Dagens Trippel 12/5 12/5 “Spansk trerätters”

Dagens Trippel 12/5 12/5 "Spansk trerätters"

Det rullar en hel del go boll från den Iberiska halvön under torsdagen. Alexander Isaks Real Sociedad, succégänget Villarreal och mäktiga Real Madrid ska bland annat upp i den spanska ringen. Något spel kommer det däremot inte att bli för Isak som är avstängd. Undertecknad har gått igenom matcherna grundligt och kokat ihop en paella-trippel som betalar runt 6 gånger degen.

Trippeln finns att rygga här

Real Sociedad – Cádiz: Under 2,5 mål @ 1,70

Det är inte första gången den här säsongen undern känns lockande på Anoeta. Real Sociedad är ett av hela Europas målsnålaste lag och jag ser inte riktigt hur den här matchen ska kunna springa iväg målmässigt.

Det är oftast lågt tempo i matcherna på Anoeta där La Real maler ner sina motståndare. Ynka 1,1 mål per match är snittet på hemmabanan – endast 1(!) av Sociedads 17 hemmamatcher har gått över 2,5 mål. Baskerna har haft det jobbigt med målskyttet hela säsongen och här får de klara sig utan både Isak (avstängd) och Oyarzabal (skadad). Två tydliga offensiva avbräck.

Cádiz kommer till spel i betydligt bättre slag. Andalusierna har fått fart på grejerna sedan Sergio tog över rodret och de gulklädda har nu tagit klivet upp på säker mark. I de två senaste bortamatcherna har Cádiz plockat poäng av Sevilla (1-0) samt besegrat Barca (1-0). Ser man till xGA (expected goals against) har inte Cádiz släppt till speciellt mycket målchanser, trots att man är ett bottengäng.

Utan både Isak och Oyarzabal har jag väldigt svårt att se La Real bara gå ut och köra över ett formstarkt Cádiz. Både pluslinan och underspelet är klart intressant. Med tanke på Sociedads extrema hemmasiffror känns under 2,5 mål till 1,70 som det bästa alternativet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,70

Tävling: La Liga

Plats: Estadio Anoeta

Tid: 19:00

Rayo Vallecano – Villarreal: Rayo +0,5 @ 2,03

Vidare mot Vallecas där Rayo ytterst sällan gör bort sig. Känslan är att Rayo ska kunna stå upp bra mot Villarreal som definitivt har sin bästa tid bakom sig.

Rayo gör på alla sätt en riktigt bra säsong. Den lilla Madrid-klubben gick till semifinal i Copa del Rey och återfinns på en stabil mittenposition i La Liga. Formen är god (4 raka utan förlust) och hemma i Vallecas har Rayo varit pålitliga hela säsongen. Här har de raden 8-5-4. Skadeläget ser även ljust.

Villarreal gjorde succé i Champions League men den gula ubåten har haft svårt att slåss på två fronter. Truppen är inte speciellt bred och faktum är att Unai Emerys mannar riskerar att hamna utanför topp 7 i La Liga. Nyckelspelare som Pino, Danjuma och Gerard Moreno har saknats i de senaste matcherna på grund av skador och trion är även tveksam till spel här. 1-1-matchen senast mot Sevilla var fjärde raka utan seger.

Med dessa underlag skriver jag inte under på att Villarreal målas upp som så här pass klara favoriter. Värt att notera är att de gulklädda endast vunnit fyra av 17 bortamatcher i La Liga. Rayo +0,5 runt dubbel deg är taget.

Spel: Rayo +0,5 @ 2,03

Tävling: La Liga

Plats: Campo de Fútbol de Vallecas

Tid: 20:00

Real Madrid – Levante: Levante +1,5 @ 1,74

Återigen väljer jag att backa ett motiverat Levante som besegrade Real Sociedad förra fredagen. Real Madrid har redan säkrat ligatiteln och här tror jag omotiverade maränger kan få det tufft att lösa handikappet.

Real Madrid har drygt två veckor “försäsong” framför sig. Allt fokus ligger såklart på finalen mot Liverpool i Champions League. Detta blev väldigt tydligt i helgen då ett synnerligt blekt Real torskade derbyt mot Atlético. Trots derbytorsken var det ändå uppseendeväckande glada miner på både Ancelotti eller Casemiro. Både Alaba och Courtois har haft skadeproblem och ser ut att missa den här matchen.

Hoppet lever fortsatt för nästjumbon Levante som var helt uträknade i vintras. Under våren har Valencia-klubben gått riktigt bra och plockat poäng i fyra av de sex senaste matcherna. De två nederlagen under den här perioden har varit knappa uddamålsförluster mot Sevilla och Barcelona. Ser vi till grundläggande statistik har även Levante riktigt bra siffror. Endast fem(!) lag har högre expected goals än Levante.

Som jag var inne på i helgen är Levante klart bättre än vad tabellen gör gällande. Ett utcheckat Real räknar jag med får det tuffare här än vad oddsen pekar på. Levante +1,5 till 1,74 blir spelet.

Spel: Levante +1,5 @ 1,74

Tävling: La Liga

Plats: Santiago Bernabéu

Tid: 21:30

Trippeln

Real Sociedad – Cádiz: Under 2,5 mål @ 1,74Rayo Vallecano – Villarreal: Rayo +0,5 @ 2,03Real Madrid – Levante: Levante +1,5 @ 1,70

Totalt odds: 6,00

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel