Dagens Trippel 14/5 14/5 “Allsvenskan & FA-cupfinal”

Dagens Trippel 14/5 14/5 "Allsvenskan & FA-cupfinal"

På Wembley spelas finalen i anrika FA-cupen den här lördagen! Liverpool har redan besegrat Chelsea i en final den här säsongen och känslan är att det ska vara rätt tydlig fördel Pool i London. Trippeln inleds med allsvensk boll där undertecknad gillar två målspel.

Trippeln finns att rygga här

Mjällby – IFK Värnamo: Under 2,5 mål @ 1,72

Vi börjar på Listerlandet där underspelet bör ligga nära till hands.

Brännan har fått en smakstart med sitt Mjällby. De gulsvarta har hållit nollan i fyra av sju matcher och står på 13 inspelade poäng. Hemma på Strandvallen brukar Mjällby vara svåra att forcera och här har Djurgården, Helsingborg och Sirius fått stryk under inledningen. I fjol släppte Mjällby in blott elva mål hemma på Strandvallen – endast Halmstad hade ett lägre målsnitt i Allsvenskan förra säsongen.

IFK Värnamo är i sin tur ingen nykomling man bara kör över. Försvaret som leds av Tihi har sett stabilt ut och faktum är att Therns mannar har nollat lag som Sirius, Degen och Malmö FF under inledningen. Framåt känns dock Värnamo rätt tunna även fast Antonsson fått en hygglig start.

Båda lagens styrkor sitter helt klart i det defensiva spelet. Således känns det långsökt att den här matchen ska springa iväg målmässigt. På bortaplan lär man nog kunna räkna med att Värnamo blir defensivt inriktat i så gott som samtliga matcher. Under 2,5 mål till drygt 1,70 är taget på Strandvallen.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,72

Tävling: Allsvenskan

Plats: Strandvallen

Tid: 15:00

Sirius – Elfsborg: Över 2,5 mål @ 1,71

En mer fartfylld och chansrik tillställning bör det bli i Borås.

Sirius strävar efter att föra matcher spela en passningsorienterad fotboll, vilket fungerat sisådär så här långt. Mot de “sämre” lagen har de blåsvarta gjort jobbet men när motståndet skruvats upp har Uppsala-gänget blivit rejält straffade – 0-3 mot Bajen och 0-4 mot Djurgården. Framåt känns dock Sirius rätt farliga, framförallt nu när Kouakou är tillbaka från skadan.

Thelins slagkraftiga offensiv bör kunna straffa Sirius snudd på naiva spel. Elfsborg är det laget som gjort flest mål så här långt, trots att boråsarna spelat en match färre än bland annat Djurgården, AIK och Malmö FF. Elfsborg har flera talangfulla spelare i kedjan och kommer oftast till väldigt mycket målchanser. Det mållösa mötet senast mot Djurgården speglade inte direkt matchbilden – båda lagen skapade ett par 100-procentiga målchanser.

Detta bör kunna bli en trevlig och framförallt chansrik tillställning mellan två offensivt lagda lag som trivs klart bäst på konstgräs. Trots att Frick är avstängd kan jag absolut se Elfsborg göra ett par pytsar i den här tillställning. Övern tilltalar mig dock mer än raka tvåan som känns lite väl nedspelad. 1,71 på att det blir minst tre mål i matchen hugger jag.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,71

Tävling: Allsvenskan

Plats: Studenternas lP

Tid: 17:30

Chelsea – Liverpool: 2 @ 2,10

På Wembley är det final i FA-cupen. Här ska det vara tydlig fördel för Klopps mannar.

Chelsea har helt klart dippat under våren. Efter uttåget från Champions League har The Blues stått för flera tveksamma insatser. Ett par spelare ryktas bort från klubben och i den här finalen riskerar de kungsblå att få klara sig utan navet Kanté som saknats i de senaste matcherna på grund av en skada.

Liverpool är tveklöst ett bättre fotbollslag. Hela 16 poäng skiljer det mellan lagen i Premier League. Även fast mycket talar för att Man City vinner ligan så har fortfarande Klopps mannar chansen att lösa en historisk kvadrupel den här säsongen. Det ska sägas att Salah är inne i en liten formdipp men då Mané, Diaz och Thiago klivit fram har det inte påverkat laget som slaktat i princip allt den här våren.

Liverpool befinner sig i ett ett betydligt bättre slag och bör ses med god chans. I februari vann Pool Ligacup-finalen mot Chelsea på Wembley och då prisades Klopps gäng runt 2,10 – 2,15. Sedan dess har de kungsblå gått ner sig och min känsla är att Pool borde vara något större favoriter här. 2,10 på raka tvåan blir spelet.

Spel: 2 @ 2,10

Tävling: FA-cupen

Plats: Wembley Stadium

Tid: 17:45

Trippeln

Mjällby – IFK Värnamo: Under 2,5 mål @ 1,72Sirius – Elfsborg: Över 2,5 mål @ 1,71Chelsea – Liverpool: 2 @ 2,10

Totalt odds: 6,17

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel