Dagens Trippel 21/4 21/4 “Svenskt och spanskt”

Dagens Trippel 21/4 21/4 "Svenskt och spanskt"

Allsvenskan, La Liga samt en Premier League-match står i blickfånget under torsdagskvällen. Jag riktar in mig på den svenska och spanska scenen där undertecknad hittat ett par intressanta spel till högre odds. Kvällens trippel betalar närmare tio gånger insatsen. Dags för storslam!

Trippeln finns att rygga här

Helsingborg – Elfsborg: Under 2,5 mål @ 1,95

På Olympia ställs nollpoängaren Helsingborg mot guldkandidaten Elfsborg. HIF har bara lyckats göra ett mål och mot Jimmy Thelins ramstarka boråsare tror jag inte att det bli någon målfest.

Jörgen Lennartssons HIF är det laget som skapat minst kvalificerade målchanser så här långt. Motståndarna har lyckats stänga ner skyttekungen Van den Hurk och därmed har rätt mycket varit vunnet. I 0-1-förlusten senast mot Sirius i Uppsala hade skåningarna endast 0,47 i expected goals.

Elfsborg är skickligare och mer spelande lag som likt i fjol förväntas tillhöra toppen av Allsvenskan. Även fast det “bara” blivit fyra poäng efter tre omgångar har spelet sett bra ut. I bortamötet mot Malmö FF (1-1) skapade boråsarna minst lika många målchanser som MFF. Lite retroaktiv utdelning blev det i hemmamötet senast som slutade 4-1 mot Värnamo.

Elfsborg är såklart favoriter, men jag tror ändå att boråsarna kan få problem att bryta ner HIF. Thelins mannar kommer att vilja hålla bollen längs backen vilket såklart blir lite lurigare på naturgräs. Samtidigt ska man ha med sig att HIF:s försvar har sett helt okej ut under inledning. Ett förmodat defensivt inriktat Helsingborg räknar jag med håller nere siffrorna. Under 2,5 mål till 1,95 blir spelet.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,95

Tävling: Allsvenskan

Plats: Olympia

Tid: 19:00

Espanyol – Rayo Vallecano: 1 @ 2,48

I Katalonien strålar två jämna lag samman på RCDE Stadium. Både Espanyol och Rayo Vallecano har varit som dag och natt hemma kontra borta och i Barcelona anser jag att katalanerna ska vara större favoriter än vad oddsen gör gällande.

Espanyol har presterat på en stabil nivå under hela säsongen, framförallt på RCDE Stadium där de vunnit de tre senaste matcherna. Här har de raden 9-4-3. Storstjärnan Raúl de Tomás gör en riktigt bra säsong och återfinns på andra plats i skytteligan bakom Benzema med sina 15 fullträffar. Närmast kommer Espanyol från en lovande insats borta mot Atlético Madrid (1-2) där Atléti lyckats avgöra i den tionde(!) stopptidsminuten.

Gästerna från Madrid är seriens formsvagaste gäng. 0-1-förlusten borta mot Alavés i helgen var 13(!) ligamatchen i följd utan seger. I Vallecas brukar Rayo komma upp i fina insatser men det råder ingen som helst tvekan om att bortaspelet varit undermåligt hela säsongen. Blott sex pinnar har Rayo tagit på resande tass. Försvararen Ivan Balliu är avstängd, frågetecken sätts även kring Saveljich och kuggen Falcao (skadade) som saknades senast mot Alavés.

Ett skadefritt Espanyol hemma i Katalonien ska i mitt tycke gälla som större favoriter än vad oddsen gör gällande mot seriens allra formsvagaste lag. Hela 2,48 på raka ettan känns riktigt bra.

Spel: 1 @ 2,48

Tävling: La Liga

Plats: RCDE Stadium

Tid: 19:00

Real Sociedad – Barcelona: Under 2,5 mål @ 2,02

Det är inte första gången den här säsong, men jag säger det ändå återigen. Underspel känns alltid aktuellt på Anoeta och jag ser ingen anledningen till varför undersidan skulle vara dålig även fast det är Barcelona som kommer på besök den här gången.

Real Sociedad är ett cyniskt possession-gäng som försöker mala ner motståndarna, framförallt hemma i Baskien där La Real troligtvis är hela Europas målsnålaste lag. I La Liga är baskerna det laget som gjort minst och släppt in minst mål på hemmaplan – målskillnad 12:6 på 16 matcher. Det ger oss ett målsnitt på blott 1,9 mål per match i snitt. Endast en av deras 16 hemmamatcher har gått över 2,5 mål.

Dessvärre har Alexander Isak varit helt iskall hela säsongen, istället har Mikel Oyarzabal (9 mål) dragit ett stort lass i offensiven. La Reals bästa målskytt saknas dock alltjämt på grund av en skada vilket är ett enormt offensivt avbräck.

Smekmånaden verkar vara över för Xavi och hans Barcelona som återigen tagits ner på jorden. Uttåget mot Frankfurt i Europa League följdes upp med en 0-1-förlust hemma mot Cádiz i måndags. Det finns mängder av intressanta spelare i Xavis trupp, men ett par av hans yngre förmågor är skadade. Såsom Pedri och Ansu Fati.

Att Barca är ett relativt målrikt lag tror jag spelar mindre roll då Sociedad står för motståndet på Anoeta. La Reals hemmamatcher har sett ut på liknande sätt hela säsongen – lågt tempo, mycket avblåsningar och få målchanser. Dessutom ska man ha med sig att “endast” hälften av Barcas bortamatcher har gått över 2,5 mål i La Liga. Summa summarum gillar jag under 2,5 mål till drygt dubbel deg skarpt.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,02

Tävling: La Liga

Plats: Estadio Anoeta

Tid: 21:00

Trippeln

Helsingborg – Elfsborg: Under 2,5 mål @ 1,95Espanyol – Rayo Vallecano: 1 @ 2,48Real Sociedad – Barcelona: Under 2,5 mål @ 2,02

Totalt odds: 9,76

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel