Dagens Trippel 23/5 23/5 “Superettan-trippel”

Dagens Trippel 23/5 23/5 "Superettan-trippel"

Det blev helt okej resultat i helgen. 2/3 satt på både lördagens och söndagens trippel. Hammarby och Arsenal gjorde dessutom jobbet med god marginal under gårdagen. Ikväll riktar jag in mig på de tre matcherna i Superettan. Två målspel gillas medan underdogen backas på Örjans Vall.

Trippeln finns att rygga här

Örebro – AFC Eskilstuna: Över 2,5 mål @ 1,64

Det har varit turbulent kring Örebro det senaste året. Redan efter förlusten mot Brage i premiären fick Joel Cedergren sparken. ÖSK har dock börjat växa in i säsongen och sett bättre och bättre ut under Axel Kjälls styre. Truppen är helt klart en av seriens allra bästa och man bör nog räkna med att ÖSK kommer att klättra i tabellen.

AFC Eskilstuna fick en klart bättre inledning – fyra raka vinster. Nyförvärvet Amar Muhsin har sprutat in mål och AFC står redan noterat för 20 fullträffar – flest i serien tillsammans med BP. Försvaret har däremot läckt och efter den den flygande starten har AFC gått på flera minor. Närmast kommer gästerna från en 1-2-förlust mot Norrby där Chaouche blev utvisad. Försvararen är således avstängd här.

AFC har varit ett extremt målrikt lag så här långt – 4,4 mål per match i snitt. Sju av deras åtta matcher har gått över 2,5 mål. Den linan bör även kunna krossas då ett förmodat offensivt inriktat Örebro står för motståndet på Behrn Arena. 1,64 på spelet är taget.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,64

Tävling: Superettan

Plats: Behrn Arena

Tid: 19:00

Halmstad – Brommapojkarna: Brommapojkarna +0,5 @ 2,13

Topptippade Halmstad toppar Superettan efter åtta omgångar. Mange Haglunds försvar ser fortsatt stabilt ut och här kommer HBK till spel med sex raka vinster i bagaget. Segern senast mot Öster blev dock dyrköpt då mittbacken Joseph Baffo (4 mål) drog på sig säsongens tredje varning. Han är således avstängd här.

Brommapojkarna lär inte bli någon enkel nöt att knäcka. BP är ett talangfullt gäng som imponerat stort så här långt. Gästerna från Bromma har varit det bättre laget i så gott som samtliga matcher och tillsammans med Eskilstuna är BP det laget som gjort flest mål. I den förra omgången slaktades Östersund hemma på Grimsta IP med 4-1.

Halmstad ska vara favoriter i alla matcher hemma på Örjans Vall. Priser runt 1,75 känns dock för lågt då ett bevisligen starkt BP gästar. Framförallt då Baffo saknas i hemmalagets mittlås. 2,13 på BP +0,5 blir spelet.

Spel: Brommapojkarna +0,5 @ 2,13

Tävling: Superettan

Plats: Örjans Vall

Tid: 19:00

Norrby – Utsikten: Över 2,5 mål @ 1,92

Norrby tappade ett par bärande spelare i vintras men boråsarna besitter fortsatt hög kapacitet. Inledningen från Mak Linds gubbar har varit tveksam men segern senast borta mot AFC Eskilstuna var ett steg i rätt riktning. Hemma mot nykomlingen Utsikten ska Norrby ses som tämligen klara favoriter, dock är göteborgarna inget motstånd som ska underskattas.

Likt AFC Eskilstuna har Utsikten varit väldigt vassa framåt, desto sämre bakåt. Sex av deras sju senaste matcher har gått över 2,5 mål. 2-2 hemma senast mot Landskrona får ses som en liten missräkning för Kiken. Bosko Orovic få tillbaka viktige Jesper Brandt i spel efter en match avstängning, däremot är Kalle Bohm (5 mål) avstängd vilket är ett tydligt offensivt avbräck.

Att Bohm saknas hos gästerna är såklart inte optimalt överspelet, men jag gillar ändå oddset. Utsikten har kommit till mycket målchanser i samtliga matcher och göteborgarna har smällt in 17 pytsar – lika många som Halmstad som toppar tabellen. Norrby har inte alls varit lika målrika men det finns helt klart hög kapacitet hos boråsarna som var ett av seriens bästa lag i fjol. Drygt 1,90 på att det blir minst tre mål i matchen hugger jag.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,92

Tävling: Superettan

Plats: Borås Arena

Tid: 19:00

Trippeln
Örebro – AFC Eskilstuna: Över 2,5 mål @ 1,64
Halmstad – Brommapojkarna: Brommapojkarna +0,5 @ 2,13
Norrby – Utsikten: Över 2,5 mål @ 1,92

Totalt odds: 6,70

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel