Dagens Trippel 16/9 16/9 “Fredagstrippel”

Dagens Trippel 16/9 16/9 "Fredagstrippel"

Det var ytterst nära att gårdens Europa League-trippel trillade in. Qarabag och Royale Union SG gjorde jobbet men ett sent segermål från Braga sänkte plusset på Union Berlin. Nya tag ikväll då ligafotbollen från de europeiska finrummen är tillbaka på menyn. Jag backar en hemmafavorit i Serie A medan målspel gillas i både Premier League och La Liga. Lycka till med era spel och trevlig helg!

Speltipset finns att rygga här

Salernitana – Lecce: 1 @ 2,12

Efter att Davide Nicola tog över Salernitana i februari har Salernos stolthet presterat väldigt stabilt i Serie A. Salernitana stod för en så kallad “great escape” i fjol och laget har även inlett den här säsongen lovande.

Efter den knappa 0-1-förlusten mot Roma i hemmapremiären har Salernitana plockat poäng i fem raka matcher, däribland en 4-0-vinst mot Sampdoria hemma på Arechi. Närmast kommer Salernitana från en minst sagt stökig tillställning borta mot Juventus (2-2) där Salernitana hade en 2-0-ledning vid pausvilan.

Under sommaren plockade klubben in ett par erfarna spelare som har gjort skillnad i Serie A förr, såsom Candreva och Piatek.

Det finns inte samma klass hos nykomlingen Lecce som fortfarande är segerlösa, detta trots att gästerna mött lag som Empoli och nykomlingen Monza hemma på Via del Mare. Dock ska det sägas att Lecce var det bättre laget i den förra omgången mot Monza.

Speltips

Salernitana har gått starkt under Nicola och i min värld borde Salerno-klubben ses med fin chans mot en tämligen blek nykomling hemma på Arechi. 2,12 på raka ettan känns fullt godkänd.

Spel: 1 @ 2,12

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Arechi

Tid: 20:45

Nottingham Forest – Fulham: Över 2,5 mål @ 1,92

Två nykomlingar strålar samman på City Ground i Premier League.

Fulham är den nykomlingen som sett bäst ut så här långt, trots att Nottingham Forest spenderat astronomiska summor på nyförvärv. Fulham har förvisso släppt till mycket chanser i så gott som samtliga matcher, men The Cottagers har varit starka framåt och med Mitrovic i fronten finns det så gott som målgaranti. Med sina sex fullträffar återfinns serben på andraplats i skytteligan, bakom en viss Erling Braut Håland.

Nottingham Forest borde ha en tillräckligt slagkraftig trupp för att hålla sig kvar i det engelska finrummet, men så här långt har inte Steve Cooper alls fått ihop det, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Forest är som ett helt nytt lag. Forest tappade en 2-0-ledning i den förra omgången mot Bournemouth (2-3) och detta innebar tredje raka nederlaget.

Speltips

Här känns överspelet helt klart intressant. Bortsett från Crystal Palace är Fulham och Nottingham Forest de två lagen i serien som har högst expected goals against – båda lagen har med andra ord släppt till väldigt mycket chanser. Samtidigt finns det spets framåt i både Fulham och Forest. Lägg därtill att fem av Fulhams sex matcher gått över 2,5 mål. Sammantaget känns 1,92 på över 2,5 mål generöst.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,92

Tävling: Premier League

Plats: City Ground

Tid: 21:00

Real Valladolid – Cádiz: Under 2,5 mål @ 1,61

Lika målglatt lär det inte bli i kvällens La Liga-kamp.

Cádiz klarade sig kvar i det spanska finrummet i fjol tack vare en stark organisation samt ett solitt försvar. 24 av deras 38 matcher gick under 2,5 mål förra säsongen. Inledningen på den här säsongen har ren katastrof och allt talar för att Cádiz går mot en tuff säsong. Efter fem omgångar står andalusierna på noll poäng och 0:14 i målskillnad. I den förra omgången blev det torsk med 0-4 hemma mot Barca.

Nykomlingen Real Valladolid har inte heller övertygat. 1-0-vinsten i nykomlingsmötet mot Almería är hittills enda segern för original-Ronaldos klubb. Även Valladolid har varit bleka framåt. Israelen Weissman är en skaplig anfallare men bortsett från honom ser det tunt ut i offensiven. Dock ska det sägas att Valladolid lånade in Kenedy från Chelsea för ett par veckor sedan. Möjligen kan brassen få sin första start här.

Speltips

Föga förförande är mållösa Cádiz det laget med lägst expected goals i hela serien. Allt talar för att de gulklädda går mot en tuff säsong, dock tror jag gästerna mycket väl kan stå upp hyfsat mot Valladolid som är en medioker nykomling. Jag förväntar mig en tajt och fysisk kamp med få målchanser. Duckar vi ett tidigt mål har jag svårt att se detta rinna iväg åt något håll. Under 2,5 mål till 1,61 är således taget.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,61

Tävling: La Liga

Plats: José Zorrilla Stadium

Tid: 21:00

Trippeln

Salernitana – Lecce: 1 @ 2,12Nottingham Forest – Fulham: Över 2,5 mål @ 1,92Real Valladolid – Cádiz: Under 2,5 mål @ 1,61

Totalt odds: 6,55

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel