Dagens Trippel 22/6 22/6 “Stanley Cup-final samt finsk-…

Dagens Trippel 22/6 22/6 "Stanley Cup-final samt finsk-…

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-06-22 09:19

Det är inget superutbud av matcher under onsdagen men flera fina spel finns ändå att förmedla. Colorados insats borta mot Tampa häromsistens var spelmässigt jättebra utan att det för den delen blev något resultat att snacka om. Denver-klubben har dock finfint läge till seger denna gång. På Åland kommer Mariehamn få bekymmer och i Egypten är Al Ahly ett gäng som ska vinna med ett par bollar mot Ghazl El-Mahallah.

Trippeln finns att rygga här

⏰ Spelstopp: 17:59

Mariehamn – HJK: Bortaseger @ 1,46

I en haltande Veikkausliiga är Mariehamn ett av lagen som just nu får slåss för sin vidare existens i botten av tabellen. Klubben från Åland har på tio försök bara mäktat med att vinna en futtig match under våren och Kamratföreningen är ett givet inslag i en kommande “nedflyttnings-grupp”.

HJK är å sin sida kolossen i Finland. Klubben från Helsingfors kan stoltsera med fyra ligaguld sett till de fem senaste åren och även nu finns såklart Toni Koskela och hans mannar med i den yttersta toppen. Lite oväntat snubblade gästerna till hemmavid mot AC Oulu i helgen då Radulovic drog på sig dubbla gula och därtill en straff som innebar 0-1 som också blev slutresultatet. Ligans bästa bortalag kommer dock hoppa tillbaka in på segerspåret nu. Mariehamn känns tveksamma överlag och har inte heller fått segra inbördes på Wiklöf Holding Arena sedan en cupmatch 2015!

Tvåan till 1,40-1,50 är ett jättebra spel att plocka med då vi bygger onsdagens trippel.

Spel: Bortaseger @ 1,46Tävling: VeikkausliigaPlats: Wiklöf Holding ArenaTid: 18:00TV: –

Al Ahly – Ghazl El-Mahalla : Al Ahly -1,5 @ 2,05

Dags att kasta oss in i ett hett seriespel från Egypten. Al Ahly är klubblaget som varit ledande under egentligen hela 2000-talet. Kairo-klubben har vunnit smått galna 42 inhemska ligatitlar och därtill också tio CAF Champions League-vinster varav åtta av dessa har kommit från 2001 och framåt. Med andra ord är det en röd gigant som även i år har ett stort favoritskap över sig.

Inför hemmamatchen mot Ghazl El-Mahalla visar värdarna sex raka i Premier League utan förlust och i toppmötet mot Zamalek häromsistens fick Mohamed Sherif och hans lagkompisar med sig ett godkänt 2-2-resultat efter att ha legat under med 1-2. Gästerna håller inte samma nivå. Bortaspelet svajar ordentligt vilket en seger på sju försök visar. Även inbördes är det extremt stor favör för Kairo-gänget. Besökarna har också släppt in 15 av sina totalt 24 mål utanför sin egen gräsmatta.

Ettan med lite extra krydda i form av ett -1,5-handicap känns helgjutet.

Spel: Al Ahly -1,5 @ 2,05Tävling: Premier League, EgyptenPlats: Al-Salam Stadium CairoTid: 21:30TV: –

Tampa Bay – Colorado: Bortaseger @ 2,38

Från fotboll till hockey. Tampa Bay vann den ytterst viktiga match 3 med klara siffror (6-2) och därmed är Hedman och company på allvar med i matchen igen. Efterspelet var dock till viss del koncentrerat kring den dumma tackling som Devon Toews satte in på superstjärnan Kucherov. Ryssen haltade av isen med sex minuter kvar drygt i en sekvens då matchen redan var avgjord. Nu finns en del frågor kring superstjärnans fortsatta medverkan såklart och dessutom också om Bolts kan fokusera på rätt saker inför fortsättningen.

Sett till matchen i Amalie Arena så finns det fog att ifrågasätta 6-2-segern något. Avalanche var väl så bra som Tampa och kollar vi skotten vann Denver-klubben med 39-32 och även xG:n ramlade klart och tydligt över till Avs favör. Landeskog och hans lagkompisar vann expected goals-nuffrorna med 6,7 mot 4,3. Smått galna siffror sett till utfallet. Att Vasilevski tog revansch på sig själv efter 0-7-förlusten i Ball Arena matchen innan kan nog inte visas mer tydligt än så här.

Inför den fjärde duellen mellan lagen sätter vi ändå Colorado som den lilla favoriten. Trots bortabana och trots 2-6:an i baken nyligen. Sett till linorna i stort och Makar, Landeskog, MacKinnon, Rantanen med flera i riktigt gott slag luktar det snabb revansch nere i “the Sunshine State”. Tvåan spelas som sista drag på trippeln.

Spel: Bortaseger @ 2,38Tävling: NHL, Stanley CupPlats: Amalie ArenaTid: 02:07TV: TV10, Viaplay

Trippeln

Mariehamn – HJK: Bortaseger @ 1,46
Al Ahly – Ghazl El-Mahalla: Al Ahly -1,5 @ 2,05Tampa Bay – Colorado: Bortaseger @ 2,38

Totalt odds: 7,12

Trippeln finns att rygga härs

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel