Dagens Trippel 22/4 22/4 “Fredagstrippel”

Dagens Trippel 22/4 22/4 "Fredagstrippel"

Äntligen är helgen här! Det finns gott om godbitar att sätta tänderna i, men det är främst under lördagen och söndagen. Fredagen är inte lika stjärnspäckad men jag har scannat menyn och tagit fram tre spel till kvällen. Närmare åtta gånger smeten betalar trippeln.

Trippeln finns att rygga här

Sönderjyske – Vejle: Över 2,5 mål @ 2,02

Läget är prekärt för både Sönderjyske och Vejle i den danska nedflyttningsserien. Båda lagen är så gott som piskade att vinna den här matchen vilket jag tror kan påverka matchbilden.

Emil Holms Sönderjyske slutade sist i grundserien och är jumbo i nedflyttningsgruppen. När sex omgångar återstår är avståndet upp till säker mark hela nio poäng. De ljusblå kommer dock till spel med lite vind i seglen efter hemmasegern senast mot AGF (2-1) där Nicolaj Thomsen avgjorde i den 95:e minuten. Emil Holm gjorde tidigare i matchen ett 2-1-mål som vinkades av för offside.

Vejle är två pinnar bakom Sönderjyske i tabellen. VFB har stått för ett par okej insatser på slutet men haft svårt att förvalta målchanserna, såsom i den senaste matchen mot Nordsjälland (0-0) där Vejle spelade i numerärt överläge under i stort sett hela matchen.

Sönderjyskes nyförvärv Emil Berggreen är avstängd vilket är ett offensivt avbräck. Överlag tycker jag dock det finns en hel del som talar för att den här matchen kommer att innehålla ett par kassar.

Både Sönderjyske och Vejle snittar en bit över 2,5 mål per match.Senaste gången lagen möttes vann Vejle med 3-1.Ett relativt tidigt borde öppna upp matchen.Med tanke på tabelläget lär både lagen gå för det vid ett eventuellt likaläge en bit in i den andra halvleken.

Dryga dubbeldegen på över 2,5 mål blir spelet.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,02

Tävling: Superligaen

Plats: Sydbank Park

Tid: 19:00

Wolfsburg – Mainz: 1 @ 2,48

I Bundesliga får vi ett till synes saftigt odds på hemmafavoriten.

Wolfsburg gör en svag säsong. Med fyra omgångar kvar är inte kontraktet helt säkrat. 1-6-torsken i den förra omgången borta mot Dortmund var sannerligen inget styrkebesked, dock ska det sägas att resultatet var kraftigt i överkant. BVB gjorde mål på i stort sett alla chanser.

Hemma på Volkswagen Arena har “vargarna” ändå varit okej på slutet. Här har de vunnit tre av de fem senaste matcherna – 4-0 senast mot Jocke Nilssons Bielefeld.

Mainz är ett starkt kollektiv som släppt till få målchanser och gjort det bra efter förutsättningarna. Dock befinner sig Mainz i ett ingenmansland i tabellen och känslan är att de börjat checka ut något – fyra raka matcher utan seger. I 0-0-matchen senast hemma mot Stuttgart fick inte Mainz iväg ett enda skott på mål. Försvararen Hack och mittfältaren Jae-Sung uppges missa matchen på grund av skador.

Jag tror ett förmodat mer motiverat och desperat Wolfsburg ska ha bättre chanser här än vad oddsen gör gällande. Ställer man startelvorna mot varandra ska Die Wölfe vara minst lika starka som Mainz. Endast fyra lag i serien har högre värderade trupper än Wolfsburg. Lägg därtill att Mainz varit helt iskalla på bortagräs – raden 2-2-11.

Allt som allt känns 2,48 generöst.

Spel: 1 @ 2,48

Tävling: Bundesliga

Plats: Volkswagen Arena

Tid: 20:30

Huddersfield – Barnsley: 1 @ 1,60

I Championship ställs toppen mot botten på John Smith’s Stadium. Trots att det skiljer 43 poäng mellan lagen får vi ett i mitt tycke rätt högt odds på Huddersfield.

Huddersfield är seriens stora succégäng. Med relativt små medel har spanjoren Carlos Corberán förvandlat det här bygget till ett väldigt framgångsrikt lag. Försvaret är ramstarkt samtidigt som Hudds visat upp ett effektivt omställningsspel, framförallt under den andra halvan av säsongen. 2-0-segern i den förra omgången borta mot Middlesbrough var fullt rättvis och således ytterligare ett styrkebesked. Sett till all form av grundläggande statistik så är Middlesbrough ett av de lagen med bäst siffror i serien.

Barnsley har i sin tur varit seriens kanske största besvikelse. Poya Asbaghi kom till klubben i ett otacksamt läge och dessvärre har inte svensken fått någon vidare fart på maskineriet. Torsken senast hemma mot bottenkollegan Peterborough gör att Barnsley nu i praktiken är klara för degradering. Med fyra matcher kvar har Poyas krigare elva pinnar upp till säker mark.

Hudds är ett lag som fortfarande värderas ganska lågt av marknaden, med visst fog ska sägas. Det finns helt klart ett par gäng i serien som har starkare trupper och bättre siffror, expected goals bland annat. Dock ska Hudds tveklöst ses med toppchans hemma mot jumbon Barnsley som befinner sig i ett helt hopplöst läge.

1,60 på raka ettan känns bra nog.

Spel: 1 @ 1,60

Tävling: Championship

Plats: John Smiths’ Stadium

Tid: 20:45

Trippeln

Sönderjyske – Vejle: Över 2,5 mål @ 2,02Wolfsburg – Mainz: 1 @ 2,48Huddersfield – Barnsley: 1 @ 1,60

Totalt odds: 7,95

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel