Dagens Trippel 14/6 14/6 “Tisdagstrippel”

Dagens Trippel 14/6 14/6 "Tisdagstrippel"

Ikväll liras de sista Nations League-matcherna för den här samlingen. Både Danmark och Kroatien gjorde jobbet under gårdagen men dessvärre lyckades inte Albanien få hål på Estland i träningslandskampen. Nya tag ikväll då undertecknad bland annat tar ställning i tungviktsmötet på Borussia Park.

Trippeln finns att rygga här

Tyskland – Italien: 1 @ 1,73

Sedan uttåget mot England i EM har Tyskland lirat tolv landskamper utan att förlora. Således får man säga att Hansi Flick fått en fin start som ny förbundskapten för Die Mannschaft. Nations League har dock inletts med tre raka kryss, men här räknar jag med att Tyskland löser första segern.

Tyskland var det bättre laget när nationerna möttes i Bologna för tio dagar sedan. Tyskarna skapade flest målchanser och hade runt 65 procent av bollinnehavet på stöveln.

De regerande Europamästarna har haft det jobbigt sedan framgångarna förra sommaren. Italien stod som bekant för ett uselt VM-kval och något spel i Qatar kommer det inte att bli kommande vinter. Truppen Mancini har till sitt förfogande den här samlingen är ruskigt b-betonat. Bärande spelare som Bonucci, Verratti, Jorginho, Immobile, Berardi, Chiesa och Insigne finns inte tillgängliga.

Ett b-betonat, ungt och orutinerat italienskt landslag ska Tyskland kunna bemästra på hemmaplan. Drygt 1,70 på hemmasegern är taget.

Spel: 1 @ 1,73

Tävling: Nations League

Plats: Borussia Park

Tid: 20:45

Rumänien – Montenegro: 1 @ 1,9

I B-divisionen stod Rumänien för en bra insats i den förra omgången då det blev seger mot Finland hemma i Bukarest med 1-0. De gulklädda skapade gott om målchanser och brände bland annat en straff. Truppen som sådan ser slagkraftig ut där det finns en hel del fina spelare från italienska Serie A, såsom kaptenen Vlad Chiriches som leder försvaret.

När det kommer till spelet på hemmaplan har Rumänien varit pålitliga under en längre tid. I VM-kvalet förra året torskade rumänerna endast en hemmamatch och det var mot Tyskland (0-1).

Montenegro vann hemmamötet mot Rumänien med 2-0 men rent truppmässigt håller inte The Brave Falcons riktigt samma standard. Framförallt inte då mittbacksgeneralen Savic (Atlético Madrid) saknas. Dessutom ska man ha med sig att Montenegro generellt sett trivs klart bäst på hemmaplan. Blott en av de sju senaste bortamatcherna har gästerna vunnit, och det var mot Gibraltar i förra årets VM-kval.

Ett hemmastarkt och mer slagkraftigt Rumänien håller jag som tämligen klara favoriter i Bukarest. Kommer de gulklädda upp i samma prestationsnivå som senast mot Finland lär ett halvdant Montenegro få problem. Ettan liras till 1,92.

Spel: 1 @ 1,92

Tävling: Nations League

Plats: Stadionul Rapid – Giulesti

Tid: 20:45

Jamaica – Mexiko: Jamaica +0,5 @ 2,14

I Centralamerika spelas också Nations League. Jamaica står på fyra poäng efter två matcher mot Surinam. I hemmamötet blev det seger med 3-1 där Derby-spelaren Ravel Morrison gjorde både mål och assist. Utöver Morrison finns det ett par andra engelskfödda spelare i truppen, såsom Bournemouths Jamal Lowe. Aston Villas Leon Bailey finns även att tillgå.

Hemma mot Mexiko förutsätter jag att Jamaica ska kunna stå upp bra, åtminstone bättre än vad oddsen antyder. När nationerna möttes i VM-kvalet vann Mexiko både hemma- och bortamötet med uddamålet. I båda dessa matcher avgjorde mexarna sent.

Till skillnad från matcherna i VM-kvalet är nu Mexiko långt ifrån ordinarie. Så gott som samtliga spelare i truppen spelar till vardags i den inhemska ligan. Stjärnor som Ochoa, Araujo, Guardado, Herrera, Moreno, Lozano och Jiménez saknas på grund av olika anledningar.

Hemma i Kingston plockade Jamaica poäng av både Kanada och USA i VM-kvalet. Nu när ett långt ifrån ordinarie Mexiko gästar räknar jag med att The Reggae Boyz ska kunna stå upp bättre än vad oddsen visar. 2,14 på Jamaica +0,5 hugger jag.

Spel: Jamaica +0,5 @ 2,14

Tävling: Nations League

Plats: The National Stadium

Tid: 02:00

Trippeln

Tyskland – Italien: 1 @ 1,73Rumänien – Montenegro: 1 @ 1,92Jamaica – Mexiko: Jamaica +0,5 @ 2,14

Totalt odds: 7,10

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel