Dagens Trippel 20/4 20/4 “Allsvenskan & Premier League”

Dagens Trippel 20/4 20/4 "Allsvenskan & Premier League"

Liverpool och Inter gjorde jobbet med marginal under gårdagen men dessvärre lyckades inte riktigt Trelleborg knyta ihop säcken mot Östersund, trots ett kraftigt spelövertag. Nya tag ikväll då Allsvenskan smäller upp en ny omgång. Kalmar gillas i bortamötet mot Giffarna medan ett målspel faller mig i smaken i Östergötland. Senare under kvällen har jag även en Premier League-idé

Trippeln finns att rygga här

Sundsvall – Kalmar: 2 @ 1,80

Kalmar har inlett säsongen starkt och bör kort och gott ses med bra chans i bortamötet mot Giffarna.

Nederlagstippade Sundsvall hade det tufft under försäsongen och inledningen på Allsvenskan har varit allt annat än lovande. Insatsen i premiären borta mot Sirius var okej, men noll poäng och nio insläppta efter tre omgångar är för dåligt.

En stor anledning till att Giffarna tog klivet upp från Superettan i fjol var stjärnan Hallenius. Men han drog korsbandet under försäsongen vilket såklart är ett enormt avbräck. Nu vilar ett enormt stort ansvar på Engblom i offensiven. Amerikanen Joe Corona är avstängd här.

Kalmar gjorde det riktigt bra under fjolåret och trots en hel del spelartapp inför den här säsongen ser Henke Rydströms smålänningar ut att alltjämt hålla en hög nivå. KFF står på sex poäng efter tre omgångar och då ska det sägas att de rödvita blev berövade på ett mål i 0-1-torsken mot Malmö FF i premiären.

Pålitliga Oliver Berg har fått en smakstart på säsongen. Nyförvärv som Olafsson, Netabay och Skrabb har även levererat direkt. Rydströms mannar är bollskickliga och ska inte ha några bekymmer med att lira på konstgräs. Därmed tycker jag 1,80 på Kalmar känns högt mot seriens troligtvis seriens svagaste kort.

Spel: 2 @ 1,80

Tävling: Allsvenskan

Plats: NP3 Arena

Tid: 19:00

Norrköping – Häcken: Över 2,5 mål @ 1,69

I Östergötland drabbar två offensivt skickliga lag samman. Jag tror att det här kan bli en målrik tillställning.

IFK Norrköping har på alla sätt fått en tung inledning. Peking har torskat samtliga tre matcher och endast noterats för ett mål framåt. Dock har insatserna borta mot både AIK (0-1) och Djurgården (1-2) varit skapliga. I förlusten mot DIF stod Rikard Norlings mannar upp riktigt bra och faktum är att Peking hade kunnat gå upp i en 2-0-ledning ifall Totte Nyman hade förvaltat sin straff.

I fjol var Norrköping ett av de lagen med högst målsnitt i Allsvenskan. 19 av deras 30 matcher gick över 2,5 mål – flest i serien.

Häcken gick på pumpen i derbyt senast mot IFK Göteborg med 0-2 där Hodzic blev utvisad. Någon toppeninsats var det inte men i de två tidigare matcherna har Hisingslaget stått för ruskigt bra prestationer. Jeremejeff & Co slaktade AIK (4-2) i hemmapremiären och i den andra omgången borde Häcken ha vunnit med större siffror mot Degerfors (2-1).

I fjol gick 18 av Häckens 30 matcher över 2,5 mål.

Norrköping har skapat en del målchanser i sina två senaste matcher och det bör bara vara en tidsfråga innan det lossnar för Totte Nyman som öste in mål under försäsongen. Mot ett offensivt skickligt Häcken räknar jag med en underhållande tillställning med mycket målchanser åt båda hållen. Över 2,5 mål till 1,69 är således taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,69

Tävling: Allsvenskan

Plats: Platinumcars Arena

Tid: 19:00

Everton – Leicester: 1 @ 2,38

I Premier League tror jag motivation kan slå klass på Goodison Park.

Läget är fortfarande prekärt för Everton, men vinsten senast mot Man United har gett lite arbetsro. The Toffees gör i det stora hela en bedrövlig säsong men här ställs Frank Lampards mannar mot Leicester i ett väldigt passande läge.

Everton har fått tillbaka flera spelare från skadelistan och laget har kunnat fokusera på den här matchen en längre tid. Det senaste mötet med Man United spelades den 9:e april – över två veckor sedan alltså.

Leicester har i sin tur stått för riktigt bleka prestationer på slutet och känslan är att främst fokus ligger på Europa Conference League. I Premier League befinner sig The Foxes i ett ingenmansland i tabellen. I helgen stod Leicester för en ny riktigt svag prestation borta mot Newcastle då det blev torsk med 1-2. Ndidi och Vardy saknas alltjämt på grund av skador.

Everton ska vara all in här och med drygt två veckors vila räknar jag med att Lampards mannar kommer upp i en skaplig prestation på Goodison. Här har de vunnit tre av de fem senaste matcherna. Ett något utcheckat, hårt matchat och fortsatt skadedrabbat Leicester ska helt klart vara en passande motståndare. Närmare 2,40 på raka ettan är taget.

Spel: 1 @ 2,38

Tävling: Premier League

Plats: Goodison Park

Tid: 20:45

Trippeln

Sundsvall – Kalmar: 2 @ 1,80Norrköping – Häcken: Över 2,5 mål @ 1,69Everton – Leicester: 1 @ 2,38

Totalt odds: 7,24

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel