Dagens Trippel 23/9 23/9 “Fredagstrippel”

Dagens Trippel 23/9 23/9 "Fredagstrippel"

Nations Leagues A-division står i blickfånget den här fredagskvällen. Det är gruppfinal mellan Tyskland och Ungern i Leipzig medan Italien och England står för en EM-finalrepris i Milano. Först ut på trippeln är dock Georgien mot Nordmakedonien där Willy Sagnols succégäng får förtroendet hemma i Tbilisi!

Speltipset finns att rygga här

Georgien – Nordmakedonien: 1 @ 2,09

Det är fotbollsfeber i Georgien som varit en klass för sig i deras grupp (C-divisionen). Georgierna står på tio poäng efter fyra omgångar och det är absolut ingen poängskörd som är i underkant. I det mållösa mötet mot Bulgarien var det mer eller mindre spel mot ett mål.

Mest framstående i landslaget har succémannen Khvicha Kvaratskhelia som numera går som “Kvaradona” i Neapel. Napolis nyförvärv har briljerat i både Serie A och Champions League den här hösten, och efter fyra omgångar av Nations League står 21-åringen noterad för tre pytsar och två assist.

Någon Kvaradona eller Maradona finns det inte hos Nordmakedonien. Landsfadern Goran Pandev tackade för sig efter EM. Den nuvarande kaptenen Stefan Ristovski saknas dessutom på grund av en skada den här samlingen. Nordmakedonien torskade hemmamötet mot Georgien med hela 0-3.

Speltips

Min känsla är att marknaden inte riktigt tagit Georgiens framgångar på allvar. Under Willy Sagnols styre har Georgien bara blivit bättre och bättre. Under VM-kvalet förra året besegrade Sagnols kanoner bland annat Sverige på hemmaplan. Det var även ytterst nära att det blev poäng i hemmamötet mot Spanien. Drygt dubbel deg hemma mot en nation som Nordmakedonien känns riktigt bra!

Spel: 1 @ 2,09

Tävling: Nations League

Plats: Boris Paitjadze-stadion

Tid: 18:00

Italien – England: Under 2,5 mål @ 1,64

I A-divisionen strålar Italien och England samman på San Siro i Milano. Detta blir en ny repris från EM-finalen 2021. Nationerna möttes i somras på Molineux i Wolverhampton och då slutade det mållöst. Jag är även inne på att detta kommer att bli målsnålt.

Italien har gått kräftgång sedan EM-guldet. Något VM kommer det inte att bli för Gli Azzurri som slutade på andra plats bakom Schweiz i gruppen. Spelet i Nations League har inte heller övertygat. Blott en vinst har det blivit, och det var en knapp 2-1-seger hemma mot Ungern. Som om det inte vore nog med det saknas mängder av nyckelspelare den här samlingen, såsom Spinazzola, Verratti, Pellegrini, Chiesa, Belotti, Insigne och Berardi.

England kommer till spel med en mer ordinarie trupp. Således är det i mitt tycke inget konstigt att britterna ställs ut som favoriter i Milano, trots att Italien sällan torskat hemma på stöveln. Gareth Southgates lejon har dock sett extremt trötta ut i Nations League. Britterna är vinstlösa och har endast noterats för ett mål efter fyra omgångar. Närmast kommer England från en pinsam insats mot Ungern som slutade hela 0-4 på Molineux.

Speltips

Jag har svårt att se detta rinna iväg åt något håll. Både Italien och England har visat upp ett krampaktigt spel i Nations League och nu saknar dessutom Roberto Mancini flera offensiva nyckelspelare. Britterna har i sin tur haft enorma problem med målskyttet. Drygt 1,60 på under 2,5 mål är taget.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,64

Tävling: Nations League

Plats: San Siro

Tid: 20:45

Tyskland – Ungern: Tyskland -1,5 @ 1,78

I Leipzig är det gruppfinal. Ungern har varit en helt sinnessjuk överraskning och toppar otroligt nog gruppen efter fyra omgångar. Den här aftonen räknar jag dock med att Tyskland återställer tabelläget och tar ner ungrarna på jorden.

Tyskland är ett av världens bästa landslag och således en av guldkandidaterna i VM. Trots att spelet sett sådär ut i Nations League är ändå Die Mannschaft det enda laget i gruppen som är obesegrade. Närmast kommer Hansi Flicks mannar från en 5-2-seger mot Italien där tyskarna noterades för hela 3,66 i xG.

Ingenting ska såklart tas ifrån Marco Rossi och hans Ungern som stått för en effektiv kontringsfotboll. Dock ska det sägas att ungrarna haft maximal utdelning. I den sjuka 4-0-vinsten mot England stannade Rossis gubbar på blott 0,60 i xG.

Speltips

Här tycker jag kort och gott att oddset är för högt på Tyskland. När nationerna möttes i EM förra sommaren låg linan på -2,5. Nu när vi får tyskarna -1,5 till nästan 1,80 tvekar jag inte en sekund på att slå till. I grunden ska det tveklöst vara klasskillnad!

Spel: Tyskland -1,5 @ 1,78

Tävling: Nations League

Plats: Red Bull Arena

Tid: 20:45

Trippeln

Georgien – Nordmakedonien: 1 @ 2,09Italien – England: Under 2,5 mål @ 1,64Tyskland – Ungern: Tyskland -1,5 @ 1,78

Totalt odds: 6,10

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel