Dagens Trippel 17/9 17/9 “Lördagsgodis”

Dagens Trippel 17/9 17/9 "Lördagsgodis"

Innan landslagsuppehållet har vi en helg fylld av goa matcher att se fram emot. På lördag väljer undertecknad att fokusera på två Stryktipsmatcher samt en allsvensk kamp i Småland. Åtta gånger smeten betalar trippeln!

Speltipset finns att rygga här

Norwich – West Brom: 1 @ 2,20

Två förmodade toppgäng i Championship går i klinch på Carrow Road. Även fast oddset gått ner en del på Norwich är jag förvånad över att marknaden inte reagerat mer på West Bromwichs katastrofala inledning.

Trots en hel del muskler samt ett starkt spelarmaterial har West Brom underpresterat grovt det senaste året. Steve Bruce tog över laget i februari och känslan är 61-åringens dagar är räknade i klubben. WBA gick kräftgång i fjol och inledningen på den här säsongen har varit undermålig. West Brom har släppt in en hel del billiga mål och endast vunnit en av de nio inledande kamperna. Tidigare i veckan blev det torsk hemma mot ett svagt Birmingham.

Helt omvänt läge är det hos Norwich som radat upp sex raka vinster. Trots degraderingen från Premier League i fjol har “Kanariefåglarna” lyckats behålla nyckelspelare som Cantwell och Pukki, dock är det amerikanen Sargent (6 mål) som gått i bräschen för de gulgröna.

Speltips

West Brom har en slagkraftig trupp och ska vara ett topplag i den här serien. Ser vi till expected points ligger WBA otroligt nog tvåa i tabellen, bakom just Norwich. WBA har dock släppt in väldigt billiga mål och självförtroendet lär vara kört i botten efter den poängmässigt katastrofala inledningen. Att WBA ska bryta trenden mot seriens bästa(?) och mest formstarka lag känns föga troligt. 2,20 på raka ettan hugger jag.

Spel: 1 @ 2,20

Tävling: Championship

Plats: Carrow Road

Tid: 16:00

Burnley – Bristol City: Över 2,5 mål @ 1,70

Burnley mot Bristol City kanske inte låter som någon “Rock’n’roll-match”, men här finns det i mitt tycka goda målförutsättningar.

Tillsammans med Sheffield United och Norwich är Burnley det laget som sett bäst ut. Under åren i Premier League har Burnley varit ett välorganiserat och fysiskt gäng, men efter att Vincent Kompany tog över laget inför denna säsong har The Clarets gått och blivit ett “tiki taka-gäng”. Burnley är det laget med högt bollinnehav i hela serien och så här långt har Kompanys mannar haft bra utdelning. 14 poäng och 15 fullträffar har det blivit efter nio omgångar.

Bristol City är i sin tur ett av seriens bästa kontringslag. Mot ett förmodat bollförande Burnley lär det uppstå en hel del ytor för Wiemann & company. Försvaret har precis som i fjol varit ihåligt men framåt är The Robins giftiga, något som målskillnaden 18:14 vittnar om. Bristol är det laget som gjort flest mål i hela serien, däremot har gästerna släppt in fler mål än bottentrion.

Speltips

I min förutspådda matchbild kommer det att uppstå målchanser åt båda hållen, som det så ofta gör då Bristol City är i farten. Bristol snittar hela 3,6 mål per match vilket är klart högst i hela serien. Med dessa fundament gillar jag över 2,5 mål till 1,70.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,70

Tävling: Championship

Plats: Turf Moor

Tid: 16:00

Värnamo – Varberg: Värnamo -0,5 @ 2,15

På Finnvedsvallen stundar ett sexpoängsmöte i Allsvenskan. Tre poäng här skulle innebära ett jättekliv mot förnyat allsvenskt kontrakt.

Nykomlingen IFK Värnamo har imponerat med sin produktiva fotboll. Hemma på Finnvedsvallen har de blåvita varit väldigt stabila där det blivit blott två nederlag under säsongen. En stor anledning till Värnamos framgångar är tveklöst Antonsson som smällt in 17 pytsar, endast tre färre än vad hela Varberg gjort tillsammans.

Jag ser varken samma jämnhet eller spets hos Varberg som blivit av med kuggen Matthews under säsongen. Hallänningarna lyckades montera ner ett sargat AIK i den förra omgången, men det var hemma på Påskbergsvallen. På resande tass har Jocke Perssons mannar bara vunnit en match (mot Sundsvall) sedan premärvinsten mot IFK Norrköping.

Speltips

Värnamo känns solida och har tveklöst en av seriens bästa anfallare i Antonsson. Smålänningarna har varit pålitliga på Finnvedsvallen och mot ett halvdant Varberg borde det finns god segerchans. En bra bit över dubbel deg på Värnamo -0,5 (samma som rak etta) är taget.

Spel: Värnamo -0,5 @ 2,15

Tävling: Allsvenskan

Plats: Finnvedsvallen

Tid: 17:30

Trippeln

Norwich – West Brom: 1 @ 2,20Burnley – Bristol City: Över 2,5 mål @ 1,70Värnamo – Varberg: Värnamo -0,5 @ 2,15

Totalt odds: 8,04

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel