Dagens Trippel 23/6 23/6 “Ettan-fotboll och isländsk…

Dagens Trippel 23/6 23/6 "Ettan-fotboll och isländsk…

Poolarn

Skribent:
Poolarn

Publicerad:
2022-06-22 19:01

I väntan på midsommar och nypremiären av Allsvenskan och Superettan till helgen så får vi i mångt och mycket ställa in fokus på den svenska Division 1-fotbollen tillsvidare. Flera spännande matcher liras under torsdagen i både den norra och södra serien. Vasalund ska göra processen kort mot Forward och nere i Skåne jobbar vi in Olympic till magnifikt odds. Trippeln går i mål på Island med serieledarna Breidablik i blickfånget. Häng på!

⏰ Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vår trippel som är ifylld och klar!

Forward – Vasalund: Bortaseger @ 1,44

Forward är nykomlingar på Ettan-scenen i år. Klubben från Örebro har tidigare varit välkända inslag på den här nivån men möjligen tog de gulklädda steget upp för snabbt för någon enkel tid i den svenska tredjedivisionen har det inte blivit. Värdarna parkerar näst sist i serien med bara Team TG bakom sig och närmast föll örebroarna med solklara 0-5 mot Sandviken hemma på Trängen.

Vasalund är också nya i Ettan till i år. För stockholmarnas del var det dock uttåget från Superettan som gör att VIF är här. Utmaningen inför säsongen var givetvis att få behålla så mycket klass som möjligt och därmed ge sig själva chansen att snabbast möjligt ta sig tillbaka. Våren och första delen av sommaren har gått enligt plan. Poäng eller segrar har det blivit för gästerna vid tio av totalt tolv tillfällen och kan bortalaget lägga in ytterligare en växel då serien vänder finns chansen att vara med och slåss med framförallt Sylvia och Gefle i kampen om andraplatsen. Sandvikens ryck gör att vi mer eller mindre redan räknat in förstaplatsen till gästrikarna.

Vasalunds startelva är bra och spelare som Öhman, Dantas och Durmaz kommer leda laget fram till ännu en seger. Tvåan i Närke är bara banka in.

Spel: Bortaseger @ 1,44Tävling: Division 1 – NorraPlats: Trängens IPTid: 19:00TV: –

Olympic – Oddevold: Hemmaseger @ 2,76

Både Olympic och Oddevold har gjort jättefina resor sedan fjolårets tid i Division 2. Hemmalaget från Skåne har bara torskat en futtig match av 13 där Filip Bohman varit sensationellt bra i den grönvita dressen. Med Axel Sjöberg och Irfan Jasarevic bland annat in i laget samtidigt som samarbetet med Malmö FF fortgår så finns det stor chans att BKO fortsätter sin framgång under hela säsongen.

Oddevold är inte sämre. Uddevallas stolthet befinner sig bara två futtiga poäng bakom Ljungskile som just nu huserar på andraplats i ligan. Formen hos gästerna är, trots segern senast, något vikande i och med bara en poäng på de tre matcherna som lirades innan 2-0-segern mot Torn i helgen.

Olympic har faktiskt varit bättre på resande tass jämfört med hemma på Lindängen men att Oddevold kliver in som favoriter här känns inte korrekt. Ettan till över 2,70 i odds är kanon och måste testas.

Spel: Hemmaseger @ 2,76Tävling: Division 1 – SödraPlats: Lindängens IPTid: 19:00TV: –

Breidablik – KR Reykjavik: Hemmaseger @ 1,68

Från svensk fotboll till isländsk. Breidablik trummar på i toppen av Úrvalsdeild och vann enkelt sin senaste ligamatch mot Akureyri (4-1). Därmed har värdklubben endast tappat tre poäng på tio matcher under vår och sommar och huserar ensamma i överlägsen stil i toppen. Ísak Thorvaldsson visade, precis som vanligt, varför han är en av vulkanöns största löften i och med sitt mål och två målgivande passningar.

KR Reykjavik hittas i mitten av tabellen och har ett bra lag med isländska mått mätt men huvudstadsklubben visar bara fyra segrar på tio försök. Något som får anses godkänt, inte mer. Kjartan Finnbogason värvades till förra säsongen men veteranen har i år inte fått någon jätteträff kring sitt spel och har bara producerat tre mål så långt.

När lagen stångades i april vann Breidablik med 1-0 på KR-völlur och på hemmaplan ska siffrorna till och med kunna bli något större. Stabil etta till nära 1,70 gånger pengarna.

Spel: Hemmaseger @ 1,68Tävling: ÚrvalsdeildPlats: KópavogsvöllurTid: 21:15TV: –

Trippeln

Forward – Vasalund: Bortaseger @ 1,44Olympic – Oddevold: Hemmaseger @ 2,76Breidablik – KR Reykjavik: Hemmaseger @ 1,68

Totalt odds: 6,68

Klicka här för att rygga vår trippel som är ifylld och klar!

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Spela Trippel på Svenska Spel