Dagens Trippel 18/4 18/4 “Championship-trippel”

Dagens Trippel 18/4 18/4 "Championship-trippel"

Det blev två av tre rätt på gårdagens allsvenska trippel. Förhoppningsvis kan vi lösa full pott ikväll då Championship bjussar på elva spännande kamper. Undertecknad har hittat motivationsdrag i både London och Nottingham. Dessutom känns ett överspel intressant i Coventry. Observera tidigt spelstopp.

Trippeln finns att rygga här

Millwall – Hull: 1 @ 1,84

Vi börjar på The Den i sydöstra London. Millwall är generellt sett väldigt svårspelade på den här arenan och den här måndagen ska “lejonen” ses med god chans.

Millwall är ett av de lagen som gått bäst de senaste månaderna och Londonlaget har från ingenstans blandat sig i kampen om playoff-platserna. Endast tre poäng är det upp till topp 6 när fyra omgångar återstår. Dock måste flera lag passeras, så det vill nog till att Millwall mer eller mindre går rent.

Millwall har bra truppläge och hemma på The Den har de vunnit sex av de nio senaste matcherna.

Nykomlingen Hull bör vara en passande uppgift. The Tigers återfinns i de nedre regionerna av tabellen, men kontraktet är redan säkrat så de orangeklädda har inte speciellt mycket att spela för. Hull har blixtrat till och vunnit mot både Cardiff och Middlesbrough på slutet, men ser vi ur ett större perspektiv så har insatserna oftast varit mediokra. Endast fyra lag i serien har lägre expected points.

Det bör vara bra chans för Millwall på The Den. Londonlaget är i grunden ett starkare lag och här talar även motivationen för Gary Rowetts lejon. Raka ettan till 1,84 hugger jag.

Spel: 1 @ 1,84

Tävling: Championship

Plats: The Den

Tid: 16:00

Coventry – Bournemouth: Över 2,5 mål @ 2,00

På Ricoh Arena, eller Coventry Building Society Arena om ni så vill, är känslan att marknaden underskattar målmöjligheterna.

Coventry befinner sig i ett liknande läge som Millwall (samma poäng). Det är således bara trepoängare som gäller i de avslutande omgångarna för att nå topp sex. Coventry har skapat mängder av målchanser i de senaste matcherna och även gjort en hel del mål, trots skadan på anfallaren Matt Godden. Ben Sheaf och tian Callum O’Hare har visat framfötterna på slutet, dessutom finns Viktor Gyökeres att tillgå. 15 mål står svensken noterad för.

Coventry har vunnit de två senaste matcherna mot Birmingham (4-2) och Fulham (3-1). I båda dessa matcher har The Sky Blues haft runt 2,80 i expected goals. Dock släppte Coventry till en hel del målchanser mot både Birmingham och Fulham.

Tvåan Bournemouth har i sin tur blivit nollade i tre raka matcher, vilket inte direkt hör till vardagen. Motståndet har varit starkt och det ska även sägas att de rödsvarta haft högre än 1,00 i expected goals i två av dessa matcher. Ser vi till hela säsongen så är det endast Fulham som gjort fler mål än The Cherries.

På pappret har Scott Parker en slagkraftig offensiv och med den gamla Liverpool-talangen Dominic Solanke (24 mål) i spetsen finns en av seriens bästa anfallare hos Bournemouth.

Jag tror det kan bli en del mål på Ricoh Arena då två offensivt skickliga lag strålar samman, framförallt då Coventry inte gynnas av ett oavgjort resultat. Skulle det exempelvis stå 1-1 med 20 minuter kvar räknar jag med att Coventry går för det. När lagen möttes i höstas på Vitality Stadium slutade det 2-2. Summa summarum känns dubbel deg på över 2,5 mål högt.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,00

Tävling: Championship

Plats: Coventry Building Society Arena

Tid: 16:00

Nottingham Forest – West Bromwich: 1 @ 2,09

Vi avslutar på City Ground där Nottingham Forest varit enormt starka sedan Steve Cooper tog över rodret.

Nottingham Forest inledde säsongen katastrofalt men efter att Chris Hughton fick sparken och Cooper anställdes har Forest varit ett av seriens bästa lag. Och nu talar det mesta för att Forest kommer att lösa en playoff-plats. Cooper har lett laget i 17 ligamatcher på City Ground, på dessa 17 matcher har Forest raden 11-4-2. De fem senaste hemmamatcherna har Forest gått segrande från.

West Brom har en av seriens starkaste trupper men The Baggies gör en fiaskosäsong. WBA har gått kräftgång under 2022 och något playoff-spel ser det inte ut att bli. När fyra omgångar återstår är det fem poäng upp till topp 6, och fem lag måste passeras.

På The Hawthorns har WBA lyckats prestera på en stabil nivå men bortaspelet har varit undermåligt. Endast fem lag har tagit färre poäng på resande tass. Sju av de tio senaste bortamatcherna har WBA kammat noll i.

Bortser man från inledningen på säsongen har Forest varit klasser bättre än WBA. Dessutom ska man ha med sig att båda lagen har varit klart bäst på hemmaplan de senaste månaderna. 2,09 på Forest känns därmed som ett fint odds.

Spel: 1 @ 2,09

Tävling: Championship

Plats: City Ground

Tid: 21:00

Trippeln

Millwall – Hull: 1 @ 1,84Coventry – Bournemouth: Över 2,5 mål @ 2,00Nottingham Forest – West Bromwich: 1 @ 2,09

Totalt odds: 7,69

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel