Dagens Trippel 14/4 15/4 “Europa League & Conference…

Dagens Trippel 14/4 15/4 "Europa League & Conference…

Det är som brukligt Europa League samt Europa Conference League som står på menyn under torsdagskvällen. Jag har scannat av utbudet och plockat ut tre spel till kvällen. Rangers och Bodö/Glimt hålls i handen medan målplingen jobbas i Bergamo.

Trippeln finns att rygga här

Atalanta – Leipzig: Över 2,5 mål @ 1,70

Det står 1-1 inför returen i Bergamo. Det första mötet innehöll föga förvånande en hel drös med målchanser och jag tror även att det här kommer att bli en öppen match.

Leipzig har slaktat det mesta under Domenico Tedesco. Sedan årsskiftet är Red Bull-klubben det laget som tagit flest poäng i Bundesliga, till stor del tack vare en väldigt framgångsrik offensiv. Nkunku har sprutat in mål. På de tio senaste omgångarna av Bundesliga har Leipzig noterats för 28 fullträffar – nästan tre mål framåt per match i snitt alltså.

I grund och botten är även Atalanta ett målglatt lag. Gasperini förespråkar en offensiv fotboll och under flera års tid har Bergamo-klubben varit ett av de lagen med högst målsnitt i Serie A. Det ska dock sägas att formen är något tveksam – förlusten mot Napoli (1-3) följdes upp med ett nytt nederlag mot Sassuolo (1-2) i helgen. Dock är Zapata tillbaka från sin tidigare skada vilket kommer att göra anfallsspelet mer slagkraftigt.

Det första mötet “borde” ha innehållit fler mål. Leipzig vann då expected goals med 2,80 – 2,02. Jag tror som sagt att det kommer att bli en liknande matchbild i Bergamo. Över 2,5 mål till 1,70 hugger jag.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,70

Tävling: Europa League

Plats: Gewiss Stadium

Tid: 18:45

Rangers – Braga: 1 @ 2,01

Sporting Braga vann det första med 1-0 i Portugal. Matchen var jämn och känslan är att detta är helt öppet inför returen. Dock räknar jag med att Rangers tar tag i taktpinnen hemma i Glasgow.

Skottarna spelar alltid med ett stort publikstöd på Ibrox Stadium. Precis som antagonisten Celtic är Rangers starka hemma i Glasgow där de krossade Crvena Zvezda med 3-0 i åttondelsfinalen. Filip Helander saknas alltjämt i backlinjen på grund av en skada, anfallaren Morelos Alfredo dras även med en skada vilket är ett tydligt avbräck. Dock finns det goda ersättare i Kent, Sakala och framförallt Kemar Roofe.

Sporting Braga är precis som Rangers ett lag som trivs klart bäst på hemmagräs. Portugiserna har raden 5-1-0 på hemmaplan i Europa League, men på resande tass har inte alls Braga presterat på samma nivå. De så kallade ärkebiskoparna har torskat borta mot Crvena Zvezda, Midtjylland och Sheriff Tiraspol under turneringen.

Runt dubbel deg på ett motiverat Rangers som måste gå för seger känns som ett generöst odds. Jag håller Rangers snäppet högre än Braga och i Glasgow anser jag att skottarna ska vara större favoriter än vad oddsen gör gällande.

Spel: 1 @ 2,01

Tävling: Europa League

Plats: Ibrox Stadium

Tid: 21:00

Roma – Bodö/Glimt: Bodö +1,5 @ 1,80

I Europa Conference League-kvartsfinalen sitter Roma i en prekär sits. Succégänget Bodö/Glimt vann hemmamötet (2-1), precis som under gruppspelet då Roma slaktades med hela 6-1 uppe i Nordnorge.

Det går inte längre att förvånas över baggarnas framgångar. Bodö/Glimt fortsätter spela en oerhört attraktiv fotboll och slakta så gott som allt, trots att klubben blivit av med mängder av nyckelspelare de senaste åren. Kjetil Knutsen har trollat med sitt manskap och gått från klarhet till klarhet. Bodö plockade fyra av sex poäng mot Roma under gruppspelet, och i slutspelet har norrmännen besegrat AZ Alkmaar och Celtic, fullt rättvist dessutom.

Roma har resultatmässigt börjat hitta rätt under José Mourinho, men spelet ser fortfarande trubbigt ut. Så sent som i helgen hade Giallorossi enorma bekymmer hemma mot Serie A-jumbon Salernitana (2-1). Roma hade svårt att att skapa målchanser och romarna låg under med 0-1 fram till den 81:a minuten.

Även fast coach Kjetil Knutsen blivit avstängd av UEFA, på grund av bråk efter den första matchen, tror jag baggarna kommer att stå upp bättre i Rom än vad oddsen antyder. Jag anser att marknaden fortfarande undervärderar Bodö som överträffar förväntningarna match efter match. Bodö +1,5 till 1,80 hugger jag ögonaböj.

Spel: Bodö/Glimt +1,5 @ 1,80

Tävling: Europa Conference League

Plats: Stadio Olimpico

Tid: 21:00

Trippeln

Atalanta – Leipzig: Över 2,5 mål @ 1,70Rangers – Braga: 1 @ 2,01Roma – Bodö/Glimt: Bodö +1,5 @ 1,80

Totalt odds: 6,15

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel