Dagens Trippel 15/5 15/5 “Söndagstrippel”

Dagens Trippel 15/5 15/5 "Söndagstrippel"

Utbudet ser riktigt smarrigt ut. Söndagens trerätters bjuder på tre favoriter från tre olika länder. Leicester, IFK Norrköping och Villarreal hålls i handen till närmare nio gånger degen!

Trippeln finns att rygga här

Watford – Leicester: 2 @ 2,01

På Vicarage Road får vi ett fint odds på favoriten.

Watford är redan klara för spel i Championship kommande säsong. De brandgula har kort och gott inte hållit måttet i Premier League. Roy Hodgson är lagets tredje tränare den här säsongen vilket säger det mesta. Watford lyckades gneta till sig en poäng mot Everton tidigare i veckan men innan dess stod Hodgsons mannar på sex raka nederlag.

Statusen i truppen ser även prekär ut. Sarr, Cucho och bästa målskytten Dennis har skadeproblem medan King varit sjuk under veckan. Därmed ser det väldigt skralt ut framåt. Kucka, Cleverley och Louza har även haft skadeproblem och riskerar att missa den här matchen.

I hemmamötet mot Everton i onsdags stängde tvåan runt 1,60. Nu får vi alltså drygt dubbel deg Leicester vilket känns väldigt generöst. Visserligen gör foxes en svag säsong och Rodgers rävar har inte speciellt mycket att spela för. Med det sagt ska de ändå ses med god chans mot ett både svagt och sargat Watford som torskat 14 av 18 hemmamatcher.

Spel: 2 @ 2,01

Tävling: Premier League

Plats: Vicarage Road

Tid: 15:00

IFK Norrköping – GIF Sundsvall: Norrköping -1,5 @ 2,00

Över till Allsvenskan och Parken där också oddset på favoriten känns lockande.

IFK Norrköping hade en del oflyt under inledningen men nu verkar Rikard Norling ha fått fart på grejerna. Nyckelspelare som Levi och Totte Nyman har levererat i de senaste matcherna och här kommer Peking till spel med tre raka vinster i bagaget. Status i truppen ser även ljus ut.

Helt omvänt läge är det hos Sundsvall som jag håller som seriens svagaste kort. Tappar man en 2-0-ledning till förlust hemma mot nollpoängaren Degen på knappt tio minuter har man ingenting att göra i Allsvenskan. Coach Henrik Åhnstrand har med all rätt kritiserats. Som om det inte vore nog med det har Giffarna jobbiga avbräck. Målvakten Andersson saknas troligen alltjämt, frågetecken sätts även på målskytten Engblom som klev av senast mot Degerfors. Dessutom är Erik Andersson avstängd.

Med vind i seglen bör Peking kunna vinna bekvämt hemma mot ett stukat Sundsvall som ser riktigt risiga ut. Dubbel deg på Norrköping -1,5 är taget sju dagar i veckan.

Spel: Norrköping -1,5 @ 2,00

Tävling: Allsvenskan

Plats: Platinumcars Arena

Tid: 17:30

Villarreal – Real Sociedad: 1 @ 2,22

I Spanien sätter jag mig i Unai Emerys framgångsrika ubåt.

Villarreal gjorde som bekant succé i Champions League där de nådde en semifinal. De gulklädda har dock haft svårt att kombinera Europaspelet med La Liga vilket till viss del förklarar den “svaga” ligaplaceringen (sjunde plats). Nu när Villarreal är utslagna från CL kommer de gulklädda att kunna gå all in i ligaspelet. Trots att Pina, Danjuma och Gerard Moreno saknades senast mot Rayo blev det ändå seger med hela 5-1 i Vallecas.

Sexan Real Sociedad är en pinne före Villarreal i tabellen men baskerna ser inte lika starka ut. Isak känns iskall och framåt har La Real haft problem under i stort sett hela säsongen. Att Oyarzabal är skadad är ett enormt avbräck. Baskerna vann med 3-0 senast hemma mot Cádiz men det var ett resultat som var tydligt i överkant. Cádiz noterades för fler målchanser och vann hörnorna med hela 12-2.

Ser man till grundläggande statistik så har Villarreal betydligt bättre siffror än Real Sociedad. Här ska även hemmaplansfördelen väga tungt. Villarreal har inte torskat på El Madrigal i La Liga sedan november medan Sociedad brukar ha det kämpigt på resande tass. 2,22 på raka ettan känns således som ett smarrigt odds.

Spel: 1 @ 2,22

Tävling: La Liga

Plats: El Madrigal

Tid: 19:30

Trippeln

Watford – Leicester: 2 @ 2,01IFK Norrköping – GIF Sundsvall: Norrköping -1,5 @ 2,00Villarreal – Real Sociedad: 1 @ 2,22

Totalt odds: 8,92

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel