Dagens Trippel 17/4 17/4 “Blågul trippel”

Dagens Trippel 17/4 17/4 "Blågul trippel"

Det svenska fotbollen är i full rullning under Påskdagen. Fem matcher från den tredje omgången av Allsvenskan spelas på söndag. Jag gillar hemmafavoriterna i både Kalmar och Göteborg. AFC Eskilstuna hålls även i handen i Superettan.

Trippeln finns att rygga här

Kalmar – Degerfors: 1 @ 1,71

Kalmar vann både hemma och borta mot Degerfors i fjol och jag övertygad om att Henke Rydströms smålänningar ska ses med god chans här.

Trots en hel del spelartapp har KFF öppnat lovande. Det blev förlust med 0-1 i hemmapremiären mot Malmö FF där Oliver Bergs 1-0-mål blev bortdömt (felaktigt) för offside. Men i den andra omgången blev det seger borta mot Varberg med hela 3-0 där nyförvärv som Skrabb, Lindahl och Netabay visade framfötterna. Poängmaskinen Berg gjorde även mål och assist i Halland.

Tyngre har det gått för nollpoängaren Degen inledningsvis. Värmlänningarna stod upp helt okej i premiären borta mot Djurgården (1-3) men i den andra omgången var bruket totalt utspelade av Häcken (1-2) på Behrn Arena. Precis som i fjol ser försvaret hafsigt ut och utan Victor Edvardsen längst fram försvinner det givetvis en hel del spets i den sista tredjedelen.

Inför säsongen var min känsla att Degen kommer att få det svårt att hålla sig kvar, och efter två omgångar tycker jag inte att värmlänningarna har förstärkt sina aktier. Degens ihåliga försvar bör Berg & Co kunna såra. 1,71 på raka ettan är marknadshögst hos Svenska Spel och således ett givet inslag på min trippel.

Spel: 1 @ 1,71

Tävling: Allsvenskan

Plats: Guldfågeln Arena

Tid: 15:00

AFC Eskilstuna – Landskrona: 1 @ 1,92

I Superettan har AFC Eskilstuna fått en smakstart medan Landskrona inlett med två raka förluster. Trots detta får vi ett rätt smarrigt odds på AFC.

AFC Eskilstuna har öst in mål och står på full pott efter två omgångar – 4-3 mot ÖIS och 3-2 mot J-Södra. Precis som i fjol innehåller truppen gott om spelare som har allsvensk rutin på cv:et, dessutom ser Amar Muhsin (14 mål i Division 1 i fjol) ut att vara ett fint tillskott. 24-åringen gjorde två av målen i 4-3-segern senast mot ÖIS.

Landskrona gjorde det bra som nykomlingar i Superettan i fjol, men avslutingen från de vitsvarta var svag och inför den här säsongen värderades BoISen som ett av seriens svagaste kort. Skåningarna tappade ett par nyckelspelare i vintras, bland annat anfallaren Kevin Jensen (Kalmar) och mittfältaren Filip Olsson (Sirius). Under inledningen har det blivit torsk mot Öster (1-3) och nykomlingen Skövde (0-2).

I mitt tycke ska AFC gälla som större favoriter än vad oddsen gör gällande. Förra säsongen var Landskrona det laget som tog minst poäng (9) på bortaplan i Superettan. På konstgräs hade de vitsvarta enorma bekymmer. I motsvarande möte i fjol prisades AFC runt 1,65-1,70 och mycket talar för att Landskrona är sämre den här säsongen. Summa summarum känns 1,92 väldigt generöst på hemmasegern.

Spel: 1 @ 1,92

Tävling: Superettan

Plats: Tunavallen

Tid: 15:00

Häcken – IFK Göteborg: 1 @ 2,02

Vi avslutar med ett derby från Hisingen mellan två fullpoängare.

Per Mathias Högmo har plockat in flera spännande spelare från Norge/Danmark och hans Häcken har inlett strålande. De gulsvarta från Hisingen krossade AIK i premiären (4-2) där Jeremejeff stod för ett hattrick. I den andra omgången saknades Jeremejeff på grund av magsjuka, istället klev nyförvärvet Ibrahim Sadiq fram och gjorde båda målen i segern mot Degerfors (2-1). 2-1 var helt klart ett resultat som var i underkant, spelmässigt var det en slakt från Häcken.

IFK Göteborg har också inlett med två raka vinster, men jag tror inte man ska dra alltför stora växlar av detta. Det har trots allt varit två uddamålssegrar mot två nykomlingar. Mackan Berg har briljerat men som helhet tycker jag inte att Blåvitt har övertygat. Alltjämt ser anfallsspelet Micke Stahres anfallsspel idéfattigt ut.

Häcken ska i mitt tycke hållas högre och på Bravida Arena ska Högmos baggar kunna dra nytta av underlaget. Stahre har själv sagt att hans ålderstigna gäng vantrivs på konstgräs. Dessutom ska man ha med sig att både Jeremejeff och Leo Bengtsson, som saknades mot Degen, uppges vara åter i spel här. Över dubbel deg på Häcken-segern är taget.

Spel: 1 @ 2,02

Tävling: Allsvenskan

Plats: Bravida Arena

Tid: 17:30

Trippeln

Kalmar – Degerfors: 1 @ 1,71AFC Eskilstuna – Landskrona: 1 @ 1,92 Häcken – IFK Göteborg: 1 @ 2,02

Totalt odds: 6,63

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel