Dagens Trippel 12/6 12/6 “Söndagstrippel”

Dagens Trippel 12/6 12/6 "Söndagstrippel"

Under söndagen stundar bland annat ett nytt nordiskt derby mellan baggarna och Blågult. Jag vänder dock mina trippel-blickar mot annat håll. Spanien, Serbien och Georgien är tre stabila favoriter som undertecknad håller i handen till drygt sex gånger smeten.

Trippeln finns att rygga här

Georgien – Bulgarien: 1 @ 1,70

Att Georgien skulle växa fram till världens bästa landslag under Willy Sagnol var det nog få som trodde. Skämt åsido, Georgien ser alldeles för bra ut för C-divisionen. Sangols gubbar har inlett Nations League med tre raka vinster och står på målskillnaden 12:2. Bortamötet mot Bulgarien slutade hela 5-2.

Det ska även sägas att Georgien stod för ett par riktigt fina insatser i VM-kvalet förra året då de exempelvis besegrade Sverige på hemmaplan.

Annat läge är det på andra sidan Svarta Havet. Bulgarisk fotboll är på dekis. De grönvita har haft oerhört svårt att få fram spelare de senaste åren och dagens upplaga ser direkt svag ut. Spelarmaterialet består mångt och mycket av spelare från den inhemska ligan som rankas lägre än Allsvenskan.

Oddset på Georgien har föga förvånande gått ner, men jag tror det kan dala ytterligare. Jag hugger raka ettan i Tbilisi till 1,70.

Spel: 1 @ 1,70.

Tävling: Nations League

Plats: Boris Paitjadze-stadion

Tid: 18:00

Spanien – Tjeckien: Spanien -1,5 @ 1,92

Georgien får ursäkta. Som jag har varit inne på tidigare anser jag att Spanien ska hållas som ett av världens bästa landslag. La Roja har en väldigt spännande generation på gång. I både EM och VM-kvalet förra året var Spanien det bättre laget i så gott som samtliga matcher. Rent poängmässigt har spanjackerna dock inlett Nations League trevande – fem poäng efter tre omgångar.

Bortamötet mot Tjeckien slutade 2-2, men det ska sägas att Spanien rent spelmässigt var överlägsna. Antalet målchanser slutade 12:3 i Spaniens favör. Enriques mannar hade även närmare 75 procent av bollinnehavet i Prag.

I Málaga kommer det inte att bli lättare för tjeckerna som ser b-betonade ut den här samlingen. Storstjärnan Schick saknas på grund av en skada vilket är ett enormt avbräck. Tongivande spelare Kalas, Celustka, Vydra och Barák är också skadade. Lägg därtill att rutinerade Darida slutat i landslaget.

Det tajta spelschemat ska ett spelskickligt och bollförande Spanien kunna dra nytta av, framförallt mot Tjeckien vars trupp ser väldigt tunn ut. Jag blir inte alls förvånad ifall spanjackerna vinner detta med viss marginal. Drygt 1,90 på Spanien -1,5 är taget.

Spel: Spanien -1,5 @ 1,92

Tävling: Nations League

Plats: Estadio La Rosaleda

Tid: 20:45

Slovenien – Serbien: 2 @ 1,90

Trots Sveriges kräftgång talar det mesta för att Slovenien kommer att sluta sist i gruppen. Efter tre omgångar står Janne Oblak & Co på en poäng och 1:6 i målskillnad. Bortamötet mot Serbien slutade 1-4. Närmast kommer Slovenien från ett mållöst möte mot Norge där slovenerna fick spela sista halvtimmen med tio man. Således finns det viss risk för slitna ben här.

VM-klara Serbien har rent spelmässigt varit gruppens bästa lag. De talangfulla grabbarna från Balkan har varit spelförande i alla matcher. I 1-0-segern senast borta mot Sverige var tanken Mitrovic avstängd, men mot Slovenien är skyttekungen från Championship tillbaka i spel.

Position för position råder det klasskillnad mellan nationerna. Kommer Serbien upp i en bra insats har jag kort och gott svårt att se ett blekt Slovenien räcka till. Bortasegern liras till priser runt 1,90.

Spel: 2 @ 1,90

Tävling: Nations League

Plats: Stozice Stadium

Tid: 20:45

Trippeln

Georgien – Bulgarien: 1 @ 1,70Spanien – Tjeckien: Spanien -1,5 @ 1,92Slovenien – Serbien: 2 @ 1,90

Totalt odds: 6,16

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel