Dagens Trippel 16/6 16/6 “Argentinsk trippel från Buenos…

Dagens Trippel 16/6 16/6 "Argentinsk trippel från Buenos…

Spelutbudet är som bekant inte det bästa. Undertecknad har dock pluggat på menyn och grävt fram ett par spel som känns vettiga. Tre argentinska Topptips-matcher förgyller torsdagens trippel den här gången. Klassiska klubbar som Independiente och Gimnasia La Plata hålls i handen på bortagräs i Buenos Aires.

Trippeln finns att rygga här

Argentinos Juniors – Independiente: Independiente +0,5 @ 1,62

Vi börjar på Maradona-stadion där ett klassiskt derby går av stapeln.

Gabriel Militos Argentinos Juniors, som slutade på den undre halvan i den argentinska i fjol, kan se tillbaka på en lyckad vårsäsong. I vårens Copa de la Liga Profesional gick Militos mannar till semifinal där det till slut tog stopp mot Tigre. Inledningen på ligasäsong har även varit helt okej med tre inspelade poäng efter två omgångar. Bästa målgöraren Gabriel Ávalos Stumpfs har saknats de senaste veckorna på grund av landslagsuppdrag och anfallaren ser även ut att missa den här matchen – tydligt avbräck.

Independiente är ett av hela Sydamerikas mest framgångsrika lag som vunnit Copa Libertadores sju gånger – senast var dock på 80-talet. Los Diablos Rojos slutade på den övre halvan i fjol och gick vidare från gruppspelet i Copa Sudamericana i våras. Inledningen på ligasäsongen har även varit lovande med fyra inspelade poäng efter två omgångar.

Hemmaplansfördelen ska sannerligen inte underskattas i Sydamerika. Dock är det här ett derby som Independiente trivts bra i genom åren, både hemma och borta ska sägas. Gästerna har även en starkare trupp i grunden. Därmed lutar jag mer åt Independiente-sidan till dessa odds. Drygt 1,60 på Independiente +0,5 liras.

Spel: Independiente +0,5 @ 1,62

Tävling: Liga Profesional

Plats: Estadio Diego Armando Maradona

Tid: 00:00

CA Platense – Gimnasia La Plata: 2 @ 2,42

Två andra gäng från Buenos Aires-regionen strålar samman på Estadio Ciudad de Vicente López.

CA Platense är en förhållandevis liten klubb där en viss David Trezeguet inledde sin karriär. Platense var nykomlingar i det argentinska finrummet i fjol och värdlaget förväntas tillhöra de nedre regionerna av tabellen, precis som förra säsongen. I vårens Copa de la Liga Profesional blev det blott två vinster på 14 matcher. Dock har Platense mot alla odds inlett ligaspelet med två raka vinster, men det ska sägas att de haft marginalerna på sin sida. 2-1-segern senast mot Vélez Sarsfield var ett smärre rån.

Gimnasia La Plata har flera strängar på sin lyra. De så kallade vargarna har gått starkt under hela våren och står på fyra poäng efter två omgångar av ligaspelet. Bakar vi in matcherna i den inhemska cupen samt Copa de la Liga Profesional så har Gimnasia vunnit åtta av de tio senaste matcherna. Däribland en 3-0-seger borta mot just Platense i slutet av april.

Besökarna från La Plata är nationens formstarkaste lag. Mot ett på pappret halvdant Platense, som haft marginalerna med sig under inledningen, ska de tveklöst ses med bra chans mot. Drygt 2,40 på bortasegern hugger jag.

Spel: 2 @ 2,42

Tävling: Liga Profesional

Plats: Estadio Ciudad de Vicente López

Tid: 02:30

Racing Club – Vélez Sarsfield: Under 2,5 mål @ 1,64

På Estadio Presidente Perón stundar ett riktigt klassikermöte mellan två framgångsrika lag.

Racing Club var ett av de lagen som gick bäst i Copa de la Liga Profesional tidigare i våras, till stor del tack vare ett ramstarkt försvar – blott 11 insläppta på 16 matcher. Inledningen på ligaspelet har dock lämnat en del i övrigt att önska. En knapp 2-0-seger mot Huracan i hemmapremiären följdes upp med 0-2 borta mot Godoy Cruz. Anfallaren Tomas Chancalay, som gjorde mål i debuten, blev utvisad i förlusten mot Godoy och är därför avstängd här.

Vélez Sarsfield har inte alls fått till det under inledningen. Trots att gästerna på pappret mött rätt svagt motstånd står de på ett mål samt en inspelad poäng efter två omgångar. 0-1-förlusten senast mot Platense var en rejäl missräkning.

Varken Racing eller Vélez har fått det att klaffa inledningsvis. Det brukar bli målsnålt när lagen strålar samman och under förra säsongen snittade båda lagen en bra bit under 2,5 mål per match. De två senaste kamperna mellan lagen har slutat 0-0. Min tanke är att även detta blir en målfattig drabbning. 1,64 på under 2,5 mål blir spelet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,64

Tävling: Liga Profesional

Plats: Estadio Presidente Perón

Tid: 02:30

Trippeln

Argentinos Juniors – Independiente: Independiente +0,5 @ 1,62CA Platense – Gimnasia La Plata: 2 @ 2,42Racing Club – Vélez Sarsfield: Under 2,5 mål @ 1,64

Totalt odds: 6,42

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel