Dagens Trippel 17/6 17/6 “Fredagstrippel”

Dagens Trippel 17/6 17/6 "Fredagstrippel"

Det stundar en högintressant batalj i Damallsvenskan under fredagskvällen. På Hammarby IP får ett formstarkt Bajen besök av Hisingens stolthet. Har Kaneryd & Co det som krävs för att besegra Piñones-Arces damer som kommer till spel med fem raka vinster i bagaget?

Trippeln finns att rygga här

Hammarby – Häcken: Hammarby +0,5 @ 1,84

Om det är något lag som ska kunna utmana Rosengård om titeln så är det Häcken, precis som i fjol. Gästerna från Hisingen har dock inte alls gått att känna igen de senaste veckorna och således tappat mark på toppstriden. Blott en seger har det blivit på de fem senaste ligamatcherna, och det var mot nykomlingen BP. I slutet av maj blev det även förlust mot Rosengård i Svenska Cupen.

Jag är väl medveten om att Häcken fortfarande har en ruskigt stark trupp där bland annat EM-spelaren Johanna Rytting Kaneryd tar plats. Dock var tappet av Stina Blackstenius i vintras ett kännbart sådant. I fjol vann Stina skytteligan med sina 17 baljor, det blev även åtta målgivande passningar.

Hammarby borta är sannerligen ingen enkel bortamatch. Pablo Piñones-Arces damer flyger för tillfället. Bajen har lirat en fin och offensiv fotboll hela säsongen och successivt fått utdelning. 4-0-segern senast mot Kalmar var femte raka segern i ligaspelet.

I Damallsvenskan har Bajen varit det bättre laget i så gott som samtliga matcher och nu har de även börjat få utdelning. När lagen möttes på försäsongen i Svenska Cupen vann Häcken med 2-1 efter förlängning i en så gott som helt jämn match. Jag tror även att det här blir en jämn tillställning, åtminstone jämnare än vad oddsen indikerar. Jag lockas därför av Hammarby +0,5 till 1,84.

Spel: Hammarby +0,5 @ 1,84

Tävling: Damallsvenskan

Plats: Hammarby IP

Tid: 18:00

Dundalk – Shamrock Rovers: Dundalk +0,5 @ 1,95

Dundalk och Shamrock Rovers har dominerat den irländska kulan under 2010-talet. De två senaste åren är det Rovers som vunnit Premier Division och mycket talar för att de grönvita kommer att försvara titeln. Shamrock toppar tabellen efter 19 omgångar med åtta poäng ner till tvåan Dundalk, dock med en match mer spelad.

Trots Shamrocks framfart gillar jag hemmasidan i den här seriefinalen. Dundalk har flera spelare kvar i truppen som var med och vann ligan 2019, såsom Patrick Hoban som varit en oerhört pålitlig målskytt i Premier Division genom åren. Hemma på Oriel Park är DFC alltid pålitliga där de är obesegrade den här säsongen. På den här arenan har Shamrock blivit nollade vid de två senaste tillfällena.

Att Shamrock leder serien med åtta poäng är även en liten faktor till spel-idén. Med tanke på tabelläget är det inte alls omöjligt att Rovers kommer att vara relativt nöjda med en pinne. Summa summarum känns Dundalk +0,5 till närmare dubbel deg som ett riktigt fint odds.

Spel: Dundalk +0,5 @ 1,95

Tävling: Premier Division

Plats: Oriel Park

Tid: 20:45

Bohemians – Shelbourne: Shelbourne +0,5 @ 1,87

Bohemians kan knappast varit nöjda med deras vår. Efter 18 omgångar står “Dublin’s Originals” på blott fem vinster. Innan uppehållet tappade bohemerna poäng i hemmamötet mot Drogheda vilket var en enorm missräkning. Bohemians prisades runt 1,40 – 1,45 i den matchen, men trots detta var det en så gott som helt jämn match.

Nykomlingen Shelbourne tränas av legendaren Damien Duff och återfinns placeringen ovanför Bohemians. “The Real Reds”, som vunnit den irländska ligan fem gånger under 2000-talet, var ett av de lagen i Premier Division som gick bäst innan uppehållet. Visserligen blev det torsk borta mot Shamrock Rovers i den förra omgången men dessförinnan stod Duffs mannar på fyra raka vinster.

Kryss-gänget Bohemians hade svårt att vinna matcher under hela våren. Deras trupp värderas något högre än Shelbourne, men runt 1,85 på hemmasegern känns kort och gott som ett för lågt odds. Jag vänder därför på klacken och kliver på Shelbourne +0,5 till närmare 1,90.

Spel: Shelbourne +0,5 @ 1,87

Tävling: Premier Division

Plats: Dalymount Park

Tid: 20:45

Trippeln

Hammarby – Häcken: Hammarby +0,5 @ 1,84Dundalk – Shamrock Rovers: Dundalk +0,5 @ 1,95Bohemians – Shelbourne: Shelbourne +0,5 @ 1,87

Totalt odds: 6,71

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel