Dagens Trippel 12/9 12/9 “Blågul trippel”

Dagens Trippel 12/9 12/9 "Blågul trippel"

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-09-12 11:33

Två av tre spel satt på den allsvenska trippeln under gårdagen. Ny tag ikväll då den svenska kulan återigen står i fokus. Ikväll backas hemmalag från både Allsvenskan och Superettan till trevligt odds!

Speltipset finns att rygga här

Kalmar – Häcken: Kalmar +0,5 @ 1,68

I guldstriden sitter fortfarande Häcken i förarsätet, trots poängtappet senast hemma mot Degerfors. Högmo har verkligen fått ut max av sitt spelarmaterial och Jeremejeff har som bekant gjort mål på allt. Med det sagt är jag tämligen övertygad om att göteborgarna kommer att få det svårt i Småland.

Kalmar är bollskickliga och uppträder mer och mer som ett topplag under Rydström, i synnerhet hemma på Guldfågeln där det bara är Sirius som snott poäng av KFF sedan april månad. Vinsten senast mot Varberg var tredje raka 1-0-segern för smålänningarna.

Speltips

Att Häcken ställs ut som klara favoriter på det småländska gräset ställer jag mig något tveksam till. Kalmar presterar trots allt som ett topplag och är obesegrade på Guldfågeln sedan april månad. Lägg därtill att Häcken generellt trivs sämre på naturgräs. Närmare 1,70 på att Kalmar plockar poäng blir mitt första bidrag.

Spel: Kalmar +0,5 @ 1,68Tävling: AllsvenskanPlats: Guldfågeln ArenaTid: 19:00

IFK Göteborg – Helsingborg: 1 @ 1,68

IFK Göteborg är fortfarande med i kampen om Europaplatserna. Med en match mindre spelad har Blåvitt bara fem pinnar upp till topp 3. Göteborgarna har varit effektiva på slutet och kommer närmast från en 4-1-seger mot Mjällby där IFK gjorde mål på allt, trots att skyttekungen Berg gick mållös från den kampen.

Självfallet ska det finnas fina möjligheter på en ny trepoängare då Helsingborg gästar. Visserligen har HIF sett något bättre ut rent spelmässigt de senaste månaderna, men läget är fortfarande prekärt för skåningarna som befinner sig under giljotinen. På bortaplan har HIF resultatraden 1-2-7. Värt att ha med sig är även att spelare som Van den Hurk och Gigovic nyligen lämnat klubben.

Speltips

Det luktar fortsatt degradering kring HIF. Med vind i de blåvita seglena hemma på Ullevi räknar jag helt sonika med att IFK gör jobbet. 1,68 på raka ettan känns bra nog.

Spel: 1 @ 1,68Tävling: AllsvenskanPlats: Gamla UlleviTid: 19:10

Trelleborg – Örgryte IS: Trelleborg -0,5 @ 1,98

Trelleborg har tappat dyrbara poäng i de senaste omgångarna och nu är avståndet upp till topp 3 sju poäng, dock med en match mindre spelad. Skånelaget har en av seriens bästa trupper och brukar normalt sett vara svårspelade hemma på Vångavallen. Trots avstängningen på Amin gillas oddset på hemmafavoriten den här omgången.

Örgryte har i det stora hela underpresterat grovt den här säsongen. Visserligen har ÖIS spelat upp sig under den andra halvan av säsongen men göteborgarna återfinns fortsatt på den negativ kvalplats. Då förlusten mot Div 2-laget Onsala följdes upp med en 0-1-förlust hemma mot Landskrona måste ett stort frågetecken sättas kring formen.

Speltips

Trelleborg på Vångavallen är en av säsongens tuffare bortamatcher i Superettan. När vi får närmare dubbel deg på skåningarna hemma mot ett både underpresterande samt formsvagt ÖIS tvekar jag inte på att slå till!

Spel: Trelleborg -0,5 @ 1,98Tävling: SuperettanPlats: VångavallenTid: 19:00

Trippeln

Kalmar – Häcken: Kalmar +0,5 @ 1,68IFK Göteborg – Helsingborg: 1 @ 1,68Trelleborg – Örgryte IS: Trelleborg -0,5 @ 1,98

Totalt odds: 5,92

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel