Dagens Trippel 24/4 24/4 “Söndagstrippel”

Dagens Trippel 24/4 24/4 "Söndagstrippel"

På söndag spelas det en hel drös med högintressanta drabbningar, såsom Merseysidederbyt och Tvillingderbyt. Jag går dock i speltankar på annat håll i Premier League och Allsvenskan. Brighton, Mjällby och Helsingborg håller jag i handen till drygt sex gånger degen.

Trippeln finns att rygga här

Brighton – Southampton: 1 @ 2,18

Nere på den engelska sydkusten ska två relativt jämna lag mäta krafter. Brighton har visat klart bättre tendenser på slutet och får mitt förtroende till dessa priser.

Graham Potters Brighton var inne i en sämre period för ett par veckor sedan men de senaste insatserna har varit lovande. Vinsterna mot Arsenal och Tottenham har lett till att Seagulls klättrat upp på den övre halvan. Skadeläget ser även bättre ut än tidigare. Dock är Bissouma avstängd.

Southampton har spelat en fin och fartfylld fotboll under stora delar av säsongen, men den senaste månaden har det blivit tydligt att Soton tappat energin. Precis som Brighton har inte Saints speciellt mycket att spela för då kontraktet i praktiken redan är säkrat. Southampton har släppt till mängder av chanser i de senaste omgångarna och tidigare i veckan blev det torsk borta mot Burnley med 0-2 – 2,77 hade Burnley i expected goals. Vinsten dessförinnan mot Arsenal var ett smärre rån.

Brighton är ett mer bollförande lag som jag tror ha goda möjligheter att bryta ner ett för dagen svagt Saints under 90 minuter. Jag gillar ettan runt 2,20 hemma på Falmer Stadium.

Spel: 1 @ 2,18

Tävling: Premier League

Plats: Falmer Stadium

Tid: 15:00

Varberg – Mjällby: Mjällby +0,5 @ 1,60

Både Varberg och Mjällby har öppnat den allsvenska säsongen lovande. Framförallt gästerna som besegrat Elfsborg, Djurgården och Sirius under inledningen. Att hallänningarna målas upp som tämligen klara favoriter ställer jag mig något tveksam till.

Efter fyra omgångar står Jocke Perssons kumpaner på två vinster och två förluster. Samtliga fyra matcher har varit fullt godkända insatser. I bortamötet mot AIK tidigare i veckan stod Varberg upp fint där en högst tveksam straff fällde avgörandet. Något coach Persson inte var lyrisk över direkt.

Mjällby gjorde en stabil säsong i fjol och de gulsvarta har verkligen fått en smakstart under Andreas “Brännan” Brännström. Likt förra säsongen har försvaret sett stabilt ut samtidigt som Mamudo Moro och erfarne David Löfquist visat klass i den främre delen av banan. Hittills enda poängtappet var borta mot fullpoängaren Hammarby.

Spelare för spelare håller jag gästerna högre och jag ställer mig som sagt lite tveksam till att Varberg målas upp som tämligen klara favoriter. Mjällby avslutade serien ruskigt bra i fjol och förlorade ingen match under försäsongen. Lagen möttes i den sista omgången förra säsongen på Påskbergsvallen och då vann Mjällby med 3-0. I den matchen prisades tvåan runt 2,10. Mjällby +0,5 till 1,60 känns således som en vettig position att ta.

Spel: Mjällby +0,5 @ 1,60

Tävling: Allsvenskan

Plats: Påskbergsvallen

Tid: 15:00

Helsingborg – Häcken: Helsingborg +0,5 @ 1,73

Sista anhalten är Olympia. Detta räknar jag blir jämnare än vad oddsen pekar på.

Helsingborg inledde med tre raka nederlag, men det var knappa förluster med uddamålet mot dessutom starkt motstånd. Däremot blev det tre poäng tidigare i veckan hemma mot ett starkt Elfsborg. Något som bör ha gett lite luft under vingarna.

Jörgen Lennartsson har inte riktigt fått fart på målkungen Anthony van den Hurk vilket är ett litet bekymmer, däremot ser Taha Ali oerhört spännande ut. I 1-0-segern mot Elfsborg var det också Ali som gjorde matchens enda mål, ett riktigt klassmål ska sägas.

Häcken har plockat sju poäng efter fyra omgångar vilket helt klart får ses som godkänt för ett lag som rankades runt mitten inför säsongen. Samtliga matcher har spelats på konstgräs där Hisingslaget sällan gör bort sig. På naturgräs vantrivs däremot Per Mathias Högmos gäng. Förra säsongen vann Häcken bara en match på naturgräs vilket talar sitt tydliga språk.

Att Häcken ställs ut som klara favoriter köper jag inte. Framförallt inte med tanke på att gästernas oförmåga på naturgräs. Drygt 1,70 på HIF +0,5 är taget.

Spel: Helsingborg +0,5 @ 1,73

Tävling: Championship

Plats: Olympia

Tid: 17:30

Trippeln

Brighton – Southampton: 1 @ 2,18Varberg – Mjällby: Mjällby +0,5 @ 1,60Helsingborg – Häcken: Helsingborg +0,5 @ 1,73

Totalt odds: 6,03

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

Spela Trippel på Svenska Spel