Dagens Trippel 15/4 15/4 “Fredagstrippel”

Dagens Trippel 15/4 15/4 "Fredagstrippel"

Det spelas en hel del trevlig boll under långfredagen. Den personliga favoritligan Championship bjussar på en full omgång och jag har två spelidéer på de brittiska öarna. Det tredje bidraget på trippeln hämtas från La Liga och Anoeta där ett målspel återigen känns lockande.

Trippeln finns att rygga här

West Bromwich – Blackpool: Blackpool +0,5 @ 2,29

West Bromwich öppnade runt 2,00 gånger pengarna och oddset har som väntat sjunkit en hel del på The Baggies. Dock lite väl mycket kan jag tycka.

Något playoff-spel ser det inte ut att bli för West Brom som föll hemma mot Stoke i den förra omgången. WBA har haft enorma bekymmer hela året och endast lyckats vinna sex av de 25 senaste matcherna. När fem omgångar återstår är det sju poäng upp till topp 6 och en hel drös med lag måste passeras. Så något playoff-spel lär det inte bli.

Blackpool har en betydligt mindre påkostad trupp och “borde” inte vara på samma nivå som WBA. Men Neil Critchleys lag är väldrillat och The Seasiders har visat upp en hög moral hela säsongen. Blackpool är endast fyra poäng bakom WBA i tabellen, trots en match mindre spelad.

Trots att det skiljer en hel del truppmässigt mellan lagen tror jag det här bli jämnare än vad oddsen pekar på. West Brom har underpresterat hela säsongen och nu när playoff-platserna har glidit laget ur händerna har jag svårt att se WBA kraftsamla och komma upp i någon maxprestation. Blackpool +0,5 till hela 2,29 är för högt.

Spel: Blackpool +0,5 @ 2,29

Tävling: Championship

Plats: The Hawthorns

Tid: 16:00

Stoke – Bristol City: 1 @ 1,75

Oddset har även dalat på Stoke sedan oddssläpp, men här tycker jag fortfarande att det finns en del värde att tälja på favoriten.

Något playoff-spel kommer det inte heller att bli för Stoke som likt West Brom har en slagkraftig trupp. Dock har The Potters stått för flera bra insatser på slutet – tre segrar på de fyra senaste matcherna. Vinsterna har kommit mot West Brom, Sheffield United och Millwall. Tre relativt svårforcerade lag.

Annat läge är det hos Bristol City som sett ihåliga ut hela säsongen. Endast Reading och Peterborough har släppt in fler mål än Nigel Pearsons gossar. Formen är kass, bortaspelet är uselt, dessutom lider coach Pearson av flera jobbiga avbräck, framförallt i defensiven. Skadan på försvarsgeneralen Tomas Kalas märks. I den förra omgången lyckades Bristol tappa en 1-0-ledning hemma mot jumbon Peterborough, trots att Bristol var en man mer på banan.

Grundstyrka, form, truppstatus och hemmaplan talar för Stoke. Backar vi bandet och ser tillbaka på Bristols 14 senaste bortamatcher har de endast plockat poäng i tre av dessa. 1,75 är i mitt tycke bra nog på raka ettan.

Spel: 1 @ 1,75

Tävling: Championship

Plats: Bet365 Stadium

Tid: 16:00

Real Sociedad – Real Betis: Under 2,5 mål @ 1,86

Det är inte första och troligtvis inte heller sista gången jag gillar ett underspel på Anoeta. I alla fall inte om marknaden fortsätter att duka upp smarriga odds.

Real Sociedad och Real Betis är två lag som håller jämna steg i La Liga – båda lagen är fortfarande med i kampen om Champions League-platserna. Baskernas styrkor sitter tveklöst i det defensiva spelet medan Betis var betydligt mer effektiva framåt.

Real Sociedads offensiva spel är allt annat än övertygande. Alexander Isak sumpar straffar och är allmänt iskall medan bästa målskytten Oyarzabal dragit korsbandet. Bakåt är dock La Real extremt trygga, framförallt på baskisk mark. På hemmaplan snittar Sociedad overkligt låga 1,2 mål per match i snitt, vilket gör baskerna till ett av hela Europas målsnålaste lag. Endast en av deras 15 hemmamatcher i ligaspelet har gått över 2,5 mål.

Mer offensiv kraft finns det hos Manuel Pellegrinis Real Betis. Gästerna från Sevilla har dock dippat de senaste månaderna och skapat rätt få målchanser i flera av de senaste matcherna. I bortamötet senast mot bottengänget Cádiz (2-1) gjorde Betis två sena mål, och i bortamatchen dessförinnan blev man nollade mot Celta Vigo (0-0). I Vigo noterades Betis för blott 0,51 i xG.

La Real är trygga med att hålla i bollen och försöka bryta ner motståndarna successivt på Anoeta. Jag räknar med att det blir samma typ av matchplan här. Även fast Betis är ett relativt målglatt gäng känns 1,86 på under 2,5 mål väldigt generöst.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,86

Tävling: La Liga

Plats: Estadio Anoeta

Tid: 21:00

Trippeln

West Bromwich – Blackpool: Blackpool +0,5 @ 2,29Stoke – Bristol City: 1 @ 1,75Real Sociedad – Real Betis: Under 2,5 mål @ 1,86

Totalt odds: 7,45

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel