Dagens Trippel 21/9 21/9 “Nations League-trippel”

Dagens Trippel 21/9 21/9 "Nations League-trippel"

Under onsdagen återupptas Nations League med en match från B-divisionen där Skottland och får besök av Ukraina på Hampden Park. De ukrainska hjältarna segrade på den här arenan i somras och jag är inne på att det återigen kan bli en bortaseger i Glasgow. Trippeln rullar sedermera vidare under torsdagen med Frankrike – Österrike samt Turkiet – Luxemburg.

Speltipset finns att rygga här

Skottland – Ukraina: Ukraina +0 @ 2,01

Det ukrainska landslaget står enade och trots allt som händer i hemlandet har Ukraina bevisligen lyckats kraftsamla. I somras grävde de gulblå hjältarna fram en 3-1-seger borta mot Skottland i den uppskjutna playoff-semin till VM. Däremot tog det stopp i “finalen” mot Wales (0-1), detta trots att Ukraina var det klart bättre laget i Cardiff.

Förlusten mot Wales är Ukrainas enda nederlag sedan uttåget mot England i EM 2021. I Nations League har de gulblå inlett lovande – efter tre omgångar toppar östeuropéerna gruppen med sju inspelade poäng. Truppen som sådan ser spetsig ut med klasspelare som Yaremchuk, Malinovskyi och Yarmolenko, dock saknas Zinchenko (skadad).

Samma höjd finns det inte hos Skottland. Offensiven med Fraser, Dykes och Adams är trubbig, något som blev väldigt tydligt i EM. Skottarna stod även för en usel prestation den förra samlingen då de blåvita föll med hela 0-3 i derbyt mot Irland. Den här samlingen saknas dessutom Liverpool-stjärnan Robertson på grund av en skada.

Speltips

De brittiska lagen må vara starka på hemmagräset men här anser jag ändå att oddset på Skottland är för lågt. Ukraina +0 till 2,01 känns som en fin position att ta. Spelet innebär att vi får stålarna tillbaka ifall matchen slutar oavgjort.

Spel: Ukraina +0 @ 2,01

Tävling: Nations League

Plats: Hampden Park

Tid: 20:45

Frankrike – Österrike: Österrike +1,5 @ 1,75

I A-divisionen hade knappast Österrike kunnat ställas mot Frankrike i ett mer passande läge. Coach Didier Deschamps har ett helt koppel av spelare på skadelistan. Den här samlingen saknas bland annat kaptenen Lloris, Digne, bröderna Hernandez, Kanté, Pogba, Kimpembe, Coman och målspottaren Benzema. Inga dussinlirare direkt.

Som om det inte vore nog med detta har Frankrike inlett Nations League uselt. Efter fyra omgångar står Les Bleus på blott två inspelade poäng. Bortamötet mot Österrike slutade 1-1.

Österrike har i sin tur överträffat förväntningarna. Förutom poängen mot Frankrike har även “alplandet” krossat Kroatien på Balkanhalvön med 3-0. I truppen finns tunga namn som Sabitzer, Alaba och Arnautovic. Den sistnämnda toppar skytteligan i Serie A med sina sex baljor för Bologna.

Speltips

Vid normala fall ska en nation som Österrike vara en munsbit för Frankrike hemma i Paris. Men nu när Deschamps saknar en hel drös av klasspelare är jag inne på att gästerna kommer att kunna stå upp bättre på Stade de France än vad oddsen gör gällande. Österrike +1,5 till 1,75 är taget.

Spel: Österrike +1,5 @ 1,75

Tävling: Nations League

Plats: Stade de France

Tid: 20:45

Turkiet – Luxemburg: Turkiet -1,5 @ 1,80

Turkiet ser föga förvånande ut att vara alldeles för starka för C-divisionen. Även fast turkarna haft ett par tunga år bakom sig så håller ändå Hakan Calhanoglu & Co en skaplig nivå fortsatt. Efter fyra omgångar av Nations League-gruppen står Turkiet på full pott och 14:0(!) i målskillnad. I bortamötet mot Luxemburg (2-0) var Turkiet det klart bättre laget.

Det ska sägas att Luxemburg inte längre är någon blåbärsnation. Lilleputtlandet är flera nivåer bättre än nationer som San Marino, Malta, Gibraltar etc, något besökarna visade i VM-kvalet förra året. Med det sagt ska det ändå mycket till för att Luxemburg ska kunna hävda sig mot den här typen av motstånd. Spelarmaterialet är tveklöst begränsat – att AIK:s Vincent Thill är en nyckelspelare i landslaget säger en hel del.

Speltips

Det ska vara klasskillnad mellan lagen. Turkiet är generellt starka hemma vid Bosporen och kommer turkarna upp i en skaplig insats är jag övertygad om att Luxemburg får det svårt. Turkiet -1,5 till 1,80 känns generöst med dessa underlag.

Spel: Turkiet -1,5 @ 1,80

Tävling: Nations League

Plats: Basaksehir Fatih Terim-stadion

Tid: 20:45

Trippeln

Skottland – Ukraina: Ukraina +0 @ 2,01Frankrike – Österrike: Österrike +1,5 @ 1,75Turkiet – Luxemburg: Turkiet -1,5 @ 1,80

Totalt odds: 6,33

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel