar med vindsnabbe Vinícius Júnior och Benzema är nog ingen vild gissning. Chelsea måste förr eller senare framåt vilket jag tror kan leda till en liknande matchbild som i London. En del mål bör därmed ligga nära till hands. Över 2,5 pytsar till 1,81 hugger jag.

Spel: Över 2,5 @ 1,81

Tävling: Champions League

Plats: Santiago Bernabéu-stadion

Tid: 21:00

Bayern München – Villarreal: Båda lagen gör mål: Ja @ 1,81

Jag valde fel spel i det första mötet. Undertecknad var inne på att Villarreal kunde stå upp bra men målspelet lockade dessvärre mer än pluslinan. Spanjorerna vann hur som helst med 1-0, fullt rättvist. “Den gula ubåten” hade bud på mer.

Bayern München är favorit till att vända på detta vilket inte direkt är något mysterium. Tyskarna en höjd i paritet med Liverpool och Man City, i synnerhet hemma på Allianz där de gjorde 7-1 på Salzburg i åttondelen. Dock släppte Bayern till mycket chanser på El Madrigal och faktum är att tyskarna har släppt in en hel del mål under hela säsongen. I blott tre av de 13 senaste matcherna har Bayern hållit tätt bakåt.

Det lilla succélaget Villarreal har gått från klarhet till klarhet under turneringen och Unai Emery har återigen bevisat att han är en stark cuptränare. Spanjorerna har lirat en trevlig fotboll hela säsongen och höjt sig i rätt matcher. Noterbart är att Villarreal gjort mål i samtliga bortamatcher i CL – 1-2 mot Man United, 4-1 mot Young Boys, 3-2 mot Atalanta och 3-0 mot Juventus. I La Liga är det endast Barcelona och Real Madrid som har högre expected goals än Emerys mannar

Bayern har bara en växel på Allianz och det är full fart framåt. Kommer Lewandowski och company upp i en maxprestation kan jag absolut se tyskarna vinna detta med ett par bollar. Men, ett både framåtlutat och tämligen ihåligt Bayern bör ett frejdigt Villarreal förr eller senare kunna få hål på. Båda lagen gör mål faller mig i smaken till 1,81.

Spel: Båda lagen gör mål: Ja @ 1,81

Tävling: Champions League

Plats: Allianz Arena

Tid: 21:00

Trippeln

Örebro – Jönköpings Södra: Över 2,5 mål @ 1,93Real Madrid – Chelsea: Över 2,5 mål @ 1,81Bayern München – Villarreal: Båda lagen gör mål: Ja @ 1,81

Totalt odds: 6,32

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel