Dagens Trippel 13/5 13/5 “Playoff-semi i Luton”

Dagens Trippel 13/5 13/5 "Playoff-semi i Luton"

Ikväll drar “slutspelet” i Championship igång. Först ut är Luton mot Huddersfield på Kenilworth Road och imorgon ställs Sheffield United mot Nottingham Forest på Bramall Lane. Undertecknad har tagit ställning i Luton, men först ut på trippeln är svensk boll från Damallsvenskan och Superettan.

Trippeln finns att rygga här

Rosengård – Kristianstad: Rosengård -1,5 @ 1,90

På Malmö IP är det Skånederby i Damallsvenskan. Det ska vara viss nivåskillnad mellan Rosengård och Kristianstad och det tror jag också kommer att visa sig.

De regerande mästarinnorna har inlett starkt. Efter sju omgångar står Rosengård på fem vinster och två kryss. Vid seger här så tar Caroline Seger & Co över serieledningen. Spetsspelare som Mia Persson och Olivia Schough har öppnat säsongen starkt, dessutom har Rosengård fått igång nyförvärvet Sofie Bredgaard som nätade i 3-0-segern senast mot Umeå.

Kristianstad är ett lag för toppskiktet, men det är en bra bit upp till Häcken och Rosengård. I fjol slutade gästerna på tredje plats, men det var ändå hela 22 poäng upp till Rosengård. Inledningen på den här säsongen har varit medioker och känslan är att Kristianstad inte riktigt är lika starka som i fjol. Nyckelspelare som Sveindis Jane Jonsdottir (Wolfsburg) och Anna Welin (Bröndby) lämnade klubben i vintras.

Det ska som sagt vara viss nivåskillnad mellan lagen. Rosengård har vunnit fyra av sina fem matcher med minst två måls marginal och här känns -1,5 till 1,90 som ett generöst odds.

Spel: Rosengård -1,5 @ 1,90

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Malmö IP

Tid: 18:00

Dalkurd – Skövde AIK: 2 @ 2,42

Skövde har inlett strålande i Superettan och här ställs de mot Dalkurd i ett till synes perfekt läge.

Det är kaos hos Dalkurd. Fem förluster har det blivit efter sex omgångar. De grönklädda åkte på stryk senast av Utsikten med hela 0-3 där både mittbacken Olberkis och mittfältaren Kostons blev utvisade. Detta ledde till att tränaren Dalibor Savic fick sparken. Sedan tidigare är även mittfältaren Dixon avstängd som blev utvisad i förlusten dessförinnan mot Öster.

Annat läge är det hos Tobias Linderoths Skövde som sett ruskigt bra ut så här långt. Som jag flaggade för räckte visserligen inte nykomlingen från Schlätta till i den förra omgången mot topptippade Halmstad, men 13 poäng efter sex omgångar får ändå ses som en ruskigt stark inledning.

Skövde behöver inte alls be om ursäkt för den fina inledningen. Prestationerna har varit genomgående habila. Ett Dalkurd som har tre avstängningar och som fortfarande inte gjort klart med någon ny tränare bör vara en lämplig uppgift. Jag gillar raka tvåan till priser runt 2,40.

Spel: 2 @ 2,42

Tävling: Superettan

Plats: Studenternas IP

Tid: 19:00

Luton – Huddersfield: Huddersfield +0,5 @ 1,60

På Kenilworth Road spelas den första semifinalen i Championship. Notera att detta är ett dubbelmöte. På förhand känns detta vidöppet.

Luton och Huddersfield har varit två stora överraskningar den här säsongen. Trots två rätt mediokra trupper har båda lagen agerat stabilt under i stort sett hela säsongen. Hudds slutade trea på 82 pinnar medan Luton slutade sexa på 75 inspelade poäng.

Under våren har Luton dippat något och i den näst sista omgången fick Nathan Jones krigare stryk med hela 0-7 mot Fulham. The Hatters hade även marginalerna med sig i den sista omgången mot bottenlaget Reading (1-0) där Luton fick ett mål till skänks.

Hudds kommer till spel med fyra raka vinster och sju matcher i följd utan förlust. Dock ser skadeläget något sämre ut. Försvararen Pearson, mittfältaren O’Brien och kreatören Thomas är högst osäkra till spel på grund av skador.

Att Luton är knappa favoriter i hemmaborgen är väl inte mycket att säga om. Carlos Corberán har dock satt ett tydligt grundspel hos Hudds som jag tycker har presterat på en mer stabil nivå under våren. Hudds vann hemmamötet mot Luton för drygt en månad sedan och gästerna tog även poäng på Kenilworth Road i höstas. Allt som allt lockas jag något mer av oddset på besökarna. Hudds +0,5 till 1,60 liras.

Spel: Huddersfield +0,5 @ 1,60

Tävling: Championship

Plats: Kenilworth Road

Tid: 20:45

Trippeln

Rosengård – Kristianstad: Rosengård -1,5 @ 1,90Dalkurd – Skövde AIK: 2 @ 2,42Luton – Huddersfield: Huddersfield +0,5 @ 1,60

Totalt odds: 7,35

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel