Dagens Trippel 18/6 18/6 “Svensk & norskt”

Dagens Trippel 18/6 18/6 "Svensk & norskt"

Helgens Stryktipskupong domineras av den nordiska bollen, likaså min trippel. Här görs det nedslag i Division 1 och norska Eliteserien. I Söderettan höjs varningens finger för serieledarna som kommer till spel med en ruskigt sargad trupp!

Trippeln finns att rygga här

GAIS – Vänersborg: Vänersborg (2) @ 1,55

GAIS har gått som tåget i Division 1 Södra och toppar också tabellen med raden 8-3-1. I den förra omgången blev det seger borta mot IFK Malmö med 2-1 där Axel Henriksson avgjorde på stopptid. Självfallet ska GAIS även ses med god chans i hemmamötet mot Vänersborg, men här tycker jag oddset på “makrillarna” är alldeles för pressat.

GAIS kommer till spel med en rejält sargad trupp. Den knappa segern senast mot IFK Malmö blev dyrköpt där Lindberg, Andersén, Friday och Axel Henriksson drog på sig ostskivor. Kvartetten är nu avstängd. Sedan tidigare saknas även Joackim Åberg på grund av en skada. Som om det inte vore nog med det har den här “hemmamatchen” flyttats till konstgräset på Bravida. Knappast optimalt.

Med dessa underlag förutsätter jag att Vänersborg ska kunna stå upp hyfsat på Hisingen. Gästerna håller stabil nivå i den här serien – tre vinster har det blivit på de fyra senaste omgångarna. Försvararen Hani Shurrab är dessutom tillbaka i spel efter en match avstängning.

Med en hel drös avbräck ute på Hisingen känns GAIS-segern runt 1,45 alldeles för lågt. Jag kliver därför på Vänersborg +2 (3-vägs) till 1,55. Det innebär att det blir vinst på spelet även om GAIS skulle vinna med uddamålet.

Spel: Vänersborg (2) @ 1,55

Tävling: Division 1 Södra

Plats: Bravida Arena

Tid: 16:00

Stockholm Internazionale – Karlstad: 2 @ 2,46

Stockholm Internazionale har slaktat sig genom seriesystemen de senaste åren. Stockholmarna fick även en fin start på sejouren i Division 1 Norra. Formen har dock inte helt oväntat sviktat. På de sju senaste matcherna har Inter raden 1-1-5. I den förra omgången blev det torsk hemma mot Motala. Erfarne Eyasu Alemayehu, som har ett förflutet i Superettan, drog på sig säsongen tredje varning mot Motala och är därför avstängd här.

Position för position är Karlstad ett klart starkare lag. Värmlänningarna har en av seriens bästa trupper där bland annat David Johannesson och Isaac Boye finns att tillgå i offensiven – två spelare med allsvensk rutin. Bäste målskytten är dock yttern Oskar Alvers som bara blir bättre och bättre för varje säsong. Karlstad åkte på en tung smäll senast mot serieledarna Sandviken, men överlag har värmlänningarna presterat på en stabil nivå.

Karlstad har en trupp som är gjord för det övre skiktet. Hittills är det endast Motala och Sandviken som gjort fler mål än värmlänningarna. Att marknaden håller mötet mot nykomlingen Stockholm Internazionale som helt öppet känns således lite skevt. Raka tvåan till drygt 2,40 är ett smarrigt odds.

Spel: 2 @ 2,46

Tävling: Division 1 Norra

Plats: Kristinebergs IP

Tid: 16:00

Kristiansund – Bodö/Glimt: Bodö -0,5 @ 1,64

Kjetil Knutsen har gjort underverk med sitt Bodö/Glimt som slaktat allt i Eliteserien de senaste åren. Det gulsvarta superlaget vann även med hela 6-1(!) hemma mot Roma i Europa Conference League i höstas. En rad spelarförsäljningar har dock gjort att Bodö inte alls är lika dominanta längre. Efter nio omgångar står Knutsens kumpaner på raden 3-4-2. Dock ska det sägas Bodö presterat bättre än den unga tabellen vittnar om.

Trots att inte Bodö inte riktigt gått att känna igen ska de tveklöst ses med toppchans den här omgången. Kristiansund har bara plockat en pinne på sju matcher och är således tvärsist i serien. Den enda poängen värdlaget tagit var i hemmamötet mot nykomlingen Ham-Kam (2-2). Som om det inte vore nog med torskade Kristiansund en träningsmatch under uppehållet mot Division 1-laget Stjördals Blink.

Bodö har vunnit de sju senaste mötena mot Kristiansund. Den här säsongen ser inte Knutsens mannar ut att vara på riktigt samma nivå, men det ska även sägas att Kristiansund också gått ner sig. 1,64 på Bodö -0,5 är taget.

Spel: Bodö -0,5 @ 1,64

Tävling: Eliteserien

Plats: Kristiansund Stadion

Tid: 18:00

Trippeln

GAIS – Vänersborg: Vänersborg (2) @ 1,55Stockholm Internazionale – Karlstad: 2 @ 2,46Kristianstad – Bodö/Glimt: Bodö -0,5 @ 1,64

Totalt odds: 6,25

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel