Dagens Trippel 17/5 17/5 “Engelsk fotboll & hockey-VM”

Speltips: Newcastle - Liverpool 30/4 "Vinner, men knappt"

På St Mary’s ska Klopp och hans Liverpool försöka hålla titelstriden vid liv. Parallellt med matchen på sydkusten spelas playoff-returen på City Ground där antingen Nottingham Forest eller Sheffield United ställs mot Huddersfield i finalen på Wembley. Trippelns tredje bidrag hämtas från hockey-VM där kazakerna troligtvis får det kämpigt, återigen.

Trippeln finns att rygga här

Southampton – Liverpool: Southampton +1,5 @ 1,83

Liverpool har fortfarande chansen på kvadrupeln, men chansen att vinna Premier League får ses som minimal. Pool behöver besegra både Southampton och Wolves medan Manchester City måste tappat poäng i hemmamötet mot Aston Villa.

Southampton på St. Mary’s är absolut ingen enkel bortamatch. På den här arenan fick The Reds stryk i fjol. Soton gör överlag en stabil säsong och på hemmaplan har de plockat poäng av lag som bland annat Man City, Arsenal, Tottenham och Man United. Blott fem av 18 hemmamatcher har Southampton torskat.

Liverpool kommer till spel med extremt bra form och vind i seglen efter straffsegern mot Chelsea i FA-cupfinalen. Dock bör truppen vara sliten, dessutom finns det ett par tunga avbräck. Fabinho är sedan tidigare out medan både Van Dijk och Salah ådrog sig skador i finalen mot Chelsea. VVD och Salah uppges vara osäkra till spel här.

Southampton må ha dippat något på slutet, men i säsongens sista hemmamatch bör The Saints kunna komma upp i en skaplig prestation. Ett väldigt hårt matchat samt lite skadedrabbat Liverpool tror jag de kan stå upp bättre mot än vad oddsen visar. Southampton +1,5 till 1,83 blir spelet.

Spel: Southampton +1,5 @ 1,83

Tävling: Premier League

Plats: St Mary’s Stadium

Tid: 20:45

Nottingham Forest – Sheffield United: 1 @ 2,27

Nottingham Forest står med halva foten i playoff-finalen. Forest vann bortamötet med 2-1 på Bramall Lane. Att Steve Coopers mannar ska slarva bort detta känns långsökt.

Forest inledde säsongen katastrofalt uselt – efter sju omgångar av Championship stod laget på blott en pinne. Chris Hughton fick tidigt sparken men efter att Cooper tog över rodret har Forest var seriens bästa lag tillsammans med Fulham. Hemma På City Ground har Coopers mannar varit oerhört pålitliga, här har de raden 9-1-0 i ligaspelet under 2022.

Sheffield United har en av seriens starkaste trupper men det känns ändå som sagt långsökt att The Blades ska vända på detta i Nottingham. Det blev tydligt i det första mötet att United lider av att offensiven är kraftigt reducerad. Utan McBurnie, Brewster, McGoldrick och legendaren Billy Sharp (alla skadade) finns det väldigt få alternativ framåt.

Jag räknar med att Forest kommer att lösa en plats till finalen. Trots att ett kryss visserligen räcker så känns ändå 2,27 på raka ettan generöst.

Spel: 1 @ 2,27

Tävling: Championship

Plats: City Ground

Tid: 20:45

Schweiz – Kazakstan: Schweiz -3,5 @ 1,81

Schweiz har fått en smakstart i hockey-VM. Ostälskarna vann premiären mot Italien med 5-2 och i den andra omgången slaktades Danmark med 6-0. Mot italienarna skickade Schweiz iväg upp mot 50 skott på mål. PP:t såg riktigt bra ut mot danskarna och flera nyckelspelare har inlett mästerskapet fint, bland annat San Joses Timo Meier och Arizonas Janis Moser.

Annat läge är det hos kazakerna. Det blev torsk med hela 1-9 mot Danmark i premiären. Detta följdes upp med en 1-2-förlust mot Frankrike. Ett stort frågetecken ska sättas kring målvaktssidan som så här långt varit undermålig. Både Ilya Rumyantsev (inhemska ligan) och Andrei Shutov (KHL) har haft skralt med speltid de senaste året.

Schweiz ser starka ut och känns faktiskt som en liten outsider i det här mästerskapet. Om de rödvita kommer upp i en skaplig insats ska man vid normala fall köra över ett ihåligt Kazakstan som alltså torskade med hela 1-9 mot Danmark. Samma Danmark som Schweiz körde över med 6-0. 1,81 på att Schweiz vinner detta med minst fyra puckar är taget.

Spel: Schweiz -3,5 @ 1,81

Tävling: Hockey-VM

Plats: Helsinki Ice Hall

Tid: 19:20

Trippeln

Southampton – Liverpool: Southampton +1,5 @ 1,83Nottingham Forest – Sheffield United: 1 @ 2,27Schweiz – Kazakstan: Schweiz -3,5 @ 1,81

Totalt odds: 7,51

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel