Dagens Trippel 2/4 2/4 “Engelsk trerätters”

Dagens Trippel 2/4 2/4 "Engelsk trerätters"

Äntligen är det slut på alla landskamper. I helgen återupptas de stora ligorna och till veckan väntar Champions League. Gott så! Dessutom rullar Allsvenskan igång under helgen. Den här lördagen har jag grävt fram en engelsk trippel till drygt sex gånger degen. Lycka till med era spel och ha en fin helg!

Trippeln finns att rygga här

Chelsea – Brentford: Brentford +1,5 @ 1,78

I Londonderbyt på Stamford Bridge tycker jag det finns goda skäl att backa underdogen.

Det är fortfarande tydliga problem inom Chelsea och framförallt ägarsituationen med Abramovich. Hur mycket det påverkar spelarna på planen är såklart svårt att veta.

Innan uppehållet gick Chelsea vidare till kvartsfinal i Champions League och känslan är att främst fokus ligger på Europaspelet. Tuchels mannar kommer trots allt inte att kunna hota varken Man City eller Liverpool i Premier League. Till veckan väntar Real Madrid i kvartsfinalen.

Brentford reser till Stamford Bridge med optimal status i truppen. Varken skador eller avstängningar stör. Formen är dessutom stigande. The Bees stod för flera fina insatser innan uppehållet – det blev vinster mot både Burnley (2-0) och Norwich (3-1) innan det blev en knapp förlust borta mot Leicester (1-2) där Brentford vann xG med 1,67 – 1,15. Eriksen har klivit rakt in i startelvan och dansken var även glödhet under uppehållet då han målade mot både Nederländerna och Serbien.

Med en hel del strul utanför planen och främst fokus på CL ställer jag mig tveksam till att Chelsea prisas runt 1,35 mot ett Brentford som är på uppgång. Kort och gott tycker jag oddset är för lågt på favoriten. Brentford +1,5 till 1,78 liras.

Spel: Brentford +1,5 @ 1,78

Tävling: Premier League

Plats: Stamford Bridge

Tid: 16:00

Leeds – Southampton: Över 2,5 mål @ 1,66

På ett kokande Elland Road är det som upplagt för målfest då Southampton gästar.

Leeds och Southampton har varit två lag som skapat mycket målchanser men också släppt till väldigt mycket bakåt. Leeds är seriens målgladaste lag (3,4 mål per match i snitt) och 20 av deras 30 ligamatcher har gått över 2,5 mål. Noterbart är att åtta av deras nio senaste matcher har innehållit minst tre pytsar.

Försvaret har sett något förbättrat ut efter att Jesse Marsch tog över rodret. Dock är amerikanen i grunden en tränare som förespråkar en offensiv fotboll. I vändningen senast mot Wolves (3-2) noterades Leeds för hela 3,29 i xG.

Southampton är mer stabilt gäng som har en frejdig offensiv med Adams och Broja. Dessutom finns frisparksspecialisten Ward-Prowse som tveklöst har en av ligans bästa högerfötter på liggande boll. Saints gick på ett par minor innan uppehållet mot Watford (1-2), Newcastle (1-3) och Aston Villa (0-4), men i det stora hela har Raffes mannar visat upp en hög lägstanivå under säsongen.

Jag räknar med att det blir fullt blås på Elland Road mellan två offensivt skickliga lag. Marschs mannar har distanserat sig från bottenstrecket så att vi får se ett återhållsamt Leeds känns långsökt. Över 2,5 mål till 1,66 är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,66

Tävling: Premier League

Plats: Elland Road

Tid: 16:00

Luton – Millwall: 1 @ 2,23

I Championship får vi ett trevligt odds på hemmafavoriten som varit ligans bästa lag under 2022.

Succélaget Luton Town återfinns smått sensationellt tredje plats, och det är ingen tabellplacering som Nathan Jones kriger behöver be om ursäkt för. Endast fyra lag har högre expected points. Sedan årsskiftet är som sagt The Hatters det laget som tagit flest poäng i Championship – elva av 16 ligamatcher har Luton vunnit det här året.

Playoff-aspiranten Millwall är inte heller några duvungar. Inför helgens matcher är avståndet upp till topp 6 fyra poäng. Dock ska det sägas att Londonlaget haft väldigt bra poängutdelning sett till lagets ofta mediokra prestationer. Dessutom ska man ha med sig att Millwall varit som klart bäst hemma på The Den.

Drygt 2,20 på Luton hemma på Kenilworth Road känns generöst mot ett i grunden mediokert Millwall som sällan övertygar på bortaplan. Min känsla är att marknaden undervärderar Luton något på grund av lagnamnet.

Spel: 1 @ 2,23

Tävling: Championship

Plats: Kenilworth Road

Tid: 16:00

Trippeln

Chelsea – Brentford: Brentford +1,5 @ 1,78Leeds – Southampton: Över 2,5 mål @ 1,66Luton – Millwall: 1 @ 2,23

Totalt odds: 6,58

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel