Dagens Trippel 16/8 16/8 “Champions League-kval &…

Dagens Trippel 16/8 16/8 "Champions League-kval &…

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-08-16 15:05

På tisdagskvällen rullar Champions League-kvalet vidare. Ett par nordiska gäng ska upp i ringen, bland annat maskinen från Bodö som slaktar allt uppe på Aspmyra. Oddset gillas på baggarna, undertecknad har även två spelidéer i engelska Championship.

Speltipset finns att rygga här

Birmingham – Watford: Under 2,5 mål @ 1,75

Watfords tre inledande matcher har gått under 2,5 mål. Jag tror även att den här kampen kan bli målsnål. The Hornets står på sju pinnar efter tre omgångar men har egentligen inte skapat särskilt mycket målchanser i någon match. Däremot har Daniel Bachmann varit strålande i buren. I 1-0-segern senast mot Burnley noterades Watford för endast 0,25 i expected goals.

Hemmalaget Birmingham lär i sin tur bli relativt defensivt inriktat då ett förmodat topplag gästar St Andrew’s. The Blues ser trubbiga ut framåt och har också blivit nollade i två av de tre inledande matcherna. I helgens 0-1-förlust mot Cardiff lyckades inte Troy Deeney och gänget skapa en enda farlig målchans.

Speltips

Att inte “undern” är större favorit med dessa fundament ställer jag mig frågande till. 0-0, 1-1, 1-0, 0-1 och 0-2 är resultaten som ligger närmast till hands enligt oddsen. Därmed känns under 2,5 mål till 1,75 riktigt bra!

Spel: Under 2,5 mål @ 1,75Tävling: ChampionshipPlats: St Andrew’s StadiumTid: 20:45

Preston – Rotherham: 1 @ 1,91

Preston North End anställde Ryan Lowe på tränarposten i slutet av förra året och sedan dess har laget presterat på en stabil nivå. Preston gick starkt i våras och har även inlett den här säsongen fint – en vinst och två kryss. Visserligen har Lowes mannar bara gjort ett mål, men å andra sidan har den nya målvakten Freddie Woodman hållit nollan i alla matcher.

Nykomlingen Rotherham bör vara en passande motståndare hemma på Deepdale. The Millers tippades inför säsongen som seriens svagaste kort vilket inte är så konstigt med tanke på att truppen är den lägst värderade. Rotherham har dock skrapat ihop fyra poäng efter två omgångar. Men segern var mot ett uselt Reading och i kryssmatchen mot Swansea hade Rotherham blott 26% bollinnehav på hemmaplan.

Speltips

Undertecknad gillar vad han har sett av Preston som mycket väl kan aspirera på topp 6 den här säsongen. Således ser jag Lowes män som klara favoriter mot den bottentippade nykomlingen Rotherham. Runt 1,90 på hemmasegern är generöst.

Spel: 1 @ 1,91Tävling: ChampionshipPlats: Deepdale StadiumTid: 20:45

Bodö/Glimt – Dinamo Zagreb: 1 @ 2,17

I Champions League-kvalet väntar en minst sagt lurig bortamatch för Dinamo Zagreb. Alla minns väl vad Bodö/Glimt gjorde på Mourinhos Roma på Aspmyra i fjol? Hela 6-1 slutade den galna tillställningen.

Trots alla försäljningar ser Knutsens gäng fortsatt enormt starka ut, framförallt hemma på konstgräset. På hemmaplan har Glimt vunnit sju raka matcher med målskillnaden 34-1! I CL-kvalet har baggarna gjort slarvsylta av både Zalgiris (5-0) och Linfield (8-0) på hemmagräset.

De kroatiska mästarna ska absolut inte underskattas. Dinamo slog både Sevilla och West Ham i Europa League förra säsongen. Dock räknar jag med att kroaterna får stora problem på det norska konstgräset där Bodö slaktat allt motstånd de senaste åren.

Speltips

Jag tycker marknaden fortsätter att underskatta Bodö. På hemmaplan kan Knutsens maskin besegra vilket motstånd som helst. En bra bit över dubbel deg känns väldigt bra!

Spel: 1 @ 2,17Tävling: Champions LeaguePlats: Aspmyra StadionTid: 21:00

Trippeln

Birmingham – Watford: Under 2,5 mål @ 1,75Preston – Rotherham: 1 @ 1,91Bodö/Glimt – Dinamo Zagreb: 1 @ 2,17

Totalt odds: 7,25

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel