Dagens Trippel 19/6 19/6 “Trippelt norskt”

Dagens Trippel 19/6 19/6 "Trippelt norskt"

Den norska fotbollen fortsätter att stå i blickfånget. Tolv Eliteserie-lag ska upp i ringen den här söndagen. Undertecknad backar tre bortalag i baggarnas finrum – Trollungarna från Trondheim, mästarna från 2019 samt Hamarkameratene. Nå gasser vi!

Trippeln finns att rygga här

Lilleström – Rosenborg: Rosenborg +0,5 @ 1,74

Jörgen Lennartssons gamla Lilleström har varit en stor positiv överraskning. Trots poängtappet innan uppehållet mot Tromsö toppar de gulsvarta Eliteserien efter 10 omgångar. De främsta styrkorna sitter i försvaret som leds av Tom Pettersson – hemma på Åråsen har fortfarande inte LSK släppt in ett enda mål i ligaspelet.

Med det sagt känns Lilleström som en favorit i fara. Rosenborg må ha varit på dekis de senaste åren, men RBK är fortfarande den norska klubben med högst kapacitet. Årets upplaga ser stark ut där bland annat Premier League-meriterade Markus Henriksen och Stefano Vecchia finns att tillgå. Efter att Vecchia gjorde comeback från sin skada har han noterats för fyra mål och en assist på fyra matcher. Efter tio omgångar har Rosenborg bara torskat en match.

Ställer man trupperna mot varandra så ska Rosenborg hållas minst lika högt. Det ska även sägas att RBK varit det bättre laget i så gott som samtliga ligamatcher den här säsongen. Med säkerhetsbältet (+0,5) på väljer jag att backa Rosenborg till 1,74.

Spel: Rosenborg +0,5 @ 1,74

Tävling: Eliteserien

Plats: Åråsen Stadion

Tid: 18:00

Odds BK – Molde: Molde -0,5 @ 1,89

Odds BK har haft svårt att hitta stabilitet i prestationerna, något som raden 4-0-6 vittnar om. Hemma på Skagerak Arena har odds-gänget torskat tre raka matcher, mot Ålesund, Sandefjord och Haugesund – inga topplag alltså. Nu när Molde gästar kommer det att krävas en bra prestation för att ha möjligheten på poäng.

Mästarna från 2019 har slutat topp 2 i Eliteserien de fem senaste åren. MFK besegrade de regerande mästarna Bodö/Glimt innan uppehållet och står nu på fem raka vinster i ligaspelet. Detta trots att Erling Moe haft en hel del skador under våren. Precis som innan landslagsuppehållet saknas Sinyan, Haraldseid och Ellingsen.

Trots att Molde fortfarande har ett par skador ska de ses med fin chans mot ett ojämnt Odds BK. MFK har vunnit de sex senaste mötena mot värdlaget från Skien, senast den elfte maj hemma på Aker Stadion med 3-0. Närmare 1,90 på Molde -0,5 känns således generöst.

Spel: Molde -0,5 @ 1,89

Tävling: Eliteserien

Plats: Skagerak Arena

Tid: 18:00

Jerv – Ham-Kam: 2 @ 2,22

På J.J. Ugland Stadion – Levermyr i Grimstad strålar två nykomlingar samman. FK Jerv ser inte ut att ha mycket att göra i finrummet. Det har blivit fyra raka nederlag för FKJ, senast med 0-5 hemma mot Sarpsborg. Det blev även förlust med 1-5 mot Tromsö i en träningsmatch under landslagsuppehållet. Ett av få intressanta nyförvärv inför säsongen var Juventus-fostrade Leandro Fernandes, men holländaren har dessvärre varit skadad under i stort sett hela säsongen och saknas även här.

Hamarkameratene, som vann både hemma- och bortamötet mot järvarna i fjol, är en klart starkare nykomling. Ham-Kam har haft svårt att vinna matcher sedan uppflyttning, men det har trots allt bara blivit två förluster efter nio omgångar. Gästerna har bland annat plockat poäng av topplag som Viking, Rosenborg och Lilleström. Det blev även seger mot Lilleström i en träningsmatch under uppehållet.

Järvarna ser kort och gott inte ut att hålla måttet i det norska finrummet. Ham-Kam har presterat på en betydligt högre och framförallt jämnare nivå. Därför håller jag gästerna som tämligen klara favoriter i Grimstad. 2,22 på raka tvåan är taget.

Spel: 2 @ 2,22

Tävling: Eliteserien

Plats: J.J. Ugland Stadion – Levermyr

Tid: 18:00

Trippeln

Lilleström – Rosenborg: Rosenborg +0,5 @ 1,74Odds BK – Molde: Molde -0,5 @ 1,89Jerv – Ham-Kam: 2 @ 2,22

Totalt odds: 7,30

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel