Dagens Trippel 2/5 2/5 “Måndagstrippel”

Dagens Trippel 2/5 2/5 "Måndagstrippel"

Det har dessvärre varit skral utdelning på tripplarna den senaste tiden, men igår gick samtliga tre spel in till drygt sju gånger degen då Mjällby, Tottenham och Bologna gjorde jobbet. Kul!

Den blågula bollen rullar vidare under måndagskvällen. Seriefinalen mellan Hammarby och Malmö FF kittlar såklart lite extra. Undertecknad har en speltanke på Tele2. Övriga spelförslag hämtas från Superettan och Bundesliga. Närmare tio gånger smeten betalar denna trerätters!

Trippeln finns att rygga här

Hammarby – Malmö FF: Under 2,5 mål @ 2,15

På Tele2 Arena är det seriefinal i Allsvenskan mellan Milos Milojevic gamla och nya klubb. Att Bajen ställs ut som knappa favoriter på plastmattan känns rimligt. I skrivande stund tycker jag inte att det finns något värde på 1X2-marknaden, däremot lockar ett målspel.

Cifuentes har sannerligen fått en smakstart på sitt Hammarby. Bajen har varit det bättre laget i samtliga matcher och står på full pott. Dock har bröderna från söder ställts mot relativt tacksamt motstånd ska sägas. Trots att “det svänger om Bajen” tycker jag framförallt att det är Cifuentes försvar som lyftas. Så här långt har Hammarby sett väldigt stabilt ut bakåt – blott två insläppta.

Guldfavoriten MFF har också öppnat starkt. Enda poängtappet var borta mot Värnamo (0-0). I prestigemötet senast mot IFK Göteborg (1-0) var det spelmässig dominans från di blåe. Vinsten mot Blåvitt blev dock dyrköpt då Christensen ådrog sig en skada – förväntas bli borta ett par veckor. Nalic och Thelin har även skadeproblem.

Jag är inne på att det här kan bli relativt målsnålt och Svenska Spel ligger högt på underspelet. Bajen har bara släppt in två bollar medan MFF står på ett insläppt mål. Framåt har inte Malmö sett lika skarpa ut och här saknas navet Christensen, möjligen också Thelin. Värt att nämna är även att endast en av Malmös fem matcher har gått över 2,5 kulor. 2,15 på under 2,5 mål känns således för högt.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,15

Tävling: Allsvenskan

Plats: Tele2 Arena

Tid: 19:00

Dalkurd – Öster: Öster -0,5 @ 2,17

Öster tippades i toppen av Superettan inför säsongen och inledningen från smålänningarna har inte på något sätt varit dålig. Nykomlingen Dalkurd bör ÖIF ses med bra chans mot.

Öster har en trupp för toppen av tabellen. Bergmark Wiberg (Falkenberg), Kozica (Trelleborg) och Rodic (Hammarby) är ett par fina nyförvärv. Efter fyra omgångar står ÖIF på två vinster, ett kryss och en förlust. Sett till lagets prestationer så känns sju poäng i underkant. I 1-1-matchen senast mot Västerås var det mer eller mindre spel mot ett mål, något som 20-1 i hörnor till Öster vittnar en del om.

Dalkurd är en svårbedömd nykomling. De grönklädda har stått för ett par okej insatser och ser ut att vara ett bollskickligt lag, dock uddlöst. Dalkurd har skapat få målchanser och efter fyra omgångar har det blivit tre 0-1-förluster. I 2-0-vinsten hemma mot Trelleborg gjorde de Dalkurd mål på i stort sett de enda chanserna som skapades.

Känslan är att det är botten som ställs mot toppen i Uppsala. Öster ska hållas som ett av seriens bästa lag och priser runt 2,15 på bortasegern känns högt mot en till synes medioker nykomling, konstgräs till trots. Öser -0,5 till 2,17 liras.

Spel: Öster -0,5 @ 2,17

Tävling: Superettan

Plats: Studenternas IP

Tid: 19:00

Leverkusen – Frankfurt: Leverkusen -1,5 @ 2,05

I Bundesliga tycker jag det mesta för att Leverkusen löser en bekväm trea. Kusarna hade knappast ställas mot Frankfurt i ett bättre läge.

Frankfurt är helt all in Europa League där de står med halva foten i finalen efter 2-1 i London mot West Ham i torsdags. Returen spelas kommande torsdag, således lär det bli rotation från Oliver Glasner den här måndagskvällen. I ligaspelet befinner sig Frankfurt i ett ingenmansland i tabellen och har inte nämnvärt att spela för. Lägg därtill att gästernas två bästa målskyttar, Borre (avstängd) och Jesper Lindström (skadad) missar matchen.

Med dessa underlag ska ett motiverat Leverkusen ses med toppchans. Bayer gör en stark säsong och återfinns på tredjeplats. I Schick och Diaby har kusarna ett par sylvassa vapen – duon har tillsammans smällt in 33 kassar i Bundesliga, blott nio färre än vad hela Frankfurt gjort tillsammans.

Ett mer utvilat, klart mer motiverat samt i grunden mer kompetent Leverkusen ska tveklöst ses med toppchans hemma på BayArena. Jag blir förvånad ifall Bayer -1,5 stänger över dubbel deg. Leverkusen -1,5 till 2,05 blir spelet.

Spel: Leverkusen -1,5 @ 2,05

Tävling: Bundesliga

Plats: BayArena

Tid: 20:30

Trippeln

Hammarby – Malmö FF: Under 2,5 mål @ 2,15Dalkurd – Öster: Öster -0,5 @ 2,17Leverkusen – Frankfurt: Leverkusen -1,5 @ 2,05

Totalt odds: 9,56

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel