Dagens Trippel 15/9 15/9 “Europa League-trippel”

Dagens Trippel 30/6 1/7 "MLS och Allsvenskan på menyn"

Tio dagar framöver kommer jag att hålla i tripplarna då “Poolarn” gått på en lite minisemester. På torsdag riktar undertecknad in sig på omgång 2 i Europa League-gruppspelet. Tre hemmafavoriter backas till trevligt odds hos Svenska Spel, bland annat Royale Union Saint Gilloise som ställs mot Malmö FF i ett passande läge.

Speltipset finns att rygga här

Qarabag – Nantes: 1 @ 2,52

Hemmafavoriten erbjuder ett smarrigt odds i Azerbajdzjan. Faktum är att Svenska Spel i skrivande stund ligger högst på raka ettan i Baku.

Qarabag gjorde flera riktigt bra insatser i de europeiska kvalen. Azerbajdzjans stolthet slog ut de ungerska, schweiziska och polska mästarna i Champions League-kvalet innan det tog stopp mot Viktoria Plzen. Qarabag stod även för en fin insats mot Freiburg förra veckan även fast det blev torsk med 1-2 i Tyskland.

Nantes håller i sin tur okej nivå i Ligue 1, inte mer. “Kanariefåglarna” slutade inte bättre än nia i fjol men tack vare vinsten i Coupe de France fick Nantes möjligheten att lira Europaspel. Fransmännen står bara på blott en vinst efter åtta omgångar av Ligue 1 och förra veckans seger mot Olympiakos satt oerhört långt inne – Guessand avgjorde i den 93:e minuten.

Speltips

Qarabag har gjort bra resultat och även fina insatser i Europaspelet den här säsongen. Det ska även sägas att Qarabag är obesegrade på hemmaplan sedan februari. Under CL-kvalet krossades bland annat de polska mästarna Lech Poznan med hela 5-1 på Tofiq Bähramov-stadion. 2,52 på raka ettan känns således högt mot Nantes som på sin höjd är ett mittengäng i Ligue 1.

Spel: 1 @ 2,52

Tävling: Europa League

Plats: Tofiq Bähramov-stadion

Tid: 18:45

Saint Gilloise – Malmö FF: 1 @ 1,59

Tuff bortamatch väntar för Malmö FF som torskade i den första omgången hemma mot Braga med 0-2. MFF hade svårt att skapa chanser och hotade egentligen aldrig portugiserna.

Skåningarna har som bekant haft en stökig säsong. “Hemvändaren” Åge Hareide är säsongens tredje tränare. Norrmannen kommer att tvingas prioritera Allsvenskan med tanke på att MFF riskerar att bomma topp 3. Truppen ser långt ifrån lika slagkraftig ut som för ett par år sedan. Flera spelare börjar bli till åren, dessutom lämnade stjärnan Birmancevic klubben för ett par veckor sedan. Moisander och Christiansen ådrog sig skador i helgens ligamatch och är osäkra till spel här.

Royale Union Saint Gilloise ska vara numret större. Belgarna gjorde en urstark säsong i fjol då de var nära att sno ligatiteln från Club Brugge, ett Club Brugge som inlett Champions League-gruppspelet med två raka vinster. Union SG har även öppnat denna säsong lovande och förra veckan blev det seger mot Union Berlin på bortamark.

Speltips

Ett för dagen svagt och sargat MFF tror jag inte räcker till i Belgien. Royale Union Saint Gilloise ska vara numret större och då Svenska Spel erbjuder fint odds på hemmafavoriten tvekar jag inte på att slå till.

Spel: 1 @ 1,59

Tävling: Europa League

Plats: Stade Joseph Marien

Tid: 21:00

Braga – Union Berlin: Union Berlin +0,5 @ 1,70

I samma grupp som MFF är troligtvis en jämn match att vänta på Estádio Municipal de Braga.

Sporting Braga har inlett säsongen på ett fint sätt. Portugiserna har stått för flera gedigna prestationer i den inhemska ligan där Braga fortsatt är obesegrade. Insatsen förra veckan mot Malmö FF var även habil. Med det sagt anser jag att portugiserna blir något för stora favoriter i den här tillställningen.

Union Berlin har under de senaste åren växt fram till den tyska huvudstadens bästa lag, klart bästa lag ska sägas. I fjol slutade Unionen på femte plats i Bundesliga, blott en pinne bakom Leipzig. Inledningen på den här säsongen har även varit övertygande. Berlin-klubben toppar Bundesliga och är obesegrade i ligaspelet, trots att de bland annat mött Bayern München. Det ska även sägas att tyskarna var väl så bra som Royale Union SG förra veckan trots att det blev förlust med 0-1.

Speltips

Bortsett från Benfica, Sporting CP och Porto håller den portugisiska ligan rätt begränsad nivå. Ett bevisligen starkt och svårslaget Union Berlin tror jag har större chanser på poäng i Portugal än vad oddsen gör gällande. 1,70 på Union +0,5 blir mitt sista bidrag.

Spel: Union Berlin +0,5 @ 1,70

Tävling: Europa League

Plats: Arena

Tid: 21:00

Trippeln

Qarabag – Nantes: 1 @ 2,52Saint Gilloise – Malmö FF: 1 @ 1,59Braga – Union Berlin: Union Berlin +0,5 @ 1,70

Totalt odds: 6,81

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel