Dagens Trippel 15/6 15/6 “Stanley Cup-final”

Dagens Trippel 15/6 15/6 "Stanley Cup-final"

Natten till torsdagen drar Stanley Cup-finalen igång! Favoriten Colorado ställs mot de regerande mästarna från Tampa. I den första matchen, som spelas i Foppaland, lockas jag av ett målspel. Undertecknad har även gett sig på brasiliansk samba från Sao Paulo och Paraná.

Trippeln finns att rygga här

Red Bull Bragantino – Coritiba: Coritiba +0,5 @ 2,26

Energidryck-pesten har spridit sig till Braganca Paulista i Sao Paulo. Red Bull Bragantino, tidigare Clube Atlético Bragantino, är numera en klubb med stora muskler som ska kunna vara med och slåss på den övre halvan av Série A, precis som i fjol då de slutade sexa. Inledningen har dock varit svag från tjurarna som endast vunnit tre av elva ligamatcher. Bragantino slutade även sist i gruppspelet av Copa Libertadores vilket var en enorm missräkning.

Endast en vinst har det blivit på de elva senaste matcherna, och det var en rätt oförtjänt sådan mot Flamengo förra veckan. Statusen i truppen ser inte heller optimal ut då både försvararen Aderlan och mittfältaren Helinho är avstängda.

Jag är därför inne på att nykomlingen Coritiba ska kunna stå upp hyfsat i den här bortamatchen. Åtminstone bättre än vad oddsen gör gällande. Gästerna från Paraná har varit tajta bakåt och återfinns på den stabila raden 4-3-4 efter elva omgångar.

Jag kan vara helt ute och cykla, men känslan är att Bragantino övervärderas av marknaden. Red Bull-laget har trots allt gått kräftgång hela våren. Trots att gästerna haft det svårt på bortagräs gillas Coritiba +0,5 till drygt 2,20.

Spel: Coritiba +0,5 @ 2,26

Tävling: Série A

Plats: Estádio Nabi Abi Chedid

Tid: 00:00

Athletico Paranaense – Corinthians: Corinthians +0,5 @ 1,59

I början av maj fick Athletico Paranaense smörj med hela 0-5 mot bolivianska The Strongest i Copa Libertadores. Detta ledde till att Fábio Carille fick sparken. Sedan dess har legendaren Luiz Felipe Scolari hållit i spakarna och under 73-åringens styre har det gått riktigt bra. Paranaense lyckades tillslut avancera från gruppspelet i Libertadores och i Série A är Curitiba-gänget ett av de formstarkaste lagen.

Trots fin form är jag ändå inne på att Paranaense får det tufft här. Storklubben Corinthians, även känt som “Folkets lag”, har uppträtt stabilt hela säsongen och återfinns på andra plats i tabellen. Blott en av de 13 senaste tävlingsmatcherna har det klassiska Sao Paulo-gänget torskat. Med gamla landslagsspelare som Renato Augusto och Willian finns det ett enormt stort kunnande i laget. Dock ska det sägas att Paulinho och Fagner är skadade.

Paranaense på Arena da Baixada är absolut ingen enkel bortamatch, men att värdlaget ställs ut som klara favoriter ställer jag mig något tveksam till. Corinthians har en stark trupp som agerat stabilt hela säsongen, i samtliga turneringar. Jag vänder därför på klacken och lirar Corinthians +0,5 till 1,59.

Spel: Corinthians +0,5 @ 1,59

Tävling: Série A

Plats: Arena da Baixada

Tid: 02:30

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning: Över 5,5 mål @ 1,64

Colorado kliver in som rättmätiga favoriter i finalen. Avs vann Western Conference komfortabelt och i slutspelet har Gabriel Landeskog och gänget verkligen slaktat – 4-0 mot Nashville, 4-2 mot St Louis och 4-0 mot Edmonton. Makar, Landeskog, Rantanen och inte minst MacKinnon har varit helt brutala i slutspelet. På de fyra matcherna mot Oilers noterades Avs för 22 mål!

Steven Stamkos och hans Tampa Bay har inte alls varit lika dominanta, men att Bolt är framme vid finalen för tredje året i följd kan ändå inte ses som någon skräll. Tampa har fyra starka femmor och enormt med rutin i laget. Det ska även sägas att keepern Andrei Vasilevski varit riktigt bra i buren i slutspelet, inte minst i semin mot New York Rangers.

Även fast Tampa varit rätt målsnåla i slutspelet lockar ändå överspelet, som det så gott som alltid gör när Colorado äntrar ringen i Denver. Fyra av deras sju senaste matcher har gått över 8,5 mål. Värt att notera är även att Game 1 i Stanley Cup-finalen har gått över 5,5 mål fyra av de fem senaste åren. 1,64 på att det blir minst sex kassar i matchen är taget.

Spel: Över 5,5 mål @ 1,64

Tävling: NHL-final

Plats: Ball Arena

Tid: 02:00

Trippeln

Red Bull Bragantino – Coritiba: Coritiba +0,5 @ 2,26Athletico Paranaense – Corinthians: Corinthians +0,5 @ 1,59Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning: Över 5,5 mål @ 1,64

Totalt odds: 5,89

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel