Dagens Trippel 14/8 14/8 “Söndagstrippel med Serie och och…

Speltips: Vorskla - AIK 21/7 "AIK egentliga hemmalaget"

På söndag riktas stort fokus åt stöveln. Fyra Serie A-matcher kommer att rulla och två speltips har grävts fram från premiäromgången. Dock inleds trippeln med allsvensk boll där AIK ser ut att vara en storfavorit i fara. Avanti!

Speltipset finns att rygga här

AIK – IFK Värnamo: Värnamo +0,5 @ 2,30

Trots avancemang från Europa Conference League är det turbulent i AIK-lägret. Flera insatser har varit rent ut sagt usla på slutet och Bartosz Grzelak har blivit alltmer ifrågasatt. Så sent som i torsdags lirade Gnaget 120 minuter nere i Nordmakedonien mot Shkendija, så Grzelaks mannar får kort vila inför den här matchen. Dessutom ska det sägas att det varit sjukdomsbesvär i truppen – Guidetti har bland annat testats positivt för covid-19.

Bättre status är det helt klart i IFK Värnamo. Smålänningarna har stått för fina insatser under i stort sett hela säsongen och på slutet har även de blåvita fått fin utdelning – Värnamo följde upp segern mot Hammarby med att sno poäng av Djurgården. Smålänningarna har även plockat poäng av Malmö samt besegrat Bajen tidigare under säsongen.

Speltips

Möjligen är vi lite sena på bollen men jag tror mycket väl att oddset kan stiga ytterligare på AIK. Med sjukdomsbesvär, kort vila samt flera sämre insatser i ryggen lär inte ett svårforcerat Värnamo bli någon enkel nöt att knäcka. 2,30 på att gästerna tar poäng spelas.

Spel: Värnamo +0,5 @ 2,30

Tävling: Allsvenskan

Plats: Friends Arena

Tid: 15:00

Fiorentina – Cremonese: Fiorentina -1,5 @ 2,12

Fiorentina är en av omgångens stora favoriter i Serie A vilket inte är så konstigt. Motståndet ser helt klart beskedligt ut. Viola har gjort ett fint fönster. Dodo, Mandragora och Luka Jovic är tre starka nyförvärv. Att klubben lyckats behålla eftertraktade Milenkovic måste även ses som ett stort plus i kanten.

Fiorentina ser fint rustade ut inför Serie A och Europa Conference League. Precis som i fjol lär de lilafärgade bli svåra att tampas för alla lagen i den här serien, framförallt på Franchi där Fio hade raden 13-2-4 förra säsongen – endast Inter tog fler poäng på hemmaplan 2021/22.

Cremonese är en bottentippad nykomling vilket inte är så konstigt. Truppen är anonym och en av få spelare som har gott om rutin från spel på den här nivån är nyförvärvet Vlad Chiriches. Nykomlingarna har haft svårt att etablera sig i Serie A de senaste åren och det är knappast någon vild gissning att Cremona-klubben går en tuff säsong till mötes.

Speltips

Allt talar för att det blir en svettig premiär för Cremonese som ställs mot förra säsongens näst bästa hemmalag. Fiorentina -1,5 till 2,12 känns högt.

Spel: Fiorentina -1,5 @ 2,12

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Artemio Franchi

Tid: 18:30

Salernitana – Roma: 2 @ 1,47

Roma har kanske haft hela Europas ljusaste sommar. De nya ägarna och coach Mourinho är redan helgonförklarade. Klasspelare efter klasspelare har värvats in och det andas nu en optimism i hela staden. I genrepet mot Shakhtar Donetsk var Olimpico helt fullsatt och slutresultaten skrevs till hela 5-0. Mourinhos mannar har även besegrat Tottenham under försäsongen. Matic, Wijnaldum och Dybala är några av de mest framstående nyförvärven.

Svårt kommer det bli för lilla Salernitana som torskade hemmamötet mot Roma förra hösten med hela 0-4. Salerno-klubben var så gott som uträknade från att lösa ett nytt kontrakt förra säsongen men Davide Nicola lyckades på något märkligt sätt rädda kvar laget. I genrepet hemma mot Serie B-laget Parma i Coppa Italia blev det torsk med 0-2 på hemmaplan, trots att Nicola mönstrade en stark startelva.

Speltips

Ett pånyttfött och optimistiskt Roma ska vara klasser bättre än Salernitana som helt klart är ett av seriens svagare kort. Runt 1,50 på raka tvåan kanske inte låter som något supereodds, men här har jag väldigt svårt att se något annat utfall än en bortaseger.

Spel: 2 @ 1,47

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Arechi

Tid: 20:45

Trippeln

AIK – IFK Värnamo: Värnamo +0,5 @ 2,30

Fiorentina – Cremonese: Fiorentina -1,5 @ 2,12

Salernitana – Roma: 2 @ 1,47

Totalt odds: 7,16

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel