Dagens Trippel 13/4 13/4 “Champions League-semifinaler”

Dagens Trippel 13/4 13/4 "Champions League-semifinaler"

De brittiska bjässarna ska upp i ringen under onsdagen, Liverpool och Manchester City. Ingenting ska kunna stoppa Pep och Klopp från semifinalspel om två veckor. Jag har två idéer från kvartsfinalerna, men då spelutbudet i övrigt inte är det allra bästa den här aftonen går trippeln i mål under torsdagskvällen.

Trippeln finns att rygga här

Liverpool – Benfica: Under 3,5 mål @ 1,82

Liverpool och Benfica är två offensivt skickliga lag och det blev fyra pytsar i det första mötet som spelades i Lissabon – 3-1 till Liverpool. Trots detta är min tanke att marknaden överskattar målmöjligheterna i returen.

Det var en sevärd och svängig tillställning på Da Luz. Liverpool dominerade den första halvleken och ledde med 2-0 vid pausvilan. Men i den andra halvleken släppte britterna in Benfica i matchen och det var inte alls långt ifrån att portugiserna fick in ett kvitteringsmål.

Att det blir samma typ av match på Anfield har jag svårt att se. Klopp lär vilja få mer kontroll på den här matchen och försöka spela på resultatet så gott det går, likt returen i åttondelen mot Inter som slutade med förlust på Anfield (0-1). Får Pool in ett ledningsmål, vilket är det mest troliga, tror jag risken finns att det här dubbelmötet bara spelas av. Med tanke på att en ny match mot Man City väntar redan till helgen tror jag mycket väl att Klopp kan byta ut några av sina främsta offensiva kanoner om möjligheten ges.

Visst går det att argumentera för att Benfica förr eller senare behöver gå framåt. Men samtidigt ska man ha med sig att gästerna måste sätta försvaret för att överhuvudtaget ha en chans på avancemang. Blir det ett tidigt baklängesmål är det hela mer eller mindre över. 0-0 i halvtid skulle verkligen inte vara något katastrof-resultat för något lag. Summa summarum känns under 3,5 mål till priser runt 1,80 riktigt bra.

Spel: Under 3,5 mål @ 1,82

Tävling: Champions League

Plats: Anfield Road

Tid: 21:00

Atlético Madrid – Manchester City: 2 @ 1,80

Returen på Wanda Metropolitano känns svårare att förutspå. Atlético Madrid var helt ointresserade av att anfalla när lagen möttes på Etihad Stadium. Manchester City hade bollen hela matchen och vann med 1-0.

Som jag har varit inne på flera gånger tidigare den här säsongen anser jag att Manchester City är planetens bästa lag. Det visade de ljusblå så sent som i helgen mot Liverpool. Visserligen slutade matchen 2-2 men City var tveklöst det starkare laget. Peps stjärnor har en oerhört hög lägstanivå och känslan är att City så gott som alltid kommer upp i bra prestationer, nästan oavsett förutsättningar. Till skillnad från andra europeiska bjässar är inte hemmaborgen Etihad direkt någon “kokande gryta”, likt Anfield eller Allianz Arena. Att City har tagit fler poäng borta än hemma i Premier League känns därmed inte som något mysterium.

Atlético Madrid var som sagt helt ointresserade att anfalla på Etihad. Noll skott, noll “goal attempts” och 0,00 i expected goals säger väl allt. Troligtvis kommer vi få se ett snarlikt Atléti i Madrid, men förr eller senare måste såklart spanjorerna gå för det. Detta är jag tämligen övertygad om att City kommer att kunna utnyttja, om inte matchen redan är avgjord.

I mitt tycke råder det rejäl klasskillnad mellan klubbarna. 1,80 på raka tvåan känns fullt godkänt på världens bästa lag, trots att de inte nödvändigtvis behöver vinna.

Spel: 2 @ 1,80

Tävling: Champions League

Plats: Wanda Metropolitano

Tid: 21:00

Roma – Bodö/Glimt: Bodö +1,5 @ 1,80

Vi avslutar under torsdagen i den eviga staden. I Europa Conference League-kvartsfinalen sitter Roma i en prekär sits. Succégänget Bodö/Glimt vann hemmamötet (2-1), precis som under gruppspelet då Roma slaktades med hela 6-1 uppe i Nordnorge.

Det går inte längre att förvånas över baggarnas framgångar. Bodö/Glimt fortsätter spela en oerhört attraktiv fotboll och slakta så gott som allt, trots att klubben blivit av med mängder av nyckelspelare de senaste åren. Kjetil Knutsen har trollat med sitt manskap och gått från klarhet till klarhet. Bodö plockade fyra av sex poäng mot Roma under gruppspelet, och i slutspelet har norrmännen besegrat AZ Alkmaar och Celtic, fullt rättvist dessutom.

Roma har resultatmässigt börjat hitta rätt under José Mourinho, men spelet ser fortfarande trubbigt ut. Så sent som i helgen hade Giallorossi enorma bekymmer hemma mot Serie A-jumbon Salernitana (2-1). Roma hade svårt att att skapa målchanser och romarna låg under med 0-1 fram till den 81:a minuten.

Även fast coach Kjetil Knutsen blivit avstängd av UEFA, på grund av bråk efter den första matchen, tror jag baggarna kommer att stå upp bättre i Rom än vad oddsen antyder. Jag anser att marknaden fortfarande undervärderar Bodö som överträffar förväntningarna match efter match. Bodö +1,5 till 1,80 hugger jag ögonaböj.

Spel: Bodö/Glimt +1,5 @ 1,80

Tävling: Europa Conference League

Plats: Stadio Olimpico

Tid: 21:00

Trippeln

Liverpool – Benfica: Under 3,5 mål @ 1,82Atlético Madrid – Manchester City: 2 @ 1,80Roma – Bodö/Glimt: Bodö +1,5 @ 1,80

Totalt odds: 5,90

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel