Dagens Trippel 2/6 2/6 “Nations League-trippel till högt…

Dagens Trippel 2/6 2/6 "Nations League-trippel till högt…

Ikväll inleds Nations League-äventyret för Sveriges del i Ljubljana. Även fast Blågult hade problem på resande tass i VM-kvalet känns oddset på Jannes vikingar högt. En spansk favorit samt ett överspel från Balkanhalvön gillas också. Närmare 10,00 gånger degen betalar trippeln!

Trippeln finns att rygga här

Slovenien – Sverige: 2 @ 2,25

Sverige tillhör nu B-divisionen efter att ha åkt ur A-divisionen 2020. Blågult inleder borta mot Slovenien vilket absolut inte är någon enkel match. Dock känns oddset som sagt lockande.

Slovenien är gruppens svagaste kort på pappret. Värdnationen i särklass största stjärna är målvakten Janne Oblak. Kreatören Josip Ilicic saknas vilket försvagar offensiven rejält. Slovenerna gjorde inget vidare VM-kval förra året då de slutade på fjärde plats i gruppen, bakom Slovakien, Ryssland och Kroatien.

Position för position är Sverige ett klart bättre landslag. Lindelöf, Ekdal och Zlatan saknas den här samlingen men i det stora hela ser truppen riktigt slagkraftig ut. Bortsett från bortamatcherna mot Grekland och Georgien i VM-kvalet har Blågult gjort ytterst få dåliga landskamper under Jannes styre. Kommer Sverige upp i en skaplig insats i Ljubljana är jag övertygad om att vi har en bra segerchans.

2,25 är ett odds som tilltalar både hjärnan och hjärtat.

Spel: 2 @ 2,25

Tävling: Nations League

Plats: Stozice Stadium

Tid: 20:45

Spanien – Portugal: 1 @ 2,10

I Sevilla stundar ett häftigt derby i Sevilla.

Spanien är en av de europeiska nationerna som sett bäst ut de senaste åren, om inte allra bäst till och med. Spanjackerna gjorde ett riktigt bra EM där de åkte ut mot Italien i semifinalen efter straffar, trots ett rätt stort spelövertag. La Roja fick dock revansch på Italien i Nations League i höstas då Spanien gick hela vägen till finalen.

Den spanska truppen håller som brukligt toppklass och trots att Portugal står på andra sidan räknar jag med att Spanien blir det spelförande laget i Sevilla, som de så gott som alltid blir. Portugal är ett mer ålderstiget landslag. Stommen med Pepe, Moutinho och Ronaldo har tveklöst passerat bäst föredatum. Ronaldo & Co gjorde inget vidare EM och i VM-kvalet förra året slutade de tvåa i gruppen efter Serbien.

Spanien ska hållas högre och hemma i Sevilla tycker jag 2,10 på raka ettan är ett fint spel.

Spel: 1 @ 2,10

Tävling: Nations League

Plats: Estadio Benito Villamarín

Tid: 20:45

Serbien – Norge: Över 2,5 mål @ 2,10

I samma grupp som Sverige ska Serbien och Norge mäta krafter i Belgrad.

Serbien är en oberäknelig nation som besitter väldigt hög potential. Något grabbarna från Balkan visade i VM-kvalet då de vann gruppen före Portugal. Trots att stjärnskottet Vlahovic saknas i truppen finns det en stark offensiv med spelare som Djuricic, Tadic, Mitrovic och Milinkovic-Savic.

Norge är en annan spännande nation som rimligtvis borde ha fina år framför sig. Ödegaard och framförallt Håland är två spelare som redan håller världsklass. I den senaste landskampen blev det seger med hela 9-0(!) mot Armenien där Ödegaard, Håland och King hade stor show. I försvaret finns det dock vissa frågetecken – blott två försvarare har gjort över 20 landskamper – Meling och Strandberg.

Båda lagens styrkor sitter i offensiven. Alla Serbiens hemmamatcher gick över 2,5 mål under VM-kvalet och här ställer jag mig något frågande till att undern ställs ut som relativt klar favoriter. 2,10 på att det blir minst tre mål i matchen är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,10

Tävling: Nations League

Plats: Stadion Rajko Mitic

Tid: 20:45

Trippeln

Slovenien – Sverige: 2 @ 2,25Spanien – Portugal: 1 @ 2,10Serbien – Norge: Över 2,5 mål @ 2,10

Totalt odds: 9,92

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel