Dagens Trippel 23/4 23/4 “Championship-trippel”

Dagens Trippel 23/4 23/4 "Championship-trippel"

Englands hetaste liga förgyller min lördagsbong. I måndags gick det vägen då Millwall, Forest samt ett överspel löste biffen. Den här lördagen väljer jag att hålla Derby och Middlesbrough i handen, och återigen kliver jag på ett överspel från en match där Viktor Gyökeres Coventry är inblandade.

Trippeln finns att rygga här

Derby – Bristol City: 1 @ 2,10

Trots att det nu står klart att Derby degraderats till League One borde Wayne Rooneys gäng kunna avsluta snyggt. Ett motiverat och i grunden svagt Bristol City ska de ha alla möjligheter att bemästra i säsongens näst sista hemmamatch.

Rooney och hans krigare har gjort det otroligt bra efter förutsättningar. Trots en brandskattad trupp och 21 poängs avdrag har man inte kunnat räkna bort Derby förrän förra helgen då det blev förlust borta mot QPR med 0-1. Derby såg ut som det klart bättre laget på Loftus Road och “vann” expected goals med tydliga 1,51 – 0,80. Tom Lawrence blev utvisad i matchen och är nu avstängd vilket är ett avbräck.

Fansen har hela tiden stått bakom Rooney och hemma på Pride Park har Derby lyckats prestera som ett topplag. På hemmaplan har de vitsvarta raden 11-7-3. Åtta av de elva senaste matcherna har Derby vunnit på Pride Park. För lite drygt en vecka sedan fick Premier League-klara Fulham stryk på den här arenan.

Bristol City har redan säkrat ett nytt kontrakt. Dock hade The Robins legat bakom Derby i tabellen ifall det inte vore för poängavdraget. Detta trots att Nigel Pearsons gubbar haft väldigt bra poängutdelning sett till prestationerna. Bristol äger oftast lite boll i matcherna och som helhet ser laget rätt begränsat ut. I den senaste matchen mot Sheffield United (1-1) var man stundtals utspelade.

Nu handlar det bara om att avsluta snyggt och “gå ut och köra”. Något som bör passa Rooneys energifyllda manskap bra. Ett blekt Bristol City som inte har någonting att spela för tror jag är en passande motståndare. Drygt dubbelt på raka ettan hugger jag.

Spel: 1 @ 2,10

Tävling: Championship

Plats: Pride Park

Tid: 16:00

Swansea – Middlesbrough: Middlesbrough -0,5 @ 2,27

I Wales väntar en tuff bortamatch för ett pressat Middlesbrough. Boro är inne i en sämre period men känslan är att marknaden har bakat in formdippen lite väl mycket i oddsen.

Middlesbrough har spelat en fin boll hela säsongen och ska i mitt tycke värderas som ett av seriens bästa lag. Detta trots att Boro nu riskerar att missa topp 6. De rödvita står på fyra raka matcher utan seger och nu är det tre poäng upp till playoff, dock med en match mindre spelad än flera konkurrenter.

Formen må vara nedåtgående, men man måste såklart se kunna se på det hela ur ett större perspektiv. Ser man till expected points så är det bara Fulham som har bättre siffror än Middlesbrough vilket såklart säger en hel del.

Swansea är relativt svårslagna hemma i Wales, men “svanarna” har inte mycket att spela för och är i grunden ett klart sämre lag än Middlesbrough. I de tre senaste matcherna mot Derby (2-1), Barnsley (1-1) och Reading (4-4) har Swansea haft lägre expected goals än motståndarna. I den helt galna tillställningen mot Reading tappade Swansea en 4-1-ledning och det var inte alls orättvist sett till matchbilden.

Ett mer motiverat och framförallt mer kompetent Middlesbrough, som måste gå för tre poäng, ska i mitt tycke gälla som större favoriter än vad oddsen pekar på. 2,27 på Middlesbrough -0,5 klickas.

Spel: Middlesbrough -0,5 @ 2,27

Tävling: Championship

Plats: Liberty Stadium

Tid: 16:00

West Bromwich – Coventry: Över 2,5 mål @ 2,05

När tre omgångar återstår måste West Brom och Coventry gå rent för att ge sig själva chansen att komma topp 6. Att WBA ska lösa playoff är väldigt långsökt med tanke på att avståndet upp är sex poäng. Coventry har i sin tur fyra pinnar till topp 6.

West Brom har inte alls kommit upp i förväntad nivå, i alla fall inte under den andra halvan av säsongen. The Baggies inledde säsongen oerhört starkt men under 2022 är WBA ett av de lagen i hela serien som gått sämst.

I den förra omgången blev det torsk med hela 0-4 borta mot Nottingham Forest där utvisningen på försvararen Durnell Furlong blev väldigt kostsam. Han står nu som avstängd för WBA.

Coventry har visat klart bättre form på slutet. Offensiven som leds av Viktor Gyökeres har varit glödhet. Sju mål har The Sky Blues smällt in på de två senaste bortamatcherna mot Birmingham (4-2) och Fulham (3-1). Dock blev det torsk hemma mot Bournemouth (0-3) förra helgen.

Tittar vi till expected goals så ligger WBA trea i den tabellen och Coventry fyra. Detta är alltså två lag som generellt sett kommer till mycket målchanser. Nu när båda lagen måste gå för tre poäng blir jag inte alls förvånad ifall den här tillställningen blir relativt öppen. Över 2,5 mål till 2,05 känns således som en vettig position att ta.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,05

Tävling: Championship

Plats: The Hawthorns

Tid: 16:00

Trippeln

Derby – Bristol City: 1 @ 2,10Swansea – Middlesbrough: Middlesbrough -0,5 @ 2,27West Bromwich – Coventry: Över 2,5 mål @ 2,05

Totalt odds: 9,77

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel