Dagens Trippel 18/9 18/9 “Allsvensk trippel”

Dagens Trippel 18/9 18/9 "Allsvensk trippel"

Det är fullt fokus på Allsvenskan denna söndag. “Slaget om Skåne” samt Djurgårdens jakt på Lennart Johanssons pokal kittlar lite extra. Jag håller “Blåränderna” i handen hemma på Tele2 medan underdogsen backas i både Helsingborg och Borås.

Speltipset finns att rygga här

Helsingborg – Malmö: Helsingborg +0,5 @ 2,46

Det är inte bara prestige utan också viktiga poäng som står på spel i “Slaget om Skåne”. Helsingborg sliter för ett nytt allsvenskt kontrakt medan Malmö FF jagar topp 3 (Europaplatserna).

Känslan är att det här derbyt kommer olägligt för MFF. “Di blåe”spelade en tuff match i Europa League så sent som i torsdags då det blev torsk med 2-3 i Belgien mot Royale Union SG. Moisander och Christiansen missade den matchen på grund av skador – den finska försvararen uppges bli borta resten av säsongen medan “AC” fortsatt är osäker till spel. Utan Christiansen på planen försvinner det såklart en hel del spets. Någon Birmancevic finns inte heller längre att tillgå.

Helsingborg kommer till spel i bättre slag. HIF har förstärkt truppen med flera starka namn vilket bevisligen gjort skillnad. Falsetas, Khalili, Muhsin och Wiedesheim-Paul håller alla en hög nivå. HIF har varit svårslaget den senaste månaden och närmast kommer Mattias Lindströms mannar från en riktigt bra prestation borta mot IFK Göteborg (2-1). Både Muhsin och Wiedesheim-Paul nätade i den tillställningen.

Speltips

Detta bör vara ett passande läge att Helsingborg. HIF kommer till spel med bättre truppläge, mer utvilade ben och dessutom vind i seglen. Med dessa underlag finner jag HIF +0,5 till 2,46 som ett för högt odds.

Spel: Helsingborg +0,5 @ 2,46

Tävling: Allsvenskan

Plats: Olympia

Tid: 15:00

Elfsborg – Sirius: Sirius +1,5 @ 1,64

Två tabellgrannar går i klinch i Borås. Elfsborg har högre kapacitet än Sirius men här anser jag att boråsarna blir för stora favoriter.

Elfsborg har varit en av seriens stora besvikelser. En plats på den undre halvan när blott åtta omgångar återstår var sannerligen inget Jimmy Thelin hade hoppats på. De gulsvarta har ryckt sig på slutet och besegrat både Malmö FF (3-2) samt GIF Sundsvall (2-0), till stor del tack vare Baidoos målstim. Innan dessa två matcher var dock Elfsborg segerlösa i 12 raka tävlingsmatcher. Här saknas mittfältaren Boateng på grund av en avstängning.

Sirius har lirat en positiv fotboll hela säsongen. Trots sviktande form ska det inte vara någon fara på taket för de blåsvarta som presterar på en relativt stabil nivå. I 2-3-förlusten senast mot IFK Värnamo var Sirius väl så bra som smålänningarna. Uppsalas stolthet förde spelet och vann xG med hela 2,72 mot 1,19 vilket säger en hel del om matchbilden.

Speltips

Elfsborg ska vara ett bättre lag och grottar man ner sig i grundläggande statistik så har boråsarna klart bättre siffror än Sirius. Med det sagt känns runt 1,50 på favoriten lite väl lågt. Jag vänder därför på klacken och spelar Sirius +1,5 till drygt 1,60.

Spel: Sirius +1,5 @ 1,64

Tävling: Allsvenskan

Plats: Borås Arena

Tid: 15:00

Djurgården – Göteborg: 1 @ 1,57

På Tele2 har Djurgården varit ostoppbara den här säsongen. Att IFK Göteborg ska sätta käppar i hjulet för DIF och deras gulddrömmar känns för dagen föga troligt.

14 gånger har “Blåränderna” agerat hemmalag den här säsongen. 13(!) vinster och ett kryss har det blivit. Djurgården är obesegrade sedan maj månad i Allsvenskan och DIF är nu oddsmässiga favoriter till att lyfta Lennart Johanssons pokal. DIF har även öppnat Europa League-gruppspelet stabilt – i torsdags blev det seger med 3-2 hemma mot de norska serieledarna Molde.

IFK Göteborg håller kort och gott inte samma nivå. Blåvitt var inne i en bra period under sommaren men nu har göteborgarna återigen dippat. Både Yakub och Jallow lämnade laget i slutet av augusti och här saknas även Wendt som är avstängd. I den förra omgången blev det torsk hemma mot Helsingborg (1-2) och det var verkligen inget rån.

Speltips

Djurgården har varit helt brutala på Tele2 samtidigt som Blåvitt väldigt sällan övertygar på konstgräs. Trots att DIF lirade Europaspel i veckan känns ettan högst trolig. 1,57 på hemmasegern blir mitt sista bidrag.

Spel: 1 @ 1,57

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 17:30

Trippeln

Helsingborg – Malmö: Helsingborg +0,5 @ 2,46Elfsborg – Sirius: Sirius +1,5 @ 1,64Djurgården – Göteborg: 1 @ 1,57

Totalt odds: 6,33

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel