Dagens Trippel 13/6 13/6 “Måndagstrippel”

Dagens Trippel 13/6 13/6 "Måndagstrippel"

Flera nationer har spelat färdigt i Nations League för den här samlingen, bland annat Sverige. I A-divisionen återstår det dock ett par matcher, bland annat Danmark – Österrike samt Frankrike – Kroatien. I båda dessa matcher har undertecknad spelidéer. Trippeln inleds dock med en landskamp från Albanien.

Trippeln finns att rygga här

Albanien – Estland: 1 @ 1,45

Albanien har stått för två okej insatser i Nations Leagues B-division den här samlingen. Albanerna tog poäng i bortamötet mot Island men hemma mot Israel blev det förlust med 1-2. Båda dessa matcher har varit jämna. Ser vi till spelarmaterialet så ser det slagkraftigt ut. Lazios Elseid Hysaj och Chelseas Armando Broja är två spelare som en nation som Estland bara kan drömma om.

Estland trillade ur C-divisionen tidigare i år och ingår således nu i Nations Leagues lägst rankade division, D alltså. Där har balterna ställts mot blåbärsnationer som Malta (2-1) och San Marino (2-0). 2-1-segern senast på Malta var långt ifrån övertygande där malteserna bland annat brände en straff. Bortsett från Skövdes Vladislav Kreida och Blåvitts Erik Sorga består truppen i stort sett bara av spelare från den inhemska ligan som håller dassig nivå.

Position för position råder det ingen tvekan om att det råder rejäl klasskillnad mellan Albanien och Estland. Esterna tillhör helt klart bottenskiktet av fotbollsnationer i Europa. Kommer de rödsvarta upp i någorlunda standard hemma på Balkanhalvön så ska ettan vara ohotad. 1,45 på hemmasegern är taget.

Spel: 1 @ 1,45

Tävling: Vänskapsmatch

Plats: Air Albania Stadium

Tid: 18:00

Danmark – Österrike: 1 @ 1,84

Danmark har gjort allting rätt de senaste åren. De rödvita har spelat en attraktiv fotboll och även gjort riktigt bra resultat under Kasper Hjulmand. Som svensk är det nästan så att man blir lite avundsjuk. Trots hemmaförlusten senast mot Kroatien toppar danskarna gruppen i A-divisionen på sex inspelade poäng efter tre omgångar. I bortamötet mot Österrike blev det seger med 2-1.

Österrike har nyligen anställt Ralf Rangnick på tränarposten och man får verkligen säga att alplandet fått en smakstart under “Raffe”. Fyra poäng har Alaba och gänget skrapat ihop efter tre omgångar, och det är inget gästerna behöver be om ursäkt för. Insatserna har varit lovande.

Trots att Österrike imponerat i Nations League gillar jag ändå oddset på hemmafavoriten. När nationerna möttes i Wien vann Danmark med 2-1 och då prisades danskarna runt 2,25. Det finns en högre höjd i Hjulmands landslag, dessutom ska man ha med sig att båda dessa nationer generellt sett trivs klart bäst på hemmaplan. Drygt 1,80 på raka ettan känns således fin.

Spel: 1 @ 1,84

Tävling: Nations League

Plats: Parken

Tid: 20:45

Frankrike – Kroatien: X2 @ 2,59

På Stade de France i Paris får vi en repris från VM-finalen 2018. Frankrike, som är regerande mästare i Nations League, har sett trötta och oinspirerade ut så här långt. Les Bleus har inte vunnit någon av de tre inledande matcherna och är således jumbo i gruppen. I bortamötet senast mot Österrike (1-1) var snigelsmaskarna illa ute där Mbappé kvitterade till 1-1 i den 83:e minuten.

Kroatien har i sin tur blandat och gett och återfinns på fyra poäng efter tre omgångar. Grabbarna från Balkan besitter fortsatt hög kapacitet, något Modric och gänget visade i den förra omgången då det blev seger mot Danmark på Parken med 1-0. Med klasspelare som Brozovic, Kovacic och Modric finns alltid möjligheten att ta tag i mittfältskampen, oavsett motstånd.

Att Frankrike är favoriter hemma i Paris är inte mycket att orda om. Dock känns 1,50 på raka ettan som ett lite väl nedspelat odds. När nationerna möttes i Split slutade det 1-1 och den matchen var så gott som helt jämn. Jag vänder därför på klacken i Paris och spelar X2 till hela 2,59.

Spel: X2 @ 2,59

Tävling: Nations League

Plats: Stade de France

Tid: 20:45

Trippeln

Albanien – Estland: 1 @ 1,45Danmark – Österrike: 1 @ 1,84Frankrike – Kroatien: X2 @ 2,59

Totalt odds: 6,91

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel