Dagens Trippel 16/5 16/5 “Italienska vinnare & engelsk…

Dagens Trippel 16/5 16/5 "Italienska vinnare & engelsk…

IFK Norrköping och Leicester gjorde jobbet med marginal under gårdagen, men dessvärre lyckades inte Villarreal förvalta sin ledning. Nya tag ikväll måndag då det spelas en hel del go boll runtom i Europa. Jag har inte hittat något spel som lockar i tungviktsmötet mellan Djurgården och Malmö FF, däremot gillas två italienska vinnare samt ett målspel från England.

Trippeln finns att rygga här

Sampdoria- Fiorentina: 2 @ 1,83

På Marassi bör det vara bra läge för Fiorentina som slåss om Europaplatser. Ett blekt och utcheckat Sampdoria ska vara en tacksam motståndare.

Ekdal och hans Samp gör en blek säsong. Truppen börjar bli rejält ålderstigen och känslan är att det måste till en del förändringar i sommar. De blåvita har gått trögt hela våren och blandat sig i bottenstriden – sju förluster på de tio senaste matcherna. Men i och med helgens gynnsamma resultat är nu kontraktet säkrat. Både Gabbiadini och Sensi ser ut att missa matchen på grund av skador.

Fiorentina, som jagar Europaplatser, har betydligt mer att spela för. Viola har visat upp en hög höjd under säsongen och inte dippat alltför mycket sedan tappet av Vlahovic. Det var en riktigt bra prestation Fio stod för i den förra omgången då de monterade ner Roma hemma på Franchi med 2-0.

Italienska lag som inte har någonting att spela för i de avslutande omgångarna brukar sällan överprestera. I och med att Samp säkrade ett nytt kontrakt under söndagskvällen tror jag oddset på Fiorentina kommer att droppa. I nuläget får vi 1,83 på raka tvåan och det känns riktigt bra!

Spel: 2 @ 1,83

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Luigi Ferraris

Tid: 18:30

Juventus – Lazio: 1 @ 2,29

Tungviktsmöte från Turin mellan två lag vars säsonger får ses som misslyckade. Juve ska i grunden vara ett bättre lag och runt 2,30 på raka ettan känns högt.

Det har inte varit någon lyckad återkomst för Allegri i Turin. Spelet har hackat och resultaten har lämnat en del att önska. Förra veckan blev det torsk i finalen av Coppa Italia efter förlängning mot Inter. Därmed står det klart att Juventus blir titellösa för första gången sedan 2010/11. Ett litet ljus i mörkret är dock att Juve redan säkrat en Champions League-plats till kommande säsong.

Något CL-spel kommer det däremot inte att bli för Lazio. Romarna kan som bäst sluta femma i Serie A. Immobile & Co har ofta gjort jobbet mot de “sämre lagen” men mot toppkonorrenterna har de ljusblå haft det svårt – mot topp 4-lagen har Lazio bara vunnit en av sju matcher. Hemmamötet mot Juve slutade 0-2 i november. När lagen möttes i Rom prisades Juve runt 2,40 – 2,50. Immobile står i nuläget som osäker till spel på grund av en skada.

Här ska det absolut sättas ett frågetecken kring motivationen i hemmalaget. Jag tycker dock att marknaden bakat in motivationsfaktorn lite väl mycket i oddset. Juve ska som sagt vara ett starkare lag än Lazio och priser runt 2,30 på raka ettan känns kort och gott för högt.

Spel: 1 @ 2,29

Tävling: Serie A

Plats: Allianz Stadium

Tid: 20:45

Arsenal – Newcastle: Över 2,5 mål @ 1,83

Alla förutsättningar finns för att få se en trevlig tillställning mellan två offensivt inriktade lag. Överspelet känns givet att kliva på.

Sedan årsskiftet har de dopade skatorna gått från klarhet till klarhet – från nedflyttningsplats till helt säker mark – kontraktet redan säkrat. Hemma på St. James’ Park har Newcastle kommit upp i riktigt bra prestationer och vunnit sex(!) av de sju senaste matcherna. Enda undantaget under den här perioden var förlusten mot Liverpool.

Hos Artetas Arsenal är det bara tre poäng som gäller med tanke på att Tottenham ställs mot Norwich i den sista omgången. The Gunners har två pinnar upp till fjärdeplatsen och rivalen Tottenham, med en match mindre spelad. Det är således en hel del press på gästerna som fick stryk med 0-3 i derbyt mot Spurs i torsdags. Holding är avstängd medan Partey och Tierney fortfarande är skadade.

Jag räknar med att ett energifyllt Newcastle kommer att bjuda upp till dans i säsongens sista hemmamatch. Här har The Magpies verkligen ingenting att spara på. Arsenal måste i sin tur ta tre poäng för att ha en rimlig chans på Champions League-spel kommande säsong. Det bör därmed kunna bli en del mål i den här tillställning. Värt att notera är att sju av Arsenals åtta senaste matcher gått över 2,5 mål. 1,83 på att det blir minst tre strutar på St. James’ lockar.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,83

Tävling: Premier League

Plats: St. James’ Park

Tid: 21:00

Trippeln

Sampdoria- Fiorentina: 2 @ 1,83Juventus – Lazio: 1 @ 2,29Arsenal – Newcastle: Över 2,5 mål @ 1,83

Totalt odds: 7,67

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel